Osana syksyn iPhone 7 -julkistusta Apple suunnittelee esittelevänsä myös uudet langattomat nappikuulokkeet, jotka toimisivat olennaisesti samalla tavalla kuin Motorolan jo vuoden 2014 syksyllä esittelemä Moto Hint -nappikuuloke.
Applen langattomien nappikuulokkeiden kautta voi 9to5macin mukaan kuunnella musiikkia, vastata puheluihin sekä ohjata Siriä. Jälkimmäinen ominaisuus tuo väistämättä mieleen Her-elokuvan. Mahdollisesti AirPodiksi kutsuttu laite on näillä näkymin erikseen myytävä lisälaite, eikä sitä toimiteta iPhone 7:n mukana.
Käyttäjän kannalta langattomuus tuo tiettyjä mukavuusetuja, mutta se voi aiheuttaa lisäharmiakin: langatonta laitetta kun täytyy ladata aina välillä. 9to5macin mukaan nappikuulokkeiden mukana tulisi pieni kantokotelo, joka toimisi samalla myös "mobiililaturina".
Fast Companyn tietojen mukaan Apple aikoisi lisätä iPhone 7:ään tuen langattomalle lataukselle. Tekniikkaa on harkittu julkaisun mukaan jo parin viime iPhonen kohdalla, mutta vihdoin tänä vuonna Apple olisi valmis lisäämään sen puhelimeensa. Applen uskotaan tekevän iPhone 7:stä myös vedenkestävän. Viime syksynä julkaistuissa testeissä ilmeni jo, että iPhone 6s kestää vettä paljon paremmin kuin edeltäjänsä, joten iPhone 7:n parannettu vedenkestävyys ei ole täysin mahdoton ajatus.
Kommentit (83)
Hieno juttu. Kohta ei voi ostaa mitään kuulokkeita ilman ylimääräistä lightning pötikkää kotelossa. Sama juttu stereoissa. Turhasta ja rumasta iXXX telakasta joutuu maksamaan extraa. Tämä on toki Applelta hyvä tapa sitoa ja rahastaa asiakkaitaan.
Langattomaksi tämä maailma nyt vaan on menossa ja siihen on sinunkin parempi tottua.
Luetun ymmärtäminen ei taida olla vahvinta alaasi?
Bluetooth kuulokkeet?
Myös nykyisisdä stereoissa on langaton tekniikka käytössä. Helppoa pistää spotify päälle kotiin tultaessa, laittaa puhelin pöydälle langsttomaan laturiin ja stereoista alkaa soimaa lempimusiikkiasi.
Kerrotko miten tämä liittyy liitännän poistamiseen? Sitten vasta alkaisin oikeasti puhumaan langattomasta laturista kun esim. taskussa ollessa puhelin/laitteet latautuisi. Nykyiset on lataustelakoita. Langattomia ne ei ole.
By the way, miksei kauan markkinoilla olleita sähköhammasharjojen latureita kutsuta "langattomiksi latureiksi"?
Lentävät kulkuneuvotkin tulee markkinoille, mutta en vielä rupeaisi elämään sen mukaan. Siinä vaiheessa kun langattomat kuulokkeet tarjoaa samaa kuin nykyiset langalliset niin aletaan sitten tottua siihen. Eli sama valikoima/paino/hinta ilman erillistä lataamisen tarvetta.
Sitä en tiedä kauanko ihmiset jaksavat tätä Applen sikailua eli kaikki yleiset standardit roskiin maksimaalisten voittojen toivossa. No toivoa on, että ihmiskunta viisastuu...
Ymmärsinkö oikein, että kyse BT HF kuulokkeesta joka myytäisiin Applen nimellä ? Vai onko tuossa kyse jostain muusta tekniikasta ?
Tuo 3,5mm reikä on ollutkin luureissa melkein yhteensopiva, ja sitä myten poikkeus firman linajsta (no sekin oli alan standartista poikkeava), moisen yhteensopivuuden poistaminen ymmärettävää. :-)
Eivät tarvi lankayhteyttä laitteeseen, toimivat esim tyypillisten suojakuorten läpi, ja ei tarvi kosketusta. Tyypillinen hammasharja lataus on perinteisesti vähän toisenlainen, enemmän 90 luvun matkapuhelimien virtalähteitä.
Taskussa toimiminen ei kuitenkaan ole langattomattomuuden minimivaatimus (vaikka teknisesti voisi tehdä), esim kaikki langattomat tiedonsiirto tekniikat ei toimi taskussa.
Taskussa oleminen ei tietenkään ole minimivaatimus. Pointtini oli vaan siinä, että kyseessä ei oikeasti ole langaton vaan lähinnä lataustelakka. Känny pitää olla hyvin pienellä tarkkaan sidotulla alueella että lataus toimii. Langaton verkko vs langaton lataus. Vähemmän noissa on yhteistä kun matkapuhelimen ja sähköhammasharjan latauksessa. Tämä ei kuitenkaan itse uutiseen liity joten jääköön tämä tähän minun puolestani.
Eiköhän toi 3,5mm liitin oo jo aikansa elänyt?
VHS oli myös joskus"standardi" Se on vaan hyvä,että kokeilevat uusia keksintöjä,pitää pyörät pyörimässä...
Miksi on aikansa elänyt? "Standardit" eivät liity tähän millään tavalla sillä Apple siirtyy standardeista pois pelkästään siksi, että saadaan voitot maksimoitua oheislaitemyynnissä. Siitä kärsii kaikki muut paitsi Applen osakkeen omistajat. Olettaen, että ihmiset antavat Applen ruikkia päälleen...
Ensinnäkin tämä on vasta huhu, toisekseen vain Apple tietää miksi se tämän tekee.
Voiton maksimoimiseen en usko, koska on tämä niin iso riskiveto, enkä usko vaikka Apple tämän tekisi, että Applen oheislaitemyynti tästä kauheasti nousisi. Suurin osa kuitenkin ostaa ne ihan muun merkkisiä kuulokkeet.
Nyt on esim uutisoitu, etä tämän avulla Apple voisi parantaa kännykässä olevaa äänikammiota joten kännykän oma kaiutin soisi paremmin mikä on vaikeaa mitä ohuemmiksi nämä laitteet menee. Toinen on, että tämän liittimen poistaminen mahdollistaisi pieniin reunoihin ja luopumiseen kotinapista ja täyttää se tila näytöllä.
Kaikki selvinnee sitten aikanaan, mutta voiton maksimointi on naurettava syy tehdä jotain näin riskaapelia, kyllä Applen on pystyttävä perustelemaan tämä muutos mikäli se toteutuu.
Ihan uusi juttu mulle, että Apple ei pyrkisi maksimoimaan voittojaan. Enkä usko, että Apple ilmaiseksi antaa käyttää kuulokevalmistajien lightning liitäntää. Niin ja kyllä se Applella on enemmän sääntö kuin poikkeus, että yhteiset standardit romukoppaan. Tämän standardin roskiin heittäminen auttaa sitomaan asiakkaat Applen tuotteisiin yhä tiiviimmin. Helpompi pitää olemassa olevat asiakkaat, kun on entistä vaikeampi siirtyä muiden laitteiden käyttäjiksi kun kuulokkeetkaan ei käy muihin kännyihin.
Niin ja Applehan pystyy "perustelemaan" tuon millä tahansa. Pitää uskoa koska Apple.
Jokainen yritys pyrkii maksimoimaan voittonsa, tottakai. Mutta siitä tavasta on selvästi erimielisyyttä. Apple pyrkii maksimoimaan voittonsa tekemällä hyviä tuotteita ja myymällä niitä.
Apple myös tuntuu pitävän ohuudesta, ja asiakkaat myös. Jos liitin, jonka välittämä informaatio jo saadaan sekä Wifin ja Bluetoothin yli että toisesta liittimestä, estää ohuuden tavoittelua tai muuta komponenttisijoittelua on yksi vaihtoehto heittää se mäkeen.
Kummastakohan luulet tulevan enemmän rahaa, iPhoneista vai kuulokkeiden liitinlisenssistä? Follow the money, toinen on nappikauppaa. Olisi aika arveluttavaa, jos Apple riskeeraisi iPhone-myynnin määrää saadakseen pienen siivun kolmannen osapuolen kuulokkeiden liitinlisensseistä, joita läheskään kaikki käyttäjät eivät osta.
Kyllä, aina kun yhteisiä standardeja joko ei ole tai niiden avulla ei saada riittävää käyttökokemusta.
Hohhoijaa, tämä "loistava" argumentti on viimeisten muutaman vuosikymmenen aikana käynyt vähän vanhaksi.
...
Nyt et ole kyllä tosissasi, vaan piruilet, trollaat.
