Terzioglu ehti työskennellä Qualcommilla yhteensä kahdeksan vuoden ajan ja hänen vetovastuullaan oli yhtiön teknologiaroadmapin suunnittelu. Hän siis käytännössä valmisteli teknologiajättiä siirtymään aina seuraavaan teknologiseen aikakauteen. Tuoreimpana esimerkkinä Terzioglun roolista oli siirtyminen 10 nanometrin tuotantoprosessiin.
Rekrytointi on siinäkin mielessä kiinnostava, että Apple ja Qualcomm ovat parhaillaan keskellä ison mittaluokan patenttilisensointiriitaa. Avainhenkilöiden ryövääminen ei ainakaan helpota yhtiöiden suhdetta. Patenttiriita voi myös olla seurausta siitä, että Apple kokee olevansa jo valmis siirtymään pois Qualcommin modeemiteknologiasta. iPhone 7:ssä Apple käytti sekä Qualcommin että Intelin modeemeja. Tulevaisuudessa Intelin rooli voi olla aiempaa väkevämpi, mutta pidemmällä aikavälillä Apple saattaa haluta siirtyä itse suunniteltuihin modeemeihin.
Aiemmin keväällä Apple tiedotti iPhonien grafiikkaohjaimia kehittäneelle Imagination Technologiesille, että se aikoo siirtyä kahden vuoden sisällä omaan grafiikkaohjaimeen.
@CounterPointTR Timing!
-- Neil Shah (@neiltwitz) 28. toukokuuta 2017
Apple hires QCOM VP to continue to build its SOCs in-house.
Great hire for @Apple & a loss for @Qualcommhttps://t.co/MfR1JAUgbj pic.twitter.com/lonjWzatOW
Kommentit (2)
Sinänsä jännä suunta kun miettii miten Nokia toimi ollessaan hieman samassa tilanteessa. Eli tähtiin juuri päinvastoin. Nokialla oli alunperin hyvinkin pitkälti kaikki puhelimenvalmistukseen liittyvä, mutta ne myytiin ja jäljelle jäi vain core osaaminen.
Puhelinvalmistukseen liittyvä, kyllä. Älypuhelimiin ostettiin softaa ja rautaa vaikka mistä.
Apple on kieltämättä tehnyt erinomaisia päätöksiä tärkeiden teknologioiden suhteen (sormenjälkilukija, oma sovellusprosessori, softa, kääntäjäteknologia) ja omaa erittäin hyvän kontrollin niihin.