Nyt vuonna 2017 yhdysvaltalaismarkkinat joutuvat antamaan kakkospaikankin Aasiaa, kertoo FoneArena. Sivuston twiitissä esitellään diaa, jonka mukaan Yhdysvallat tippuu kolmanneksi ja paikan ottaa Intia, joka on kasvaa 127 miljoonan myydyn älypuhelimen suurvallaksi tänä vuonna.
Intian myyntimäärä on tämän mukaan enemmän kuin Brasiliassa, Japanissa ja Indonesiassa yhteensä.
Luonnollisesti tämä on hyvä merkki köyhempien, mutta selkästi väkirikkaampien, Aasian maiden vaurastumisesta. Jo vuosia on myös näkynyt trendi, jossa erityisesti kiinalaisvalmistajat ottavat vauraampien maiden valmistajia kiinni valmistusmäärissä. Luonnollisesti tämä sataa kotimaan laariin, josta hyvinä esimerkkeinä ovat mm. Huawei ja OnePlus.
Kommentit (1)
Olisiko mitään mahdollisuutta, että markkinan suuruutta käsittelevässä jutussa puhuttaisiin rahasta muutenkin kuin epäsuoralla viittauksella vaurastumiseen?
Jos pelkät kappalemäärät merkitsisivät, puhuttaisiin tälläkin sivustolla varmaan kuulalaakerien ja naulojen valmistajista. Näin ei kuitenkaan ole, tärkeämpi markkinan koon mittari on sen rahalllinen suuruus, myös muita suureita on.
Vaurastumisen lisäksi syitä ovat ”älypuhelmien”, joka terminä on varsin epäselvä, hinnan laskeminen entisestään, niiden tuoman potentiaalisen hyödyn kasvu ja ”peruspuhelinten” kehityksen hiipuminen.
Myös markkinoiden väliset erot vaikuttavat. USA:ssa älypuhelinmarkkinoista on jo saturoitunut, liki kaikilla älypuhelimen haluavalla on sellainen, puhelinten kehitystahti ei enää ole huippuvuosien tasolla, joten joka vuosi ei ole “tarvetta” ostaa uutta puhelinta. Kehittyvissä maissa markkina ei ole likimainkaan saturoitunut, joten vaurastuminen ja hintojen lasku mahdollistavat kappalemääräisen myynnin kasvun. Keskihinnat ja katteet todennäköisesti jäävät varsin pieniksi.