Raportin mukaan Kiinan suosituimman älypuhelimen viime vuonna haltuun ottanut Oppo on onnistunut ottamaan voiton myös valmistajakohtaisissa luvuissa. Huippumalli R9 siivitti Oppon 16,8 prosentin markkinaosuuteen ja juuri ja juuri ohi 16,6 prosentin Huawein.
Applea ei kuitenkaan näy enää edes näiden jälkeen, vaan kolmannella paikalla on hieman tuntemattomampi Vivo, jolla markkinaosuutta on liki 15 prosenttia silläkin. Applen myynti tippui edellisvuodesta liki neljänneksen ja siksi markkinaosuus on vain 9,6 prosenttia. Edes joulumyynnissä cupertinolaisjätti ei päässy top-3:een.
Vaikka myynti on laskenut, niin Apple on silti ainoa ei-kiinalainen älypuhelinvalmistaja listan kärkiviisikossa. Esimerkiksi Samsungilla tai HTC:lla ei ole enää asiaa kotimaisten toimijoiden valtaamaan kärkeen.
Kommentit (6)
Mielenkiintoista että ei sanallakaan mainittu entisen ykkösen romahtamista. Xiaomi oli 2015 ykkönen ja nyt tippui Applen taakse sijalle 5.
Apple tippui 2015 vuodesta yhden sijan ja xiaomi 4 sijaa.
Apple nytkin kolmen suuriman joukossa,sillä listassa oli Oppo ja vivo erikseen.
Lisäksi Apple aino ei paikallinen, kapeavalikoima, ihan hyvä sijoitus tuollaisilla markkinoilla. Markkinaosuus on toki tippunut reippaasti (n.30%)
Arvoitus: Yksi, kaksi, kolme...
Mikä tulee seuraavaksi?
Neljä, eli Xiaomi
Oppo, vivo jne
Huawei
Apple
Xiaomi
Varmaan huomasit taulukosta että Oppo oli sijalla yksi ja Vivo sijalla 4. Voit toki kertoa perustelusi miksi Oppo ja Vivo ja tuo mystinen jne on mielestäsi sama laite? Voidaanhan tietysti yhdessä sopia että kaikki listan laitteet ovat samoja ja julistaa jokainen sijalle yksi jos se oloasi helpottaa.
Vaikka molemmilla merkeillä on sama omistaja se ei kuitenkaan tarkoita että tuote tai edes valmistaja on sama.
Vrt. Volkswagen -Audi-Skoda , Fiat-Alfa-Ferrari
Vivo oli listalla sijalla 3.
Ei kyse ollut laite/malli kohtaisesta listasta, jotka nekin toki vaikeita kun osalla valmistajalla voi olla liuta eri versioita ja osalla vähän. missä menee erottelun raja.
Kovin kuvaavaa ei olisi jos kaikki listattaisiin yhdeksi valmistajaksi ja olisi vain ensimmäinen.
Vaikeaa toki erotella missä menee raja valmistaja kohtaisesti, jokin tuomerkin suosittuja melleja voi tehdä useampikin firma ja markkinoida usampi firma, plus sitten eri tuotemerkit, jälkimmäinen on tosin nykyään harvinaisempaa.
Toin esille että tuossa oli Oppo ja vivo eritelty ja jos ne olisi pistetty samaan laatikkoon niin sitten olisi Apple mahtunut otsikkoon, ei se Apple myyntimäärää tai markkinaosuutta muuta, jos joku siitä huolissaan.
Jos mietitään VW konsernin kokoa niin ei ole hassua laskea kokonaismäärään kokonaan omistettujen tytäryhtiöiden valmistuksia, vaikka tuotermit vaihtelisi.