Standardit pois koska ne on pahasta. Apple tekee vain täydellisiä tuotteita ja jokainen muutos on aina ylitsevuotavan hyvä asiakkaille.
Sinun kaltaiset henkilöt varmistavat, että vanhaksi ei sanonnat mene siitä, että uskotaan koska Apple.
Onko tässä takana Applen siirtyminen HiRes audioon? Kuuntelin juuri muutaman "made for iTunes" levyn ja vertasin sitä omiin alkuperäisiin CD levyihin. Aivan huikea ero, CDt siirtyy nyt pysyvästi ylähyllylle ja klikkasin ripatut versiot roskakoriin.
Jokainen joka on avannut tuon Lighting liittimen on varmaan pannut merkille, että sisältä löytyy pieni tietokone. Mikäli 3,5mm kuulokeliitäntä poistuu, niin samalla lähtee DAC pois puhelimen sisältä ja siirtyy joko tuohon liittimeen tai todennäköisemmin itse kuulokkeisiin.
Tuo 3,5mm liitin ottaa 16x10x5mm tilan puhelimen sisältä ja sen voisi käyttää akun suurentamiseen.
Olen käyttänyt langattomia BT kuulokkeita jo vuoden päivät, etua on esim. siinä, että kun kuuntelen podcastiä iPadistä ja tulee puhelu, se siirtyy automaattisesti kuulokkeisiin siksi ajaksi. Periaatteessa puhelun pitäisi tulla iPadin kautta, mutta metrossa ollessa iPhone ottaa yli ja vastaamisen voi tehdä Apple Watchilla, koska WiFi puuttuu.
Täysin höpö juttuja. CD levy formaattina on niin hyvä, että se ei rajoita äänenlaatua. Virheetöntä ääntä se voi tarjota 22Khz asti mikä on enemmän kuin riittävä. HiRes ääni ei parempaa ääntä tarjoa vähintään 99% käyttäjistä. Toki uudelleen tekemällä biisin ääni voidaan saada erilaiseksi tai jopa paremmaksi. Samalla tavalla erilaiseksi tai paremmaksi ääni muuttuu jos uudet versiot julkaistaisiin CD-levyillä. Nuo ennempää julkaistut paremmat ääniformaatit ovat kaatuneet siihen, että ei ihmisillä ole tarvetta niille tai tarpeeksi kalliita laitteita millä saisi niistä mitään irti. Esim. sun tapauksessa sun kuulokkeiden pitäisi olla todella laadukkaat ja niissä pitäisi olla erittäin laadukas kuulokevahvistin. Ilman mitään tietoa niistä voin suoriltaan sanoa, että ei toteudu sun kohdalla kriteerit.
Akun kestoa ei kukaan iPhonen käyttäjä pidä tällä foorumilla ongelmana. BT kuuloke voi jollekkin olla hyvä, mutta tuskin me lähdetään ajatuksesta yhdelle hyvä, kaikille hyvä.
Niin ja mitä siihen tulee, että kuulokeliitin pitäisi poistaa jotta iPhonesta voisi tehdä ohuemman :D
http://muropaketti.com/maailman-ohuin-a...in-475-mm-paksu
Kyllä CD laatu rajoittaa ääntä. Samalla tavalla paremmaksi se ei muutu CD:llä vaikka tekisi mitä ja kuka nyt edes juuri enää cd levyjä käyttää, yleensä musiikki on rapattua, hi res audio mahdollistaa vähintään saman kuin cd ja vielä paremmankin.
Lightning liittimen ansiosta tosiaan yhä useampi voi nauttia hi res äänestä tulevaisuudessa, koska DAC voi löytyä jatkossa kuulokkeista eikä sen tarvi olla laitteen sisällä. Tällä hetkellä 299e maksaa phillipsin kuulokkeet millä pääsee kokemaan miltä musiikki voi parhaimmillaan kuulostaa. Nyt kun jatkossa lightning kuulokkeet yleistyy niin hinnat varmasti tulee alas kun tulee kilpailua.
Vertailun vuoksi tällä hetkellä jos kannettavalla laitteella haluaa kuunnella hi res ääntä pitää ostaa yli 1000e sonyn walkman.
Apple tosiaan suunnittelee tällä hetkellä hi res versiota iTunesista huhujen perusteella, eli saattaa olla että tämä on yksi mikä liittyy tähän muutokseen, koska nykyisillä tavoilla hi res audio tuki olisi lähes turhaa koska juuri kukaan ei sitä voisi täysin hyödyntää.
Mitä nyt olen istunut miksauspöydän takana, niin CD formaatti hukkaa aivan liian paljon tavaraa. Studioäänitykset on tehty 24 bittisinä jo ainakin 10 vuotta ja ne päätyvät CDlle 16 bittisenä. Studiomasterilta (96k) tuleva versio heikkenee tuntuvasti, kun se pudotetaan (44k) CD tasoiseksi. CDn ja AAC version ero ei ole lähellekään niin suuri, ihmiset eivät yleensä kuule sitä eroa, mutta alkuperäisen Hi-res 24bit version ja CDn eron kuulee jokainen. Ero on suurinpiirtein 3D ja tavallisen elokuvan ero, syvyyttä löytyy enemmän eivätkä soittimet ole niin verhon takana. Tuon eron kuulee jopa halvemmilla (Applen) kuulokkeilla. Käytän työn puolesta Beyer Dynamic DT770 kuulokkeita, Etymotic ja Shure in-ear kuulokkeita, ja Genelec 8040 kaiuttimia ja niillä tietysti huomaa erot helposti.
BT kuulokkeet ovat siitä hyvät, että vaatteiden kanssa ei tarvitse pelleillä, kun ei ole piuhoja. Halvimmat käyttökelpoiset maksavat vain 30-40€, joten ei ole hinnasta kiinni.
Ainoa syy miksi iPhonen pitäisi olla ohuempi ja kevyempi on nähdäkseni se, et jos Apple tuo markkinoille VR kotelon silloin kaikki keveys on nenältä pois. VR käyttöön tarvitsee myös tavallista enemmän virtaa. Riippuen käyttö tilanteesta kaikki radiot ja sensorit, ja myös kamera, ovat käytössä.
Jartar täälä taas pätemässä vaikkei näköjään mistään mitään tiedäkkään
Teknisesti kyllä, mutta jartar nimimerkki kyllä asian ytimessä.
CD ja sähköisen jakelun ääni pilataan kyllä aivan muualla.
HIFI harrastus on nykyisin halpaa. Parhainta ääntä saa 299 eurolla. *Tuntee itsensä idiootiksi kun on huomattavasti suuremman määrän laittanut rahaa laitteisiin*
Youtube käyttäjämäärien perusteella voidaan siltikin sanoa, että standardit mäkeen jotta rahaa saadaan lisää.
Jos me lähdetään nyt vaikka siitä, että suurimmalle osalle youtube taso on täysin riittävä. Siinä vaiheessa on vaikea puhua merkittävästä erosta. Tuo sun vertaus on siinä mielessä huono, että ainakin omasta mielestäni 2D elokuva voittaa mennen tullen 3D kuvan. Uusin Star Wars oli siedettävä 3D efekteiltään. Parempi olisi ollut 2D versiona. Jos CD:n ääni olisi noin surkea mitä väität, että muutaman kympin kuulokkeilla eron parempaan kuulee niin en usko, että se olisi kauaa menestynyt.
Luin jonkin verran tuosta hi res audiosta. Aika paljon levystä ja mielipiteestä kiinni onko se parempi kuin CD ääneltään. Todelliset vertailutkin pitäisi tehdä ihan uudella musiikilla jottei erot tule siitä kun biisit on uudelleen masteroitu. Kuitenkin hi-res audio on täysin turhaa jos musiikkia kuunnellaan lenkillä, autossa, ulkona, salilla jne. Iloa siitä voi saada siten kun keskittyy täysin rauhallisessa tilassa pelkkään musiikkiin kun on oikeasti hyvät laitteet. Edellytykset menestyä on olemattomat.
Ei saatana. Google-translatella eees-taas?
Applellä on varmaan mielessä myös tulevaisuuden suunnitelmat, kaikki iTunes tiedostot tulevat olemaan Hi-Res 96k laatuisia ja suurelta osin kompressoimattomia. Riippuu sitten laitteesta miten ne toistetaan, halpa ääni maksaa tavallaan enemmän, koska sitä pitää käsitellä enemmän paikallisesti, jotta se soisi tyydyttävästi halvoissa korvakuulokkeissa tai autossa. Ei taida olla paljoo järkeä pitää kymmeniä miljoonia biisejä servereissä kolmena eri laatuversiona.
