EKG-lukijan avulla Apple pystyy seuraamaan ihmisen sydämen sähköistä toimintaa yksityiskohtaisesti ja mahdollisesti paljastamaan sydäntoiminnan poikkeavuudet. Ominaisuus auttaisi ihmisiä ohjautumaan sairaalahoitoon nopeammin, jolloin hoidolla saavutetaan parempia tuloksia. EKG-mittaus toimii Bloombergin tietojen mukaan niin, että käyttäjä pusertaa Apple Watchin kehystä sormillaan, jolloin laite lähettää huomaamattoman virran kehoon.
Tällä hetkellä Apple Watch mittaa lähinnä vain sykettä.
Ennen älykellon lanseerausta Apple hankki paljon osaajia terveysteknologiayrityksistä, jotka ovat erikoistuneet non-invasiiviseen verensokerimittaukseen. Voi siis olla, että tulevina vuosina Apple Watchin mittaustoiminnot laajenevat verensokerin tarkkailuun, jolloin kellon hankinta voi kiinnostaa esimerkiksi diabetespotilaita huomattavasti nykyistä enemmän.
Kommentit (4)
"Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa"
For real? Ei näitä tunnu näkevän kuin kaupassa esillä.
Se että niitä näkee kuntosalilla vaatii sen että käy itse myös sielä kuntosalilla.
Ihan mielenkiintoista näin ammattilaiseb näkökulmasta että miten tuo ekg-mittaus toimii kun tähän asti siihen on vaadittu vähintään kaksi (yleensä kolme tai enemmän) elektroidia eri puolille kehoa siten että sydän jää näiden väliin.
Se kyllä kerrottiin jo tuossa uutisessa, toki ei tuosta nyt kovin tarkasti toimintamekanismi selviä:
Eli käsittäisin tuon niin että jos kello on vasemmassa ranteessa, niin kellon pohja toimii toisena elektrodina, ja kun oikean käden sormilla puserretaan kehystä toimii kehys toisena elektrodina, jolloin virta kulkee kädestä toiseen sydämen kautta.