Samsungin tapauksessa testaus omassa laboratoriossa on mahdollista, koska yhtiö myy puhelimensa ja valmistaa sen akun itse. Koska Samsung on iso mobiililaitteiden akkujen valmistaja, on sen kannattanut auditoida testilaboratorionsa CTIA:lla. Samsung on ainoa valmistaja, joka käyttää omaa akkutestilaboratoriota CTIA-sertifiointiin. Yhteensä vastaavia laboratorioita on 28 kappaletta ja muut puhelinmerkit tukeutuvat kolmansien osapuolien laboratoriopalveluihin.
Galaxy Note 7:n akkuongelmien myötä Samsungin hyödyntämän testijärjestelyn toimivuus on joutunut kyseenalaiseen valoon. Laboratorio toimii CTIA:n mukaan kuitenkin itsenäisesti, joten sidoksisuudet testattavan akun valmistajaan ei pitäisi vaikuttaa testituloksiin.
Samsung on kuitenkin ilmoittanut tekevänsä isoja muutoksia laadunvalvontaansa. Samsung ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan Wall Street Journalille, että tarkoittavatko uudistukset siirtymistä ulkopuoliseen akkutestaajan.
Kommentit (2)
Aina kolmannen osapuolen testitulokset ovat luotettavampia! Olisi ollut ainakin joku jota syyttää koko katastrofista!
Ohan se järkevää valmistaa omiin laitteisiin akut ni tiätää ettei tuu mitään shaipaa ja säästää dollareita,mutta tässä tapauksessa akut on shaipaa.Jollai suomalaisella oli räjähtäny akku(samsung) ja se oli ruvennu selvittää että mistä se akku oli peräisin ni joku piraattiakku.ylen ohjelmassa oli juttua.