Yksi ovela vedätys on Ponomusic.com, ottavat CD mastereista 192k kopiot ja masteroivat ne uudelleen. Mikä on hämmentävää, monet noista Pono versioista kuulostavat paremmilta kuin kaupasta ostettava CD remaster versio. Hi-res Audio ja Hi-res Music ovat muuten kaksi eri juttua, toisella periaatteessa vain huiputetaan kuluttajia.
En olisi yhtään yllättynyt jos Applen seuraavat nappikuulokkeet olisivat studioluokkaa "Lightning Powered". Monet kaverit ovat käyneet testaamassa Apple Storessa Bosen ja Beatsin luureja ja ostaneet myöhemmin jotkut 200-500€ luurit. Nyt he sitten kyselevät kannattaako CD levyjä enää ostaa. Eipä juuri, iTunes versioiden laatua parannetaan koko ajan, joudut vain ostamaan samat CD levyt uusiksi muutaman vuoden päästä. Parempi kuin maksat kk maksun ja saat kuunneltavaksi aina uusimmat biisiversiot. Tuohon olen nyt itsekin kallistumassa.
No esimerkiksi se parjattu Lightning-liitäntä. Apple kokee, että on olisi hyvä päästä eroon suuresta 30-pin connectorista. Se voi joko 1. odottaa n vuotta, jotta löytyy "standardi" tai sitten 2. tehdä uuden oman.
Se valitsi vaihtoehdon 2 ja aivan varmasti myös vauhditti samalla USB-C:n tuloa.
Kun taas standardit ovat riittävät, esim. USB, Bluetooth ja DisplayPort Applen tietokoneissa, niitä käytetään.
Olkinukkesi täydellisistä tuotteista ja niin edespäin on pelkkää trollausta. Täydellisiä tuotteita ei ole olemassakaan, jokainen tuote on kompromissi. Myyntiluvut ja asiakastyytyväisyys näyttävät, suuri osa Applen tuotteista on ollut varsin hyvä kompromissi, eivät kaikki tietenkään.
Olet nyt ihan oikeasti sitä mieltä, että parin sadan miljoonan high end hintaisen puhelimen myynti vuosittain menee "uskovaisille". No, toki saat niin *uskoa*. 😊
Olisi kiva tietää mitä tarkoitat minun kaltaisillani henkilöillä, sellaisia jotka pitävät laadukkaista tuotteista ja hyvästä käyttökokemuksesta? Sellaisia kieltämättä löytyy ja maksan hyvästä ihan mielelläni vähän lisää.
Jännä, että muutaman "ylimääräisen" satasen laittaminen puhelimeen on ihan kauheaa ja porukka vaahtoaa kun on pistettu liikaa rahaa, mutta jos laittaa muutaman tonnin tai kymppitonnin "liikaa" autoon, jotta saisi mieleisen, on se ihan ok ja järkevää.
(poistettu kämmätty lainaus, sorry)
Se, että CD-levy on digitaalinen ei tarkoita, että ääni toistuu *virheettömästi*, etenkään noin ylös kuin sanot. Voisi aika pitkälle toistuakin, jos se bittistriimi tulisi suoraan aivoihin, mutta näin ei tietenkään ole, siinä välissä on aika monta palikkaa, joista voi tulla ja tulee virheitä.
Onko sillä kauheasti käytännön merkitystä kokemukselle ja millaisella laitteistolla sen voi kuulla on toinen asia, mutta sinä käytit sanaa virheetön, joka ei todellakaan pidä paikkaansa.
Kyllä. Tai kaiuttimen suurentamiseen tai vaikka mihin. Joka tapauksessa se on aika paljon tilaa liittimelle, jota ei välttämättä tarvitse ja joka voi rajoittaa mm. puhelimen paksuutta.
BT kuulokkeet ovat ihan näppärät, mutta jos äänenlaatu on sydäntä lähellä eivät ne ehkä ole se oikea ratkaisu. Riippunee vähän laitteista ja BT:n versiosta, mutta lähtökohtaisesti siitä tulee ylimääräinen decode/encode ja BT audion koodekki ei ole ihan priimaa.
Se riippuu myös konstruktiosta, iPhone 6:sta saa hyvällä tahdolla vielä millin pois ennenkuin 3.5mm liitin muodostuu rajoittavaksi tekijäksi, mutta muitakin syitä oli, esim se tila.
Nykypäivänä tuppaa turhan usein CD llä myytävän sisältö jossa ei kolkutella lähellekkään CD:n laadullisia rajoja, sen sijaan että käytettäisiin mahdollisuudet on keksitty luoda uusimedia paremmalle laadulle.
Onhan sitä mediaa ollut tarjolla jo pitkään, mutta ei se heikko laatu parane mediaavaihtamalla.
Tarkoitatko että ongelma vasta sitten jos luovutaan siitä blugista ja tungetaan jotain heikkoa tilalle ? ja sen takia sitten pitää sisältö päivittää.
Millaisessa tilanteessa , miten ?
Jotenkin tuntuu että erottamisessa ei tosiaan ole kyse biteistä, CDstä vaan ihan jostain muusta.
Jos lähdetään laitteessa huonontaan ääntä, esim kevyesti BT profiileilla, niin ehkä siinä tilanteessa (bittilaskennassa) voi olla iloa jos lähde matsku on ylinäytteistettyä, silloin ehkä päästään lähemmäksi sitä CD laatua.
Nyt jotekin tuntuu että tässä haetaan perusteluita plugin poistolle ihan väärästä suunnasta, paitso jos oli tarkoitsu kertoa että CD tasoinen ääni kuuluu jatkossa surkeasti ja iPhoneen pitää hankkia iPhone yhteensopivaa ääntä että voi jatkossa nauttia siedettävästi musiikista
http://www.sony.com/electronics/hi-res-audio:
"What is High-Resolution Audio?
High-Resolution Audio refers to a collection of digital processes and formats that allow the encoding and playback of music using higher sampling rates than the standards used in CDs.
...
There is no single standard for High Resolution Audio, but the most commonly used specifications are 24bit/96kHz and 24bit/192kHz."
On selvää, että teknisessä mielessä ja teoriassa "HiRes"-audio tarjoaa mahdollisuuden merkittävästi CD:tä parempaan äänentoistoon. Yhtä selvää on, että tämän laatuista ääntä on ollut tarjolla jo iät ja ajat esim. SACD tai DVD-A(udio) levyillä. Kauppa vaan on aina ollut melko hiljaista silloinkin kuin CD:t vielä myivät hyvin - käsittääkseni siksi, että n. 99 % ihmisistä ei kaipaa yhtään CD:tä parempaa ääntä, oikeastaan päinvastoin, huonompikin riittää oikein hyvin.
Jo CD:n mahdollistama 16-bitin dynamiikka on parempi kuin mihin mikään nykyinen ääntä tuottava systeemi (kuuntelutila + vahvistin + kaiutin/kuuloke), pystyy. Lisäbiteistä onkin oikeasti hyötyä vain tuotantovaiheessa, kun headroomia riittää tuhlattavaksi asti eikä signaalien tasoja tarvitse juuri miettiä tai optimoida. Siksi melkeinpä väittäisin, että 24-bit -> 16-bit muunnos äänitteen viimeistelyssä ei lainkaan huononna kuultavissa olevaa äänenlaatua.
Sen sijaan 44.1 kHz:n sampletaajuus on mitä ilmeisimmin pikkaisen alhainen kultakorville, joilla on hyvät kuuntelulaiteet. Tämä on käsittääkseni sokkukuunteluissakin pitävästi todistettu. Erojen kuuleminen ei kuitenkaan ole helppoa ja koskee oikeastaan vain tilanteita, joissa tarkoituksella haetaan eroja äänentoistolaitteiden laadun väliltä eli ns. vakavia hifi-harrastajia. Suurelle massalle tai edes kaikille harrastajille parempaan ääniformaattiin siirtymisestä ei oikeasti tule hyötyä.
BT:tä parempilaatuisiakin langattomia äänensiirtotapoja on jo pitkään ollut olemassa: esim. 5 GHz taajuudella toimivia systeemejä tai vaikka myös WLANin yli. En tiedä, mitä Apple aikoo tarjota tilalle, onko sitä edes julkistettu, mutta vaikka äänenlaatu olisikin "täydellinen", osain samat ongelmat kaikkia langattomia teknologioita kuitenkiin koskettavat: akkujen lataus ja yhteensopimattomuus vanhoihin (ehkä hyvinkin kalliisiin) kuulokkeisiin.
