Parin ensimmäisen vuoden ajan yhtiön lippulaivat haastoivat markkinoiden ykköslaitteita kutsujärjestelmän takaa, mutta nyt siitä on päästy eroon. Näin puhelimet on entistä helpompi ostaa ja massamarkkinat ovat yhtiön käsillä. Tässä artikkelissa pikaiset ensikokemukset ensimmäisen parin päivän käsituntuman perusteella. Lopullinen kattava testiartikkeli on tulossa hieman myöhemmin.
––
OnePlus 3:n myyntipakkaus on yksinkertainen ja muistuttaa kovasti muun muassa Applen laitteista tuttuja valkoisia pakkauksia. Pakkauksen ja sen sisällön laatuun on kiinnitetty huomiota, vaikka mitään hurjan erikoista se ei tarjoakaan. Johto on kuitenkin siististi rullalla, paperit ovat omassa sopivassa kotelossaan ja puhelin on asetettu omaan uraansa. Kaikki on tietysti punaista ja valkoista yhtiön logon tapaan.
USB Type-C -latauskaapelin kaverina on seinäpistoke, joka tarjoaa huippunopean Dash-latauksen. Sen nopeudesta kerromme tarkemmin testiartikkelissa, mutta yhtiö lupaa jopa 60% latausta puolessa tunnissa.
Paketin viimeistelee yhtiön perustaja Carl Pein "kirje", jossa kiitetään, että valinta on kohdistunut juuri OnePlussaan. Pei pyytää osallistumaan kehitykseen palautteen avulla, jota yhtiö on seurannut viime vuodet tarkasti.
Noin parin kympin lisähintaan myytävät suojakuoret tulevat puolestaan yksinkertaisessa blister-paketissa.
Heti ensikosketuksista käy selväksi, että OnePlus on ottanut tosissaan materiaalien ja rakenteen laadun. Suurikokoisella 5,5 tuuman näytöllä varustettu puhelin on vain 7,4 millimetriä paksu ja sopii pienempäänkin käteen yllättävän hyvin. Yhdestä alumiinipalasta valmistettu kokometallinen runko tarjoaa jämäkän tuntuman, mutta painoa ei ole missään tapauksessa liikaa.
Yksityiskohdat ovat tarkkaan harkittuja ja muovia puhelimesta ei löydy lähes laisinkaan. Napit ovat metallia ja niiden vaste on hyvä. Karhealla pinnalla varustettu kolmitoiminen ilmoituskytkin on mukava lisä, jota Android-leirissä ei nähdä usein. Samaa voi sanoa tupla-SIM-paikasta, joka ei valitettavasti tue microSD-kortteja.
Puhelimen päälle laittaminen paljastaa OnePlussan yhden merkittävimmistä vahvuuksista, joka on yhtiön oma ja varsin maltillisesti kustomoitu Oxygen OS. Laitteen käyttöliittymä vaikuttaa kovasti Nexus-laitteiden Androidilta, mutta mukana on myös ominaisuuksia, joita Google ei suoraan tarjoa. Näistä yksi on oletuksena kotinäkymästä vasemalle sijoitettu Shelf-näkymä.
Toiminta käyttöjärjestelmässä on niin sutjakkaa kuin voi odottaa, kun kyse on huippusuorittimella varustetusta puhelimesta. Erityisesti yllättää sormenjälkilukijan nopeus, joka on suuri parannus edeltäjästä.
Näyttö on puolestaan erittäin värikylläinen ja joidenkin mielestä varmasti liiankin räikeä, mutta tähän on tulossa korjaus, jos sellaista haluaa. Vaikka se ei tarjoa täydellistä väritarkkuutta, niin värikkyys varmasti miellyttää monia ei-graaffikkoja. Lisäksi värien lämpötilaa voi säätää helposti asetuksista.
Ensimmäisten kuvien perusteella kameran laatu on hyvää tasoa, joskaan ei hämmästytä. Se kuitenkin tarjoaa varmatoimisesti hyviä kuvia jatkuvalla syötöllä. Sitä voisi ehkä vertailla iPhonen kameroihin, joista ei saa välttämättä irti mitään mullistavaa, mutta tasavarmasti hyviä kuvia erityisesti hyvässä valaistuksessa.
Synkemmässä kohina lisääntyy merkittävästi, mutta manuaalimoodi auttaa saamaan haastavemmissakin olosuhteissa parempaa jälkeä.
