Sovelluksen on tavallisesti melko yksinkertaista sulkea Android-laitteissa, mutta myös pulmatilanteita voi tulla esiin. Kaikille ei ole myöskään itsestään selvää miten tai miksi sovelluksia tulee erikseen edes sulkea, joten kerrataan muutama perusasia.
- Sovellukset eivät sulkeudu mikäli painat vaikkapa kotinäppäintä tai lukitset puhelimesi.
- Sovellukset eivät useimmiten sulkeudu vaikka painat takaisin näppäintä ja palaat kotinäkymään
- Mikäli sovellusta ei erikseen sulje, niin se voi kuluttaa virtaa (ja esimerkiksi internet-yhteyttä) taustalla
- Mikäli sovellusta ei sulje, niin se muistaa uudelleenavatessa (ainakin osittain) mihin sen edellisellä kerralla jätit
- Tavallisesti sovellukset eivät kuluta kovin paljoa taustalla ollessa, mutta poikkeustapauksiakin löytyy
Kun perusasiat on nyt hallussa, niin voitkin määrittää haluatko erityisesti sulkea tiettyjä sovelluksia. Erityisesti kannattaa sulkea sovellukset, joita et aio käyttää pitkään aikaan. Tehdäänpä katsaus kuinka tämä tapahtuu.
1) Android-puhelimessasi on alalaidassa kolme painiketta (joko nappeina tai ikoneina ruudulla kuten kuvassa), joista yksi on moniajonäkymä (kotinäppäimen ja takaisinnapin lisäksi), paina moniajonäppäintä
2) Moniajonäkymässä sovelluksia voi sulkea useimmiten painamalla sovellusikkunan oikeassa ylälaidassa olevasta ruksista tai pyyhkäisemällä ne jommalle kummalle sivulle.
3) Listan alalaidasta löytyy useimmiten myös kaikki sovellukset sulkeva nappi, jonka ulkonäkö voi vaihdella (yllä oleva kuvan kolme viivaa)
4) Mikäli haluat pakottaa sovelluksen sulkemisen, jos se ei onnistu moniajonäkymästä, niin suuntaa Asetuksiin
5) Asetuksissa valitse Sovellukset ja haluamasi sovellus listasta (puhelimesta riippuen listat näyttävät erilaisilta ja osa sovelluksista voi olla piilotettuna)
6) Sovelluksen valittuasi valitse Pakota lopetus, jonka jälkeen puhelin varoittaa, että sovelluksen sulkemisen pakottaminen voi saada sovelluksen toimimaan virheellisesti. Niinpä teekin tämä vain omalla vastuulla
Sovelluskaupasta löytyy myös tusinoittain sovelluksia, jotka avustavat esimerkiksi turhien sovellusten sulkemisessa. Tällainen on muun muassa ilmainen Advanced Task Killer. Muista kuitenkin aina, että ne saattavat tuoda esiin uusia ongelmia, joten pakkokeinot kannattaa ottaa käyttöön usein vasta kun on havaittu ongelmia esimerkiksi sovellusten sulkemisen, puhelimen kuumenemisen tai akkukeston kanssa.
Mikäli olet löytänyt hyvän käytännön tai vaikkapa voittamattoman sovelluksen joihinkin näistä ongelmista, niin kerrothan siitä kommenteissa myös muille!
Kommentit (4)
On se uskomatonta kuraa tuollainen Android käyttöjärjestelmä. Pitää olla miljoona eri apsia, jotka muodostaa puhelimesta oikean kaatopaikan.
Sanoitko juuri, että käyttöjärjestelmä on huono, koska sovellusten kehittäjät ovat julkaisseet paljon eri sovelluksia, mitä ei ole edes pakko asentaa? Ei kyllä sinulla paljon järki päätä pakota.
On se hienoa varmaan käyttää Lumian sovelluksia, mitkä voi laskea sormilla ja niitä ei edes tueta tai päivitetä enää. Äitini oli käyttänyt Lumiaa monta vuotta ja aina valitti kuinka hidas puhelin on ja kuinka vähän sovelluksia on tarjolla. Nyt kun tuli aika päivittää puhelin niin ensimmäinen vaatimus oli Android käyttöjärjestelmä. On kuulemma ollut paljon parempi, koska nyt toimii Netflix, Youtube, Whatsapp, Spotify jne niinkuin niiden kuuluisi toimia.
No sinulla ja äidilläsi ei tosiaankaan järki päätä pakota.
Opiskele tuosta jutusta kuinka voit sulkea Netflixin, Youtuben jne apsit.
Olet kyllä melkoinen veijari. Ei minun tarvitse opiskella mitään sillä ohjelmien sulkeminen onnistuu helposti vain pyyhkäisemällä ne sivuun.
Jopa 6v lapsi ymmärtää kuinka käyttää Android käyttöjärjestelmää normaalisti. Kommenttisi perusteella olet älyllisesti että henkisesti alle 6v tasolla.