Se, että paremmalla äänellä voitaisiin perustella kuulokeliittimen poistoa on puuta heinää. Sen sijaan "hukkatilavuutta" sillä voisaan saadaan hieman pois ja erityisesti se auttanee Applen fiksaatioon puhelimen edelleen ohentamisesta, koska 3.5 mm liitin on luultavasti korkein osa nykypuhelimen sisällä. Mutta aiheuttamansa kohun perusteella aika moni Applen vanhoistakin käyttäjistäkin pitää taaksepäin yhteensopimattomuuden uhrausta turhan kovana.
"Siksi melkeinpä väittäisin, että 24-bit -> 16-bit muunnos äänitteen viimeistelyssä ei lainkaan huononna kuultavissa olevaa äänenlaatua"
Joka on kuullut alkuperäisiä studioäänityksia versus kaupan CD kopio tietää, että erot ovat melko selviä. Ei nyt ihan hevimetalli musassa, mutta esmes pelimanniyhtyeiden live esiintymisissä.
"väittäisin, että 24-bit -> 16-bit muunnos äänitteen viimeistelyssä ei lainkaan huononna kuultavissa olevaa äänenlaatua."
huonontaa, aina, vaikka ois kuinka hyvä muunnin, mutta jonkun tyypin musiikissa tai taltioinneissa sitä ei huomaa.
"Suurelle massalle tai edes kaikille harrastajille parempaan ääniformaattiin siirtymisestä ei oikeasti tule hyötyä"
Eipä juuri musiikin kanssa, mutta jotkut live 4k 360 taltioinnit tulevat 24bit muodossa ja niissä on vain limitterit päällä, jos on. Eli olet vaikka metsätien varrella ja ralliauto ajaa ohi. Kaveri teki juuri vastaavan videon Ricoh 360 Theta'lla.
"BT:tä parempilaatuisiakin langattomia äänensiirtotapoja on jo pitkään ollut olemassa"
Eikös BTstä vain viimeisin versio ole jotenkin HiFi kelpoinen, enpä ole juuri kuunnellut omillani musaa, vain podcastejä.
Tuossa Applen 3,5 plugin poistossa on koira haudattuna. Siinä täytyy olla mukana joidenkin anturien ja sensorien lisääminen korvakuulokkeisiin ja varmaan myös ulkoisen melun vaimennus. Olen monesti kuullut metrossa, kuinka kuulokkeet ovat niin suurella, että vieressä istuvakin kuulee. Toinen juttu mikä tuli mieleen on, että iPhone on hyvin suosittu muusikoiden, tutkijoiden ja lääkärien keskuudessa, jotenkin vaan tuntuu siltä, että keskittymällä Lighting liittimeen kaikki siirtyvät kerralla uudelle tasolle. Applellä on patentti korvakuulokkeiden käyttämiseen sensoreina, mikseipä niitä sensoreita voisi olla erikseenkin.
Sillä ei taasen ole mitään tekemistä sen kanssa riittääkkö CD bitit.
Juu paperilla huonontaa, ja ei huomaa.
Tallentamissa ja muokkaamisessa biteistä on hyötyä, jos ketjun muut komponentit on myös riittävällä tasolla.
Jos ihan mietit teknisesti sellaisen kuunteluympäriston rakentamita missä alettaisiin kuuntelussa CD bittysyyden rajoja kolkutteleen, niin toteat aika pian että ... siitä tietenkin vielä matkaa siihen että ylitetään niin paljon erot voisi huomata, ja sen jäleen enään ongelma löytää ne kuunteliat.
No vakavasti ottaen, ei pitäisi aliarvioida sitä osuutta kuuntelukokemuksesta joka ei ole ääntä.
Satuinpa Skype neuvotteluun tänään jossa oli entinen levy-yhtiömoguuli ja 17 vuotta Hollywoodissa työskennellyt äänittäjä. Oli puhetta CD-levyn tulevaisuudesta ja tuli muutama hyvä kommentti.
-Musiikkitaltio bisness on siitä jännää, että siinä on mielikuvilla suuri merkitys, ihmiset kuulee mitä viisaat sanoo heidän pitää kuulla. Joillekin voi myydä kullattuja sähkötöpseleitä, koska se parantaa äänenlaatua. Markkinoinnilla voidaan tehdä ihmeitä.
-Vakio CD levy on nyt siinä pisteessä, että niitä voidaan vielä myydä jonkin aikaa vaikka ne ovatkin selvä pudotus äänenlaadussa,ts. ihmisiä voidaan vielä höynäyttää, koska varmaan 99% heistä ei ole kuullut Hi-Res äänitteitä. (Oma kommenttini oli, että kyllä elokuvateatterissa, mutta se on kuulema eri asia).
-Levy-yhtiöt ovat tuoneet markkinoille Hi-res äänitteitä, mutta niiden kuuntelemiseen on tarvittu kalliit laitteet, joten Hi-Res on ollut harvojen huvia. Nyt on kuitenkin mahdollista ostaa huippu kuulokkeita muutamalla satasella ja niillä eron huomaa selvästi.
-Hi-Res audio äänityksessä on 7 kertaa enemmän tavaraa kuin mitä CD-levylle mahtuu, joten älä tuhlaa aikaasi väittelemällä ihmisten kanssa, jotka ovat kuunnelleet vain CD äänitteitä.
-Kaikki omistamasi musiikki tullaan myymään sinulle uusiksi joko remix tai remaster Hi-Res muodossa tulevien vuosien aikana. Joissakin äänitteissä eroa ei välttämättä huomaa joten kannattaa katsoa tarkasti mikä lähdemateriaali on ollut käytössä; MQ-P, MQ-A, MQ-CD, koska CD masterit ovat hyvin kompressoituja ja -A (analog) mastereita joudutaan käsittelemään, koska niissä on laajakaistaista kohinaa. Lopputulos ei ehkä anna rahoille vastinetta.
-Apple saattaa yllättää. Audio on ollut aina kompromissi kännyköissä, käytetyt kaiuttimet ovat muutaman millimetrin luokkaa, miksi laittaa mukaan kallista DAC piiriä, kun kukaan ei kuule eroa. Jos Apple alkaa rakentaa kuulokkeensa samaan tapaan kuin esim. studiokaiutin valmistaja Genelec laittamalla Hi-Res DAC piirin suoraan vahvistimen kylkeen, joka on muutaman senttimetrin päässä huippulaatuisesta kaiuttimesta, lopputulos saattaa lyödä laudalta tuhannen taalan kuulokkeet muutamalla kympillä.
Tulipa mieleen kun teimme yhden teatteri installaation 1999 ja käytimme testaukseen The Mask elokuvasta löytyviä musiikkiosuuksia (DVD ääni on Dolby 5,1 TrueHD 48k). Kaikki olivat ällistyneitä kuinka hyvä äänenlaatu oli, paitsi kaksi Lucas Film miestä (kävivät katsomassa uusinta JVC-Hughes videotykkiä) jotka vain totesivat "Soi niin kuin pitää". Myöhemmin luukutimme The Mask soundtrack CDtä ja tulos oli lähinnä masentava; eloton, vähän kuin mono, yhtä puuroa... Elokuvamiksaajat kun miksaavat aina Hi-Res audiota joka on tarkoitettu hyville laitteille.
Tässä tiivistetty hyvin, kyllä täytyy 24vs 16bit ero kuulla etten vain vaikuttaisi joltain vaikkukorvalta joka kaikenlisäksi tyhmä.
Höynäytetään, mutta ketä ja miten.
Tämä nyt on ihan kuuntelian kyykyttämistä, sen sijaan että kerrottaisiin aidot edut, niin todetään älä puhu tyhmien kanssa joka eivät vaan ymmärrä että tarvitaan 16 bitin sijaan 24 bittia.
Tuossa ehkä siinä ongelman ytimessä, kyse ei 16 bitistä, vaan siitä mitä sillä jaellaan.
CD laatuna on pilattu, ja markkinoillisesti ei kannata alkaa jakeleen CD nimellä CD laatua, pitää keksiä uusinimi, ja ehdottomasti kannattaa lisätä bittejä, se näyttää hyvältä ja nykyään halpaakin, taajuuttakin kannattaa samalla nostaa, sillä voi jo olla jollekkin pienelle ryhmälle olla havaittavaa merkitystä.
Parempaa ääntä on yritetty kaupata jo pitkään, se ei niin tärkeää mikä on nimi, vaan se että nimi takaa laadun, se ei tärkeää mikä media, mielellään ei media rajoituksia.
Mutta milläs sitä laatuvalvot, kun taiteesta kyse, niin tekijä voi aina vedota että ratkaisu on osa teosta. Eli en usko että HiRes tai joku muu nimi laatuaparantaa. Toivon kuitenkin että tekevät kaksi versiota, laadukas, ja se radioversio.
