Fuchsia-nimellä kutsutusta projektista ei tällä hetkellä tiedetä oikeastaan mitään muuta kuin teknisiä yksityiskohtia. Google on rakentanut käyttöjärjestelmän Magenta-ytimen päälle, mikä itsessään perustuu LittleKernel-projektiin. Käyttöjärjestelmä on yhteensopiva niin tietokoneiden kuin ARM-pohjaisten laitteidenkin kanssa, joten periaatteessa ohjelmistoa voidaan käyttää laitteessa kuin laitteessa.
Suurin kysymys Fuchsiaan liittyen on tietysti se, että miksi Google on nähnyt tarpeelliseksi alkaa kehittää uutta käyttöjärjestelmää. Androidia ja Chrome OS:ää on jo alettu lähentää toisiaan sovellusyhteensopivuuden kautta. Internetjätti saattaa tavoitella Fuchsian avulla sellaisia laitteita, joihin täysimittainen Android ei sovellu kunnolla. IoT-buumin kautta tällaisia laitteita voi tulla markkinoille hyvinkin paljon.
Kommentit (3)
Jonkinlaista yhteensopivuttaa esim iOS, Windows, OSX, Linux (myös Android) ym laitteiden kanssa, vai yksinkertaisesti sitä että kehitetään ARMille, eli skaalautuu laidasta laitaa pienistä laitteista aina tietokoneisiin kunhat ovat ARM pohjaisia.
Taitaa olla paniikki päällä kun x86 laitteet valtaa tabletit, missä kaikki toimii ja vielä pirun hyvin, niin voi käyttää windowsia normaalisti.
Intelillä ei ole mennyt ihan putkeen moobiili touhut ja taisi vetää niitä jäihin.
Ja Android tabletteja on pitkään ollut sekä ARM että X86 pohjaisina.
Itse uutisesta, muualla on kerrottu vähän toisenlaista. Kehitetään myös 64 bit X86lle (ARM 32 ja 54bit) ja on tarkoitettu tehokkaille prosessoreille. eli mijardit vähemmän tehokkaat IoT laitteet ei olisi kiikarissa.