Päivitys tapahtuu Motorolan suunnittelemalla 5G Moto Mod -palikalla, joka lukittautuu kiinni puhelimen takakuoreen. Moduulissa on neljä (jokaisella sivulla yksi) 5G-antenni sekä Snapdragon X50 -modeemi, joka siis tukee 5G-yhteyksiä. Moduuli vaikuttaa melko kömpelöltä, mutta niin kaikki käytännölliset ratkaisut yleensä vaikuttavatkin. Näillä näkymin 5G Moto Mod tulee saataville ensi vuoden alussa ja sen saa kiinni myös edeltäviin Moto Z -malliston puhelimiin.
Moto Z3:ssa on kuuden tuuman Super AMOLED -näyttö, neljä gigatavua käyttömuistia, Snapdragon 835 -suoritin, 12 megapikselin kaksoiskamera ja kahdeksan megapikselin etukamera. Hintaa uutukaisella on 480 dollaria ja se saapuu Verizonin valikoimiin 16. elokuuta.
Engadget esittelee Moto Modia alla olevalla videolla.
Kommentit (4)
Motorola voi tunkea palikkansa sinne minne aurinko ei paista.
ei sua kukaan pakota sitä ostamaan
No juu siinävaiheessa kun 5G tulee leviämään suomessa, eletään vuotta 2020 jolloin tuon luurin ohjelmiston elinkaari lähenee loppuaan olettaen että Motorola tukee sitä max 3-vuotta. Siinä sitten onkin miettimistä kannattaako ostaa kallis 5G "palikka" vain vuoden käyttöön kun jo tuolloin on varmasti saatavilla aitoja 5G puhelimia joiden tuki kestää pidempään.
Jos Suomea mietit, Testejä on jo ja taajuushuutokauppa pitäisi täynnävuonna saada päätökseen ja ensivuonna verkko kaupalliseen käyttöön.
Uutisen mukaan palikka myyntiin ensivuoden alussa, jos tulee Suomeen saataville jotain kautta ja on täällä toimiva, niin siinä kuvitteellisessa tilanteessa tuossa tuoteryhmässä (älypuhelin) tuskin on paljoakaan valinnan varaa, riippuen ominaisuuksista niin vo olla hyvinkin kiinnostava.
ns peruskuluttajaa tuskin kiinnostaa ja siinä olet oikeassa että tämän talven puhelinvalintoja ei kannata tehdä 5G mielessä ja noille optiolle ei kannata laittaa mitään arvoa, ei edes silloin jos 5G tarve olisi ensivuonna.
Irtopalikka, varsinkin silloin jos on useamman tonnin hintainen, voi olla kiinnostava sen takia että jokin firma voi hankkia runkoja useamman ja pärjätä vähemmällä 5G modulimäärällä, ilman että testi/kehitystyö kärsii. Pienen budjetin toimijat voivat pärjätä laina/vuokra palikalla.