CD on siinä pisteessä, että sen on pitkälti syrjäyttänyt netistä ostettu, suoratoistettu tai piratisoitu musiikki. Oli lähde sitten iTunes store, torrent tai YouTube on äänenlaatu heikompi kuin CD:lla. Muutama palvelu on yrittänyt panostaa äänenlaatuun, ei vaikutusta myyntiin. Tästä voi siis vetää sellaisen johtopäätöksen, että kuluttajille äänenlaatu ei ole ensiarvoisen tärkeä ominaisuus.
Kaiuttimet kyllä, mittausten mukaan Applen laitteiden DAC on varsin hyvä, niin hyvä, että harvempi korvalla havaitsee eroa.
Ja keskimäärin puhelimen ääntä kuunnellaan meluisassa ympäristössä, kun tehdään muuta ja huonoilla napeilla joten DAC ei ole se ensisijainen ongelma.
Tähän en usko hetkeäkään. Jos Apple tekisi huippukuulokkeet ottaa se niistä myös huippuhinnan, todennäköisimmin se antaa muiden tehdä kuulokkeet (joukossa Applen omistama beats, joka ilmeisesti ei tee huippua). Ja jos kerran muutamalla kympillä saisi tehtyä noin hyvät, niin ehkä joku olisi jo tehnyt sellaiset? Audiota saa lightningista ulos jo tänään.
Ai nyt Applen tuotteet ovat pelkkiä hyviä kompromissejä. En sellaisia tuotteita kenellekkään suosittelisi. Standardit roskiin ei kuulu hyviin kompromisseihin. Apple olisi kyllä pystynyt olemaan mukana uusien standardien kehittämisessä, mutta se ei vaan sovi ajattelutapaan, missä halutaan maksimaalisesti rahaa kuluttajilta omaan lompakkoon.
Jos haluat kutsua itseäsi Apple uskovaiseksi niin ei mulla ole mitään sitä vastaan. Jos muutaman satasen panostus saa sinut unohtamaan kritiikin niin en sille mahda mitään.
Eiköhän levymogulin mielestä olisi paras tilanne, että samat biisit ja uudet laitteet voisi myydä kuluttajille joka vuosi?
Ääni on aina niin hyvä kuin heikoin lenkki. Ääni ei voi myöskään olla parempi kuin mitä kuulijan korva ja ympäristö antaa myöten. Kaiuttimia tai kuulokkeita ei ole pitkiin aikoihin merkittävästi pystytty parantaan. Mulla on ollut kymmenen vuotta Alessandro MS-1 kuulokkeet. Maksanut niistä uutena n. 80€. Samaan hintaan merkittävästi paremmat kelpaisi ;)
Se on kyllä totta, että monikanavaisuus on selkeä pudotus äänenlaadussa kun vertailukohtana pidetään stereota. Suurimpia huijauksia on ollut miten "muovipurkki kotiteatteri" saa musiikin kuulostamaan paremmalta.
Pelkkä miksaajan näkemys. Ei muuta. Hyvä ääni on myös subjektiivinen asia. Elokuvien kohdalla se on vielä hankala koska niissä ei edes tavoitella todellista äänikuvaa. Voidaanko tällöin edes puhua hifistä?
Olet itsesi asettanut korkealle kukkulalle ja kuvittelet kaikkien olevan alapuolellasi. Kyllä varmasti jokainen keskusteluun osallistunut on kuullut esim. haitarin tai viulun soittia ihan ihka elävänä. Ei siihen studioita tarvita.
Android kännyjä on voinut ohentaa enemmänkin ennenkuin 3.5 mm liitin tulee ongelmaksi. Kerrotko miksi sinä haluat sen 3.5 mm liittimen pois. Tiiliskiven paksuinen Iphone surkealla kaiuttimella ärsyttää? Tätä sinä ainakin kirjoitusten mukaan ajat takaa...
Jos tartutaan tuohon "bittisyyteen" vielä hetkeksi, niin:
- 16-bit antaa (ainakin) 96 dB:n teoreettisen dynamiikan.
- Käytännössä halpakin CD-soitin mahdollistaa levyltä 90 dB:n dynamiikan.
- Erittäin hiljaisen kuunteluhuoneen taustakohina on ~20 dB (dB,C-painotuksella).
- Kaupunkiasunnossa tuskin edes öisin alle 30 dB.
- Äänenpainevaatimus huippuluokan kotikuuntelussa vaihtelee, mutta missään en ole nähnyt vaadittavan yli 110 dB:n SPL:ää
- esim. THX:n vaatimus on "vain" 105 dB:n max. äänitaso.
Noilla arvoilla CD:n mahdollistama dynamiikka, 90 dB yli pohjakohinan eli 110-120 dB SPL, ei todellakaan ole ongelma, ei ainakaan tavallisessa eikä edes hieman vaativammassakaan kotikäytössä. Se, että äänitteissä on kuultavia eroja, ei mielestäni johdu bittisyydestä, mikäli masterointi on tehty oikein.
Muistaako muuten joku, kuinka aikanaan kun vinyyleistä alettiin siirtyä CD-aikaan, joistakin äänitteistä tahallaan käsiteltiin "paremman" kuuloinen CD-painos, jotta voitiin sitten esitellä tätä mullistavasta parempaa ääntä. Olihan ne eri kuuloisia, mutta kumpi sitten olikaan lähempänä sitä aitoa ja alkuperäistä äänitystä...
Miten niin "nyt"? Enkä myöskään sanonut että Applen tuotteet ovat "pelkkiä hyviä kompromisseja". Joka ikinen tuote, tulee se sitten Nokialta, Samsungilta, Ladalta tai Teslalta on kompromissi keskenään ristiriitaisten tavoitteiden suhteen. Se on koko tuotesuunnittelun idea: tehdään valintoja ja kompromisseja, jotta saadaan "hyvä" (ei absoluuttinen määre) tuote. Jos kuluttajat ovat tyytyväisiä ostamaansa tuotteeseen ja firma tekee voittoa on kompromissi ollut molempien kannalta hyvä. Vai haluaisitko mahdollisesti käyttää jotain muuta mittaria? Ja Applen päätuotteiden asiakastyytyväisyys on erittäin korkea. Tähän tuskin päästäisiin toistuvastai kasvavilla myyntiluvuilla, jos kompromissit olisivat hyvinkin huonoja, vai päästäisiinkö? (ostajat tyhmiä ja uskovaisia ei ihan oikeasti ole validi argumentti)
Tässä se mittari varmaan tulikin. Sinä siis kuvittelet olevasi ylin auktoriteetti, joka tietää paremmin tuotteiden laadusta ja arvosta kuin vaikka he, jotka tuotteita käyttävät ja jotka ne maksavat. En kieltämättä ole yllättynyt. :)
Ei kuulu hyviin kompromisseihin sinun arvotuksellasi. Minä taas olen sitä mieltä, että monessa tapauksessa ei voisi vähempää kiinnostaa mikä "standardi" on alla kunhan homma vaan toimii. Jos toteuttamalla tuote eri tavalla kuin status quo, saadaan parempi toiminta ja/tai saadaan sama toiminta vuosia aiemmin, niin kiinnostaa vieläkin vähemmän. Olet oikeutettu mielipiteeseesi, mutta muista että kaikki eivät arvota asioita samalla tavalla kuin sinä.
Kuvaamasi toiminta ei myöskään ole lähtökohtaisesti se, mitä Apple tekee. Liki jokaisessa Applen tuotteessa käytetään standardeja silloin kun siinä on tuotteen kannalta järkeä, luultavasti löytyy jotain iPod-sukkia ja iPhone-koteloita, jossa ei ole standardin mukainen ristipisto, kyynel.
Apple on ollut aika usein mukana sekä standardien kehittämisessä, että olemassaolevien popularisoimisessa (mm. USB). Niin raudan kuin softankin puolella. Ja toki myös joidenkin "standardien" tappamisessa, kuten levy- ja optiset asemat tietokoneissa, Flash, ladatun musiikin DRM.
No varmasti kutsuisin jos haluaisin ja sellaisena itseäni pitäisin. Joko et osaa lukea tai et halua uskoa lukemaasi: en ole sellaista kirjoittanut. Sinä toki kovasti haluat taas maalata kun argumentit loppuvat. Kaikki ei ole niin mustavalkoista kuin kuvittelet.
Minkä kritiikin olen muka unohtanut?
Jos palataan alkuperäiseen aihepiiriin niin ihan totta, vitosen lisäpanostus kaapeliin ei saa minua unohtamaan sitä, että joka ikisellä kytkentäkerralla kokemus on parempi kuin millään niistä noin kuudesta USB-C:ta edeltävästä "standardista" liittimestä. Onko se puolen eurosentin arvoista per kerta (oletettu jokapäiväinen käyttö ja kolmen vuoden ikä). Jollekin ei, minulle on.
