Videon perusteella Google on lisäämässä uusiin puhelimiinsa Face Unlock -nimisen toiminnon, jonka avulla puhelimen omistaja voi avata laitteen lukituksen omilla kasvoillaan. Toiminto on käytännössä suora vastine iPhoneissa jo muutaman vuoden ajan käytössä olleelle Face ID:lle. Face Unlockin taustalta löytyy samankaltainen sensoririvistö kuin Applen Face ID:n taustaltakin.
Pixel 4 -puhelimiin on lisäksi tulossa tutka, jonka avulla käyttäjä voi ohjata puhelinta koskematta siihen lainkaan. Motion Sense -nimisen toiminnon avulla puhelimen voi hiljentää tai musiikkikappaleiden yli voi hypätä pelkän käden heilautuksen avulla.
Kommentit (4)
Kaksi vuotta niillä meni kopioida applen systeemi
Hohhoijaa. Ajattelepa jollei valmistajat voisi käyttää toistensa kehittämiä ratkaisuja. Voisiko iPhonellakaan tehdä mitään muuta kuin tunnistella naamaansa? Periaatteessa ei sitäkään koska Apple ei kuitenkaan keksinyt akkua josta puhelin saa virtansa. Jaa, mutta entäs se puhelin itsessään. Ei ei ole sekään Applen keksintö. En oikein tiedä mihin kommentillasi tähtäät mutta se kuulostaa samanlaiselta kuin hiekkalaatikolla leikkivät lapset kinastelee siitä kumman isällä on isompi ..lli
Pointti oli se että jälleen kerran apple suunnannäyttäjänä ja muut vikisee perässä
Pentsun pointti on järkevämpi. Ilmaus "muut vikisee perässä" kertoo, että sinulla on asiassa ylisuuret i-tunteet pelissä, mikä tosin käy ilmi jo koko epärealistisesta lähestymistavastasi asiaan. Jos kuvittelet, että Apple on ensimmäisenä ottanut käyttöön kaikki puhelimiinsa sisältyvät ominaisuudet, niin olet pahasti pihalla aiheesta. Yhdestä näkökulmasta Apple on kännykkämaailman perässähiihtäjä, joka on enimmäkseen vain kopioinut todellisten teknologiayhtiöiden kehittämiä ominaisuuksia laitteisiinsa.
Applen ainoa iso ansio matkapuhelimissa on kosketuskäyttöliittymän rohkea käyttöönotto. Muut kehittivät sen ennen Applea, mutta epäröivät vahingokseen käyttöönoton kanssa. Applella ei tavallaan ollut vaihtoehtoa, sillä päästäkseen mukaan markkinoille sen piti erottua selvästi markkinoilla jo olevista kilpailijoista. Asiassa auttoi myös Applen luotettava fanikunta, jonka uskollisesti ostaa yhtiön markkinoille tuomia tuotteita, vaikka ne olisivat vähemmän onnistuneita, keskeneräisiä (kuten ensimmäinen iPhone oli) tai ylihinnoiteltuja (kuten ne yleensä ovat). Muiden matkapuhelinvalmistajien asiakaskunta vaikuttaa yleisesti ottaen olevan kriittisempää ja asiantuntevampaa (myös hinta-laatusuhteen osalta), joten isoihin muutoksiin sisältyy niiden kohdalla suurempi riski.