Nyt netissä onkin arvailtu, että huoltajan suostumuksella tuon ikärajan voisi sivuuttaa.
Luimme läpi WhatsAppin käyttöehdot ja väite ei pidä paikkaansa. WhatsAppin käyttö on yksiselitteisesti kiellettyä alle 16-vuotiailta. Jos käyttäjä asuu maassa, jossa edes 16 vuoden ikä ei riitä laillisesti hyväksymään käyttöehtosopimusta, tulee käyttäjän saada lisäksi huoltajan lupa WhatsAppin käytölle.
Eli ikäraja on EU-kansalaisille ehdoton, vaikka Euroopan Unioni näin tiukkaa rajausta ei lainsäädännössä vaadikaan.
Katkelma WhatsAppin uusista käyttöehdoista
Luonnollisesti osa niistä miljoonista lapsista, jotka ovat tottuneet käyttämään WhatsAppia, tulevat vain yksinkertaisesti valehtelemaan ikänsä palvelun käyttöehdot hyväksyessään. Mutta tällöin voidaan spekuloida sillä, menettävätkö he sopimusrikkomuksen tehdessään myös EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR:n hyvät puolet, kuten "oikeuden tulla unohdetuksi".
Kommentit (3)
Ikäraja on ihan hyvä, ongelma on se jos vanhemmat on antaneet luvan aiemmin 13-15 vuotiaalle lapsella ja ikä ei ole uutta rajaa ylittänyt. Eli lähteee palvelu alta "takautuvasti"
Tämän kikan käyttämisen estämiseen voisi auttaa jokin näppärä ilmianto systeemi, yhdessä konsernin kehittyyneen algoritmiosaamisen kanssa.
Vaihtoehtoisesti sitten luoda sellainen palvelu jonka voisi antaa lasten käytettäväksi (voisi kiinnostaa myös vanhempaa väkeä)
Minun mielestäni tuo käyttöehtojen lainauksen viimeinen lause on lisäys kumpaankin edelliseen lauseeseen, ei pelkästään ei-EU:ta koskevaan.
Lisäksi, EU:n tietosuoja-asetusta sovelletaan sellaisenaan tai mahdollisen kansallisen lainsäädännön täydentämänä. WhatsAppin käyttöehdoissa mainittu viittaus kunkin maan lainsäädöntöön koskee tätä, joten yksittäinen toimija ei kai voi asettaa lainsäädäntöä tiukempia ehtoja toiminnalleen. Ks. oikeusministeriön julkaisu http://oikeusministerio.fi/artikkeli/-/...osuoja-asetusta
Aika härskiä että kolmosen uutisissa valehdeltiin päin naamaa ja väitettiin ikärajan olevan kierrettävissä huoltajan suostumuksella