Kyllä, kuten varmasti iPhoneakin, jos siinä olisi nykyisestä poikkeava rakenne. Kannattako rakenne valita 3.5mm liittimen sanelemana. Ehkä kannattaa, ehkä ei kannata.
En halua sitä pois, mutta ymmärrän, että redundantin, varsin suuren liittimen poisto *voi olla* järkevä kompromissi. En ole nähnyt tuotetta, en tiedä onko. Mutta en missään tapauksessa halua lukita itseäni ajatukseen, että mistään ei voi luopua, koska näin on tehty ennenkin.
Tuota noin... Molemmat kysymyksen muodossa esittämäsi premissit ovat mielstäni virheellisiä, joten eipä tainnut osua.
iPhone ei mielestäni ole tiiliskiven paksuinen, eikä kaiutinkaan ole kategorisesti surkea, riippuu mitä sillä kuuntelee ja missä.
Mikään ei estä sinua elämästä kompromissien maailmassa.
Minä ostan omia tarpeitani vastaavan tuotteen. Sinä ostat kompromissin. Jos minä tästä syystä olen sinun mielestäsi ylin auktoriteetti niin en mahda sille mitään.
Minä en ainakaan haluaisi asua unelma maailmassasi jossa jokainen valmistaja tekisi omasta mielestään parhaan ratkaisun mikä ei olisi yhteensopiva minkään muun kanssa. Olen aika varmas että sinä olet ainoa ihminen tällä foorumilla kenen mielestä se olisi hyvä asia.
Ja sinun mielestä on järkeä jos Applen mielestä siinä on järkeä. Piiri pieni pyörii...
Ei liity aiheeseen millään tavalla.
Sinun mielestäsi asiat ovat mustavalkoisia. Apple tekee ratkaisunsa ja ne ovat parhaita kompromissejä sinun mielestäsi. Todellisuus on kuitenkin ihan muuta.
Eli olet sitä mieltä, että liittimen poisto on huono tai hyvä ratkaisu. Sen poistoa kuitenkin pidät siitä huolimatta ainoana järkevä ratkaisuna. Voisitko nyt selventää mikä se kantasi oikeasti on?
Kerro sitten miksi sinä haluat sen poistettavan?
Tuo todella on se periaate, mutta maailma muuttuu, nyt ollaan vihdoin pääsemässä siihen, että kuluttajat haluavat vain hyvää ääntä, ei mitään kapuloita välissä jolla voisi rahastaa.
Apple on varmaan juuri tuolla asialla, studiossa purkitettu Hi-Res materiaali puretaan analogiseksi vasta korvakuulokkeissa.
Heikoimman lenkin vaikutus ääneen riippuu paljon siitä missä se sijaitsee. Epävireinen kitara ei kuulosta yhtään paremmalta 100000€ laitteista. Kyllä kuulokkeet ovat parantuneet huimasti vimosten 10 vuoden aikana, osa on kuitenkin kehittyneempien kuulokevahvarien ansiota. Kaiuttimet, jopa PA laitteet ovat, nykyään HiFi luokkaa vaikka ovat halpoja.
Miksaaja oli tässä tapauksessa alkuperäisten Star Wars elokuvien äänisuunittelija. Jos elokuva ääni ei ole korkeinta HiFiä silloin kannattaa käydä katsomassa kun sinfonia orkesteri soittaa elokuvaan ääntä. Vaatimustasot olivat jo 60-luvulla huomattavan korkeat, koska elokuvaääni oli jo silloin huippua.
Olen soittanut proge-yhtyeessä, kansanmusiikki-kombossa ja myös sinfoniaorkesterin kanssa. Erot tulee esille, kun mennään akustisesta sähköiseen ja takaisin saman kappaleen aikana (hiljaisesta äänestä kovempaan meluun) ja mitä tulee lavalta sekoittuu kaiuttimista tulevaan ääneen. Kun tuo äänitetään vaikkapa DAT nauhalle 44k laatuisena hyvällä stereo mikillä ja samanaikaisesti ProToolsille 96k tai 192k laatuisena läppäriin se 7x ero äänitetyn äänen määrässä siirtyy suoraan äänen laatuun. Lisääpä tuohon vielä 5,1 mikitys. Se kolmiulotteisuus ja läheisyys häviää noista CD laatuisista äänitteistä, sama tapahtuu kun siirrytään mp3 tasoon. Korkeat ja matalat toistuu, kohinaa ei ole, mutta kuitenkin äänestä puuttuu jotain tai se kuulostaa vaikkapa hataralta.
Työkaverinani oli kerran mies joka oli asentanut HiFi laitteistoja Hollywood kultakorvien taloihin. Terminologia oli eri kun mihin olin tottunut, hän sanoikin, että osa noista kultakorvista on maineensa ansainnut ja vertasi niitä viinin maistelijoihin. Toiset osaavat kertoa vain valko- ja punaviinin eron, ekspertit heittävät oikeat vuosikerrat ja viinien nimet James Bond tyyliin.
Hyvä, jos oikeasti sinulla käy niin älytön tuuri, että löydät tuotteet, jotka ovat täydellisiä juuri sinulle. Minä ostan omia tarpeitani parhaiten vastaavia tuotteita.
Ja edelleen olen sitä mieltä, että joka ikinen tuote on suunnittelijan aikaansaama kompromissi.
Mutta kun ei se ole minun maailmani, jännästi nytkin kirjoitan tätä laitteella, jonka mielestäsi pitäisi olla epäyhteensopiva kaiken muun kanssa. Mitenköhän se on mahdollista?
Jokaisen valmistajan kannattaa tehdä parhaita mahdollisia tuotteita kohderyhmälleen. "Paras mahdollinen tuote" ei ole ekvivalentti sen kanssa, että "tuote ei ole yhteenopiva minkään kanssa", "käytetään kaikkeen itsekehittämää ratkaisua" eikä myöskään "ei koskaan käytetä ratkaisua, jota ei ole standardoitu". Maailma ei ole mustavalkoinen.
Koko ajan puhuin siitä mikä on suunnittelijan näkökulma. Jos kuluttajat vielä pitävät tuotteesta, ei ratkaisu ole ollut huono. Jos minä pidän tuotteesta valitsen sen.
Ei, asiat ovat kaikkea muuta kuin mustavalkoisia. Applen tekemät kompromissit eivät ole aina parhaita (ylipäätään sana "paras" ei ole tässä tapauksessa yksiselitteinen, joten en käyttäisi sitä).
Asikastyytyväisyys osoittaa, että Apple on tehnyt hyviä (siis tuotteisiinsa sopivia) kompromisseja, koska tuotteet ovat tutkitusti asiakkaiden mielestä hyviä, jopa niin hyviä, että niistä kannattaa maksaa hieman premiota. Joku toinen valmistaja voi tehdä monessa asiassa vaikka täysin päinvastaisia valintoja ja ne voivat olla *kyseiselle tuotteelle* oikeat valinnat. Sen tuotteen käyttäjät voivat myös olla oikein tyytyväisiä tuotteeseen. Ei ole yhtä oikeata tapaa tehdä asioita, paitsi ehkä sinun mielessäsi.
Sinä olet sitä mieltä, että faktoista "ei käytä standardia" tai "en tykkää" seuraa automaattisesti, että tehty valinta tai tuote on kokonaisuudessa huono. Minun mielestäni asiat ovat aika paljon moniulotteisempia. Ja kannatan ehdottomasti erilaisten ratkaisujen tekemistä, erilaisista laitteista ole mitään iloa, jos tuotteet ovat liki identtisiä.
Joko trollaat ja/tai et todellakaan osaa lukea.
Kantani on aika selvästi kerrottu yllä. Mutta väännetään nyt rautalankaa:
1. Liittimen poisto voi olla hyvä ratkaisu, huono ratkaisu tai jotain siltä väliltä. Minulla ei ole kantaa siihen ennenkuin olen vähintään nähnyt tuotteen.
2. En pidä liittimen poistoa *ainoana* järkevänä ratkaisuna, kuten en liittimen säilyttämistäkään. Molemmat voivat olla järkevä valinta, riippuen kokonaistuotteesta.
Puuh. Miten tämä voi olla näin vaikeata? En ole yhdessäkään viestissä ottanut kantaa poiston puolesta enkä myöskään sitä vastaan. Olen jonkun verran pallotellut mahdollisia hyötyjä ja haittoja.
Youtuben valtava suosio edelleenkin kertoo siitä, että ihmisille tärkeintä ei ole äänenlaatu vaan musiikki.
