Uusien tietojen mukaan nykyiseen tilanteeseen on ajauduttu FBI:n oman huolimattomuuden takia. Tutkinnallisesti kiinnostavat tiedot olisi mahdollista saada FBI:n haltuun iPhonen varmuuskopiointijärjestelmän kautta: kun puhelin liittyy tunnettuun Wi-Fi-verkkoon, lähettää laite automaattisesti varmuuskopion iCloudiin. Farook on käyttänyt ominaisuutta, mutta iCloudiin ei ole tallentunut varmuuskopiota lokakuun jälkeen. Farook ei ole joko ollut tunnetun Wi-Fi-verkon piirissä lokakuun jälkeen tai hän on laittanut varmuuskopioinnin pois päältä.
Tietoja ei voida kuitenkaan edes yrittää hankkia varmuuskopion kautta, koska Farookin Apple ID -tunnuksen salasana on nollattu. BuzzFeedille puhuneen Apple-pomon mukaan nollaus tehtiin pian sen jälkeen kun FBI oli saanut puhelimen haltuunsa. Reutersin mukaan salasanan nollasi San Bernardino piirikunnan työntekijä FBI:n pyynnöstä. FBI vuorostaan sanoo, että nollauksen teki piirikunnan terveyslaitoksen työntekijä.
Koska FBI ei saa palautettua varmuuskopioituja tietoja salasanan vaihdon takia, yrittää liittovaltion poliisi pakottaa Applea poistamaan puhelimen suojauksia laitteen murtamisen helpottamiseksi.
Kommentit (2)
Hmmm.....
"Wait, theres more. According to this affidavit [PDF], the FBI has access to Farooks device backups up to October 19."
Ja kun linkit ei ole sallittuja, niin nokkelimmat varmaan löytävät lähteen inttterwebin ihmeellisestä maailmasta.
Hieman tongittuani eteenpäin...
Eli Apple voisi teknisesti kiertää itsetuhomekanismin ja hidastuksen salasanan arvaamisella murtamisessa.
Mutta Secure Enclave on tarkoitettu pomminvarmaksi ja murtamattomaksi. Haiskahtaa vahvasti että Apple pelaa kovilla panoksilla koska Applen kapulasta on ilmeisimmin tarkoitus tehdä maailmaa valloittava maksuvälinekin.