Puhelimen alaosasta löytyy kaiutin, joka on äänekäs ja laatu on suhteellisen hyvää, mutta ei pysty tarjoamaan aivan HTC:n BoomSoundin kaltaista tasoa. Nappikuulokkeita ei tule suoraan mukana, mutta ainakin allekirjoittaneen omilla kuulokkeilla OnePlus 3 toimii musiikin kuunteluun loistavasti. OnePlus tarjoaa erikseen ostettavat Silver Bullet -kuulokkeet.
Kaiken kaikkiaan OnePlus 3:sta jäi ensimmäisten parin päivän jälkeen erittäin positiivinen kuva. Se todella vaikuttaa todelliselta lippulaivapuhelimelta, vaikka se ei suoranaisesti tappaisikaan kilpailijoitaan.
Tuliko mieleen jotain kysyttävää? Haluatko varsinaisen artikkelin käsittelevän tiettyjä yksityiskohtia tai ominaisuuksia erityisen tarkasti? Kerro kommenteissa!
Kommentit (18)
Kiitos ensikokemuksista, täällä vielä omaa kolmosta odotellaan. Kysymykseni menee vähän aiheen viereen, mutta olisi mielenkiintoista tietää, mitkä kuulokkeet ovat käytössäsi?
Hyvä kysymys. Käytössä ollut pääasiassa Kossin PortaProt ja lisäksi vähän kuuntelin Sonyn MDR-7506 -studiokuulokkeilla.
"Samaa voi sanoa tupla-SIM-paikasta, joka ei valitettavasti tue microSD-kortteja."
Mistä lähtien SIM-paikkoihin on edes tungettu muistikortteja?
Kyllähän sitä monessakin luurissa toinen sim paikka toimii vaihtoehtosesti muistikortin paikkana.
Aijaha. Oletko nyt aivan varma?
Ainakin Honor 7:ssa toinen paikka toimii myös muistikortin paikkana, olikohan rajakoko 64Gb.
Käytössäni on Huawei P8 Mate ja siinä on kaksi simkorttipaikkaa (nanosim ja microsim). Microsim paikkaan voi laittaa muistikortin max. 128Gt.
Miten Oneplus3:ssa pystyy siirtämään/poistamaan sen Googlen hakupalkin? En ainakaan itse sitä onnistunut poistamaan pitkällä painalluksella.
Olen varma tosta sim/muistikortti paikasta.
Koska mahtaa oikea arvostelu ilmestyä?
Millainen mahtaa olla tiedonsiirtonopeus kun siirtää tiedostoja USB:n kautta?
Millainen on puhelimen etukameran laatu? Olisi myös kiva saada lisää kuvaesimerkkejä, mm. pimeässä salamalla otettuja, jotta näkisi millainen salama luurissa on.
Miten Google-palkkia saa pienennettyä?
Muistioon tälläsin sitten tietty joulupukin kuvan 24.7... Ei ollut ihan helppo keksiä miten sen sai pois ;)
Kuvia otin suht pimeässä; ei tullut tarkkoja ilman salamaa. Läheltä kuvaaminen sen sijaan toimii tosi hyvin!
google palkin saa pois/ulkonäköä muutettua kun painaa tyhjää kohtaa työpöydällä sieltä mukauta, josta aukeaa ensiksi "ele" vaihtoehto. tätä kohtaa sitten kun sipasee vasemmalle päin niin löytyy muitakin asetuksia.
itse jätin palkin kuitenkin paikalleen, koska siihen ei muita kuvakkeita voinutkaan sitten laittaa, ja olisi ollut häiritsevä rako ilman sitä...
Julkaisu on hieman viivästynyt kesälomien takia, mutta elokuussa (toivottavasti alkupuoliskolla) se on tarkoitus julkaista.
Ok. Kiitos :)
Kyseistä puhelinta nyt viikon käyttänyt ja erittäin tyytyväinen saan olla.
Miinuksen annan kun ei ole muistikortin paikkaa ja mp3-soitin on vähän heikohko.
Oneplus 3, kokemukseni mukaan erittäin taipumus herkkä...jos puhelimen sammuttaa yöksi kestää todella kauan sitten löytää aamulla netti .voi mennä 2-10 minsaa..puhelimessa on pocket tila joka on ihan syvältä.saakohan sitä pois millään.
mites kun mun taustakuva ei asetukkaan näytön keskelle,kun sen ekaks asensin kun oli tuo Google-hakupalkki...sit poistin palkin(kiitos ohjeista) ni kuva ei asetu keskelle?