Heikoin lenkki vaikuttaa aina ääneen sijainnista riippumatta. Kerrotko mihin merkittävästi parempiin ja samanhintaisiin kuulokkeisiin voin nuo Alessandrot vaihtaa? Pitäisi olla äärimmäisen helppo kysymys jos kuulokkeet ovat kehittyneet huimasti.
Edelleenkään elokuvat harvoin pyrkivät todellisiin ääniin vaan viihdyttäviin ääniin. Käsittääkseni elokuvissa on muitakin ääniä kuin pelkkää sinfonia orkesten soittamista.
Jos nyt lähdettäisiin siitä, että jos minä kuuntelen lavalla olevaa bändiä niin mistä se 5.1 ääni siihen taiotaan? Kyllä se on stereo ääni mitä kuuntelen siinä vaiheessa.
Käsittääkseni kukaan ei ole väittänyt täällä, ettei rahalla pysty saamaan parempaa ääntä.
Ymmärrän innostuksesi, mutta jos hetkeksi pysähtyisit, ja mietit
Ok?
Jos teos on 10 bittinen, niin ihan sama julkaistaanko se 16 bittisenä vai 24 bittisenä.
Jos julkaistaan ihan aidosti 16 bittinen teos (juu elektronisesti sellainen voidaan tehdä), niin mieti miten kuluttaja voisi sen täysimittaisesti kuunnella.
Äänittämisessä tilanne on vähän toinen, siinä ei haittaa, päinvastoin, jos ylimääräistä pelivaraa. Mutta puheesi pelottaa ja vaikuttaa että myyät taasen höpöttäneet.
Jos halutaan kuuntelukokemusta parantaa, niin konsteja on paljon, yksi on luoda perinteisiä mielikuvia tekniikasta, toteuttaako sen valehtelemalla vai uskomuksina, on kai sitten no...
Yksi konsti on videot, no sehän on vanha juttu, no sille voidaan keksiä uusi nimi. kuvassa on oikeasti vielä pitkäksi aikaa paljon parantemisen varaa.
Jos oikeasti käytännön parannusta, niin virtuaalitodellisuus.
Jälkimmäisessä voisi myydä oikeasti uutta, mutta joutuisi myös tekemään oikeasti uutta.
Halvinkonsti on tietekin julkaista parempia julkaisuja
Entinen projekti kaveri kävi juuri kylässä, toi mukanaan Beyer Dynamics DT-1770 Pro kuulokkeet, luuli oikein että minulla on niihin sanottavaa DT-770 käyttäjänä. Paremmat ovat, hieman selkeämpi saundi. Siinä tuli puheeksi Applen 3,5mm pluginpoisto huhu. Hän epäili ettei siinä ole perää, mutta tökkäsi nuo luurit iPhone 6 perään ja laittoi kuuntelemaan. Huomaatko eron? Oho, iPhonesta loppuu tehot, selkeä ero, tarvitsee lisävahvistimen.
Apple ilmeisesti näkee asian näin, ihmiset ostavat Beats kuulokkeita jotka vaativat aika paljon tehoa. On joitakin kuulokkeita joista löytyy useampia kaiuttimia ja jotka siten vaativat vielä enemmän tehoa. iPhone käyttäjät katsovat paljon elokuvia ja käyttävät korkealuokkaisia kuulokkeita. Mitä jos keskitymme Lighting liitäntään ja annamme asiakkaille kunnon kuulokkeet.
Yksi asia tuli vielä esille, peliohjelmat, niissä on surround sound ja kuulokkeisiin voidaan liittää jotain peliin liittyvää sensoriikkaa, ja video tai VR/AR näyttö. Saattaa olla ettei Apple näe mitään järkeä sisällyttää 3,5mm liitintä, jos he laittavat jotain jännittävää kuulokkeihin jota ihmiset haluavat käyttää jatkuvasti.
Voisiko sitä paremmin sanoakkaan, 32 bittinen olisi moninkertaisesta parempi, mutta myydään tyhmille eka pienemmällä.
Kiva että kavereita kävi, mutta ei taida muuttaa asiaa.
Ei muuta. CD on edelleenkin gramofoonilevy verrattuna siihen millä tasolla äänentoisto nykyään on. Tuli vain hieman yllätyksenä tuo tietokonepeli näkökulma, koska tavallisista korvakuulokkeista saa plugareilla surround äänen ja se toimii myös kännyköissä. Eli VR lasit päässä äänikuva kääntyy pään kanssa samanaikaisesti.
Tuo kaveri on enemmän perillä äänentoistomarkkinoista (yhden HiFi kaiutintehtaan akuustiikka guru) ja juttutuokion jälkeen jäi semmoinen kuva, että Applen 3,5mm liittimen poistolle löytyy ihan hyvät perusteet. Liittimelle ei tulevaisuudessa löydy enää käyttöä. Samaan tapaan USB syrjäytti aiemmat sarjaportit. Etuja on yksinkertaisesti niin paljon enemmän, ettei kuluttajat kaipaa vanhaa romua takaisin.
Sulla tuntuu olevan noita kavereita ja tuttuja vaikka millä mitalla ketkä ei mistään tiedä mitään. Jos nyt ihan linkittäisit todisteet siitä, että nuo kuulokkeet ovat paremmat musiikinkuunteluun. Taidat olla pelkkä trollaaja ilman mitään tietoa aiheesta kun olet sitä mieltä että 5Hz taajuudet kuullaan.
Kyllä mulle kelpaa ne 2 euron kuulokkeet jotka voittaa kevyesti 200 euron kuulokkeet. Laitatko linkin?
Olen kuullut pääskysen äänen livenä eli pistin aika paljon paremmaksi.
Kun kuuntelen bändiä niin edestähän se ääni kuuluu. Mistä ne takakanavien äänet tulee?
Oikea hifisti tietää, että parhaimmatkaan laitteet ei pysty oikeita soittimia korvaamaan.
Meinasitko, että sun kaverin kuulokkeisiin ilmestyy vahvistin jos liitintä muutetaan?
Ei ne kuulokkeet muutu paremmiksi liitintä vaihtamalla. 4,7 tuumaiselta näytöltä katsoessa elokuvia tarvitaankin todella laadukkaat kuulokkeet. Puhutaan todellakin elämää suuremmasta kokemuksesta. En mitään todisteita ole siitä nähnyt, että Apple käyttäjillä ON korkealaatuiset kuulokkeet.
Kun tieto loppuu niin aletaan haukkumaan. Kyllä se luonnon päälle ottaa kun jää kiinni housut kintuissa. Sen haluan kuulla kun ukkonen kuuluu kuulokkeista niinkuin se todellisuudessa paukahtaa :D Alle 20Hz taajuudet lähinnä tunnetaan. Kuulokkeet eivät tähän pysty millään tasolla. Eli jospa nyt linkität todisteet siitä, että nuo mainitsemasi kuulokkeet ovat paremmat. "Ammattilaiskaverisi" voit jättää hiekkalaatikolle...
En ymmärrä miten puun lehdet liittyvät musiikin kuunteluun. Erikoisia kaiuttimia sulla kun niiden ääni tulee suoraan kuulijoille ilman että äänet osuvat mihinkään muuhun matkalla tai huoneen akustiikka siihen vaikuttaisi. Mielenkiintoinen on myös teoria, että jos minä puhun vaikka sinun edessä niin sen saman puheen toistamiseen tarvittaisiin 5.1 järjestelmä jotta saisi todellisen kuvan tilanteesta :D :D Kyllä, osa mun puheen äänestä kuuluu sun oikealla puolella, osa vasemmalla puolella ja osa 5 metrin päässä sun pään takaa :D
Eli kaikki kuulokkeet uusiksi jotta saadaan maksimaalisesti rahaa kuluttajilta pois. Kuulostaa ihan Applelta. Vaikea sanoa kauanko asiakkaat tätä sikailua katsovat.
Se pakottaa valmistajat tekemään kalliimpia kuulokkeita jotka painaa enemmän, ovat monimutkaisempia ja vaativat latausta. Äänenlaatuun ei suoraan mitään vaikutusta.
Huikean kokemuksen voi saada myös kirjaa lukemalla ja siihen ei vaadita edes kännykkää. Kerro miten se täydellinen elokuvakokemus saavutetaan 4,7" ruudulla?
Eli Applen käyttäjät ovat artisteja :D :D :D Niin voitko kertoa niistä kahden euron kuulokkeista millä sai sitä loistavaa ääntä. Kallis kuuloke ei tarkoita että siitä saisi kaiken irti, eikä se tarkoita hyvää. Edelleenkin moni merkki pyytää ylihintaa ja kokoonpano on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki.
