Viidennen sukupolven matkapuhelinverkkoteknologiaa on markkinoitu tiedonsiirtoväylänä nopeita ja hyvin alhaisen viiveaikoja vaativille sovelluksille. Tällaisia käyttökohteita voisi löytyä älykkäästä liikenteestä, terveydenhuollosta ja virtuaalitodellisuudesta. Lisäksi 5G:n avulla voitaisiin korvata joissain tapauksissa tilaajakuituyhteyksiä, jolloin vältytään kalliilta kaivuutyöltä.
Elisan mukaan 3,5 GHz:n taajuus tulee olemaan kaupallisten 5G-verkkojen keskeisimpiä taajuuksia maailmanlaajuisesti. Suomessa 3,5 GHz:n taajuusalue vapautuu 31. joulukuuta 2018, jonka jälkeen se on mahdollista ottaa kaupalliseen 5G-käyttöön.
Kommentit (1)
Kohta viivettä ei ole ollenkaan ja nopeudet päätähuimaavia. Laitat kuvan jollekkin minne päin tahansa maailmaa. Niin on perillä melkein ennen kuin ehdit ees lähettää. Lähettää haamu tiedoston bittiavaruuteen kun luulee et lähetät kuvan toiselle ihmiselle. Jos lähetät kuvan niin singnaali ja aktivoitu kuva näkyy nanosekunnissa toisella ihmisellä. Mut jos perut viestin lähetyksen häviää haamutiedoato bittiavaruudesta kans nopeasti. Näin nopeutuue esim kuvan lähetys.