Trump perustelee määräyksessään päätöstään kansallisella turvallisuudella. Qualcomm on yhdysvaltalainen puolijohdejätti, jolla on pitkä historia matkaviestinteknologian parissa ja sitä kautta sille on kertynyt massiivinen määrä matkapuhelinteknologiaan liittyviä patentteja. Älypuhelinaikakaudella Qualcommin teknologiasalkku on siis mittaamattoman arvokas ja siihen näyttää liittyvän myös kansallisia intressejä Yhdysvaltain hallinnon näkökulmasta.
Syy Yhdysvaltain hallinnon epäilyksiin Broadcomin suhteen liittyy siihen, että yrityksen kotimaaksi on rekisteröity Singapore.
Presidentillinen määräys yrityskauppaneuvotteluiden jatkamisen estämiseksi on erittäin harvinainen. Broadcomin mukaan se ei jaa Yhdysvaltojen hallinnon näkemystä siitä, että yrityskauppa olisi toteutuessaan uhka Yhdysvaltojen kansalliselle turvallisuudelle.
Kommentit (5)
On tyhmää myydä avainaloja ulkomaille, kuten Fortum / Caruna. Broadcom ei tuohon tietenkään mitään muuta edes voinut sanoa. Järkipäätös.
Luonnollisen monopolin sähköyhtiöllä ja vapailla markkinoilla toimivalla puolijohdevalmistajalla ei ole mitään tekemistä keskenään.
Presidentillä on liikaa valtaa jos tuollaisiin asioihin voi vaikuttaa. On nimittäin olemassa oikeita asiantuntijoita jotka osaisivat sanoa, onko kaupoilla järkiesteitä vai ei.
Suomessa sentään myydään rehellisesti pohjavedet, metsät, maat, perusinfrastruktuurin firmat ja muut turhat jutut ulkomaille sen enempää miettimättä.
On noilla kyllä tekemistä keskenään, kyse saattaa hyvinkin olla ohjusteknologiaankin liittyvästä siruvalmistuksesta. Vain puupää myy moisen kapasiteetin mahdolliselle viholliselle. Eli järkipäätös.
Olisi kiva kuulla ketkä ovat "oikeita aasintuntijoita"? Niitä on Suomessakin pilvin pimein apurahayliopistoissa, puhelemassa lämpimikseen vailla mitään vastuuta mistään. Realismi puuttuu.