Nyt laitteesta on vuotanut vihdoin myös laadukas kuva, joka esittelee mm. iPhonen kaltaisen muotoilun sekä kaksoiskameran. Amazonin verkkosivuston koodista kalasteltiin lisäksi tietoja laitteen tekniikasta.
Alunperin Android Policen toimesta vuodettu kuva löysi tiensä myös luottovuotaja Evan Blassin käsiin, joka käytännössä vahvistaa, että kyseessä on aito puhelin. Siitä löytyy tuttu kaksoiskamera ja aiempaa pyöristetymmät reunat. Laite on tässä tapauksessa musta, mutta OnePlus on kiusoitellut myös muutamia muita värejä, joihin lukeutuu mm. kulta ja yhtiön oma väri: punainen.
Amazonin intialaissivustolta puolestaan vuoti tietoja laitteen tekniikasta. Vahingossa sivuston koodiin OnePlus 5 -mainoksen yhteydessä löysi tiensä tiedot puhelimen järjestelmäpiiristä sekä muistin määrästä. Aiempi tiedettiinkin jo aiemmin Snapdragon 835:ksi, mutta peräti kahdeksan gigatavun RAM-muisti yllättää hieman – joskin positiivisesti.
Nähtäväksi jää paljonko OnePlus pyytää 20. päivä julkaistavasta lippulaivapuhelimesta.
"OnePlus 5 powered by 2.35GHz octa-core Snapdragon 835 processor and 8GB of RAM will release on 22 June 2017 as an exclusive at Amazon.in."
-- Evan Blass (@evleaks) June 7, 2017
Kommentit (11)
Todella tyylikäs. Viimeinen vajaa vuosi on ollut ihan mahtava, ainakin kolmelta valmistajalta (Google, Oppo, OnePlus) on vihdoin tullut hyvän näköinen Android-puhelin.
Joo näemmä tulee hieno kun matkii Applea, mut melkein suora kopio IP7+ xD
http://cdn.cultofmac.com/wp-content/upl...73369928609.jpg
Vierekkäin:
http://i.imgur.com/NmYWpJv.jpg
Kyllä, viestini oli hieman kieli poskessa kirjoitettu. :)
Älykännyjä on ollut yli kymmenen vuotta markkinoilla ja ihmiset itkee vieläkin kun ne on ulkonäöltään samankaltaisia. En tiedä montako vuotta vielä tarvitaan, että ihmiset tajuaa, että älykänny on suorakaiteen muotoinen littana laite, josta ei hirveän erilaisia variantteja pysty rakentamaan.
Ei kai siitä kukaan ainakaan tässä viestiketjussa ole "itkenyt". Itse ainakin lähinnä naureskelin sitä, että jännästi joillekin valmistajille ne "ilmiselvät tavat muotoilla", kuten Samsung joskus sanoi, ovat usein sellaisia mitkä Apple on vähän aiemmin popularisoinut. Muitakin mahdollisuuksia on, katso vaikka Lumioita.
Ja toinen pienen hymynkareen aiheuttava aihe on se, että vielä viime vuonna porukka vaahtosi kuinka iPhone on ihan kauhean näköinen, liian isot reunukset ja niin edespäin, hassusti on se puhe hävinnyt kiitos paljolti Google Pixelin, myös muut mainitut puhelimet jatkavat samalla linjalla.
Kolmanneksi, tietyt merkit pyrkivät kopioimaan Applen muotokieltä myös mainoskuvia, webbisivuja ja käytettyjä fontteja myöden. Ei varmaan ole mahdollista "hirveän erilaisia variantteja" niistäkään tehdä. Eipä. 😊
No siihen päivään asti kun aletaan tekemään kolmion, kuution tai sateenkaaren muotoisia älypuhelimia, niin se kännyn muotokieli on todella rajattu. Se vaan on fakta eikä se muuksi muutu vaikka joku näkisi äärettömän suuria eroja siitä kun kamera siirtyy millin toiseen suuntaan..
By the way. Tuota Oneplussan mainoskuvaa hallitsee never settle teksti ja kuva. Mistähän Applen mainoksesta se on kopioitu?!?
Ei siitä tule faktaa vaikka kuinka toistelet. Katso vaikka sen mainitsemasi 10 tai vaikka 15 vuoden aikaisia älypuhelimia. Variaatiota on ollut ja paljon.
En sanoisi, että hallitsee, en itseasiasssa kiinnittänyt siihen mitään huomiota, ennenkuin mainitsit siitä.
Tuskinpa sitä on Applelta kopioitu. Mitä oikein halusit sanoa tällä? "Kaikki Android-valmistajien mainiokset eivät ole kopioita"? No eivät tietenkään ole, mutta et varmasti ole voinut olla huomaamatta miten paljon mm. Samsung, Xiaomi ja Oppo ovat lainanneet mm. käyttöliittymän ja graafisen ilmeen ja jopa tuotepakettien osalta. Samsung on tosin parina viime vuonna tainnut petrata, ei ole omaan silmään osunut niin paljon kuin ennen.
En valitettavsti löytänyt sitä tuotemainossivua, jonka näin pari kuukautta sitten, enkä muista merkkiä. Se näytti siltä, että html ja css olisi otettu suoraan ja vaihdettu tuotteen nimi ja otettu liki identtiset kuvat (samat kuvakulmat ja rajaukset) omasta puhelimesta.
Ja haluan edelleen painottaa, etten "itke", tilanne on päinvastoin varsin huvittava, monestakin eri vinkkelistä.
Kaikki 15 vuoden aikana julkaistut älykännyt suorakaiteen mallisia ja niitä hallitsee etupuolen näyttö. Kyllä ne erot ovat oikeassa maailmassa hyvin pieniä.
Iso värikäs kohta muuten mustavalkoisessa kuvassa ja sinä et näe sitä?!? Jos tuohon Oneplussan kuvan tilalle oltaisiin laitettu Nokian rengas, niin todennäköisesti olisit sitäkin väittänyt iPhone klooniksi. Jos sulla ei ole silmälaseja, niin vahva suositus niille.
Kokeile seuraavalla kerralla sellaista, että luet ensin uutisen ja sen jälkeen vasta kommentoit. Tämä uutinen käsittelee Oneplussan kännyä.
Oikeassa maailmassasi varmaan myös kaikki autot näyttävät samalta, koska niissä on neljä pyörää; housut, koska kaksi lahjetta sekä sormukset, koska yksi reikä.
Värit, yksityiskohdat, materiaalit, niillä on saatu ja saadaan paljon variaatiota, jos halutaan.
Nähdä ja kiinnittää huomiota ovat kaksi aivan eri asiaa. Olkiukkosi on heikko.
Valtava kiitos suosituksista! Itse voisit lukea tekstin johon tekee mieli vastata, pohtia ymmärsitkö, harkita onko jotain sanottavaa ja vastata vasta sitten.
Vaikuttaa ennemminkin siltä, että aihepiiri on Oneplussan kännyn asemesta ”Jartar suosittelee”.
Se on turha selitellä, jos isoa värikästä kuvaa eikä tekstiä huomaa muuten mustavalkoisesta kuvasta. Jos ei näe, niin sitten ei näe.
Sille minä en mahda mitään, että sun mielestä 96 saabbi ja ferrari näyttää samalta kun niissä on neljä pyörää. Se kertoo enemmän sun näöstä ja hahmotuskyvystä kuin siitä millaisia todelliset erot ovat. Jos housuistakin otetaan valmistajan merkit pois, niin aika harva kuluttaja tunnistaa mikä housu on kenenkin valmistama.
Pieniä variaatioita on toki mahdollista älykännyihin tehdä, mutta siihen se jää. Näyttö määrittää etuosan ja takanakin kamera on yleensä järkevin sijoittaa suunnilleen samoihin kohtiin käytettävyyden vuoksi. Kun tiukat normit määrittää kännyn muotoilun niin isoille ulkonäöllisille muutoksille ei ole tilaa.
Poissa on ne ajat, jolloin kännyn merkin ja mallin pystyi tunnistamaan jopa kymmenien metrien päästä.
Näyttö niissä on yleensä ollut, mutta muuten suuria silmin havaittavia eroja oli.
Tietyllä aikakaudella keskenään erot on voineet olla pienempiä kärkimällien osalta, nykyään sitäkin pienempiä ja varovaisempia.
Syitä on monia, eikä vähiten se että alustan osalta Appleä lukuunottamatta liki kaikki käyttää Androidia.