Mieti vielä kerran millainen kuunteluympäristö tarvitaan että aletaan lähestyyn CD laadullisia rajoja.
Peukku.
Jos Levymogulin suositteleman ääniitteen mainoksessa lukee 24 bittiä niin se nyt vaan tuntuu.
Pelottaa jos oikeasti uskoo noihin, toivottavasti joku omatunnoton trolli .
Ja sinä ilmeisesti naurat "kaverillesi" joka ei tajua että hänelle nauretaan minun sijaan? Asian tiesit ennestään, että matalat taajuudet eivät kuulu oikein kuulokkeista mutta siltikin oli pakko trollata.
Tämä vain vahvistaa käsitystä siitä että olet pelkkä trolli. Ensin uhotaan ja sitten kun pitäisi jotain todistaa niin pelkkiä selittelyjä tulee. Tosin periaatteessa kaikkien 80€ kuulokkeiden pitäisi sun logiikan mukaan olla paljon parempia kun mun kuulokkeet, sillä ne ovat kehittyneet paljon kymmenessä vuodessa sinun puheiden mukaan :D
Tietyillä laitteilla tietyillä äänitteillä. Sitä ei varmasti kukaan kiellä. Tosin tässä on suuri ero sun alkuperäisiin väitteisiin.
Laitatko nyt linkin niihin 2 euron huippukuulokkeisiin niin pistän ne samantien tilaukseen?
Jos 2 - 5 eurolla saisi huippu kuulokkeet niin kyllä nuo kuulokemarkkinat olisi jo moneen kertaan vallattu jonkun toisen valmistajan toimesta ellei hintakilpailua oltaisi aloitettu. Samoin netti olisi varmasti täynnä DIY saitteja jolla saisi itselleen kasattua muutamalla eurolla satojen, ellei tuhansien eurojen kuulokkeet. En vastausta saanut todisteiden kanssa mihin kuulokkeisiin pitäisi nuo omat vaihtaa että saisi samaan hintaan merkittävästi parempaa. Se ei ikävä kyllä yllättänyt. Missään en ole väittänyt, että parempia ei ole olemassa, mutta jotenkin se on sulta mennyt täysin ohitse. Myyntimiehen puheita sulta löytyy, mutta kun pitäisi todistaa jotain niin sitten mennään vaan piiloon kiven taakse. Olet sen verran roskaa täällä puhunut, etten viitsi sen takia järjestää pitkää matkaa kuulokkeiden testausta varten. Kaikki eivät asu pääkaupunkiseudulla.
Ja laitatko nyt antaa suoran linkin kuulokkeisiin mitkä maksaa muutaman euron ja peittoaa satasten kuulokkeet mennen tullen. Enkä ollut tilaamassa satoja tai tuhansia kappaleita jos se jäi epäselväksi.
Kuitenkin keskustelun kannalta tärkein asia ei ole muuttunut. Hifistien määrä ei ole iso. Hifistien määrän kasvu ei näytä olevan nousussa youtube suosiosta päätellen. Kun sinun mielestä on valtava buumi tulossa missä ihmisiä kiinnostaa se täydellinen ääni ja ovat ostamassa huippu musiikkivehkeitä niin kyllä ne todisteet tästä pitää löytyä!
Niin ja jos kitalagenda ei huomaa kuulokkeiden selkeää äänenlaadun huononemista niin suosittelen kuulolaitteen hankkimista. Tosin sadulta tämäkin juttu kuulostaa.
Minä vähän epäilinkin, että asut jossain kiven alla kuuntelemassa kuulokkeitasi ja huutelet sieltä "asiantuntevia" kommentteja. Testit ovat tietysti hyviä, mutta niistä kannattaa oppia vain periaate, testaajilla kun on muitakin motivaatioita. Luureja pitää kuunnella omassa päässään, koska korvakäytävän ja korvalehtien muoto vaikuttaa ääneen joskus enemmän kuin mitä itse kaiutin, ja onhan niitä kuuntelutottumuksiakin.
Tuli taas mieleen yhden työkaverin kans tehty treble säädin. Kehitimme korvalehden taakse tulevan mekanismin jolla korvalehteä saattoi taivuttaa eteenpäin. Tuloksena oli portaaton ylä-äänten korostus +6 asti, toimi kaikilla kaiuttimilla ja myös kissan naukumisen kuuli paremmin.
Suomi on siitä hankala paikka, että se tulee n. 3 vuotta jäljessä muuta maailmaa ja ehkä nykyisen laman aikana se jäänyt jälkeen vielä enemmän. Monet tavarat rantautuvat vasta sitten kun buumi on ohitse ja halpatuottajat valtaavat markkinat. Ihmisillä ei ole käsitystä minkä arvoisia tuotteet ovat todellisuudessa, koska tuotteeseen lisätään niin paljon muita ylimääräisiä kustannuksia.
Muistaakseni kerroinkin miksi maailma ei ole täynnä 2-5€ HiFi kuulokkeita, tarkoitus on tehdä rahaa. Kukaan ei myy SINULLE huippukuulokkeita tuolla hinnalla, jos et ole oikeissa piireissä, mutta voit silti ostaa semmoiset halvalla (alle 10€) jotka ovat huippuluokkaa ja paremmat mitä sulla nyt on. Puhun samalla periaatteesta. Annoin yhdelle tutulle lahjaksi kuulokkeet jotka maksoivat minulle 8€, hän väitti niitten olevan paremmat kuin hänen AKG ja Koss kuulokkeet ja vaati saada muutaman lisää. Sehän olikin mahdoton urakka, koska kyseessä oli bränditön tavara. Hän löysi niitä kuitenkin jenkeistä ja niissä oli muistaakseni AT&T logot.Hinta 29USD.
Kuulokkeissa on se yksi määräävä komponentti (kaiutin) jonka hinta vaihtelee 0,05-3USD välillä. Jos teet kalliin näköiset kuulokkeet hienolla pakkauksella ja laitat niihin halvan kaiuttimen sisään ne menee kaupaksi jollekin porukalle (Beats). Sitten on puusta sorvattuja malleja metalli sangoilla, mutta sisässä on kallis kaiutin ja ääni siten hyvä, niillä on oma ostajakuntansa. Hinta sama. Riippuu sitten paikasta ja maasta missä niitä myydään mikä se varsinainen hinta on ja millä ne menee kaupaksi. Vrt. kellonrannekeita, Rolexin ranneke maksaa 900€, voin ostaa täsmälleen saman 18€ ilman Rolexin merkkiä.
Nyt kannattaa muistaa, että eilispäivän HiFisti on tämän päivän tavis. Monet eivät edes tiedä olevansa Hifistejä, koska käytössä olevat laitteet ovat halpoja ja hyviä. Rimaa nostetaan koko ajan ja ihmiset seuraavat perässä, sama juttu TVn kanssa, nyt ollaan jo 4kUltraHD laitteissa. Jopa vaimoni joka ei HiFistä paljoo perusta huomioi, että UHD television kuvassa varjossa ollut musta kissa ja pilvenhattara näkyivät hyvin, tavallisessa TVssä oli vain taivas ja varjo. Samoin yksi live konsertti jossa hän kävi kuulosti ihan samalta kuin paikanpäällä (192k master). Mitä tulee YouTubeen, kuuntelin itsekin musiikkia Philipsin kasettimankalta pikkupoikana, sitten jossain vaiheessa kävin YLEllä ja kuuntelin musaa ja äänitteitä heidän laitteilla, korvat aukesivat. Aikansa kutakin ja YouTube on siirtymässä 4k materiaaliin ja asiakkaat varmaan haluavat paremmat laitteet.
Ko. kitaralegenda saattaa hyvinkin olla jo puolikuuro, työkaverini kyllä huomasi eron heti. Epäili että jos samoja luureja kuuntelee vuosikaudet ja ne huononee pikkuhiljaa, korvat kompensoivat puutteita, koska kitaristi tietää aivoissaan miltä musan pitää kuulostaa.
Tämä on ollut virkistävää jutustelua, en ole puhunut suomen kieltä päivittäin olleenkaan viimeisten 35 vuoden aikana ja huomasin, että kirjoittaminenkin heikentyy, jos en kirjoita jotain päivittäin. Niinpä sanelen välillä Sirille ja naputtelen koneelle.
Selityksiä, selityksiä, selityksiä. Suosittelen politiikon uraa. Yksinkertaisiin kysymyksiin ei vastauksia saa todisteiden kanssa.
Voin paljastaa sulle salaisuuden jos et kerro sitä eteenpäin. Nykyisin on olemassa sellainen jännä asia kuin INTERNETTI. Internetin avulla tiedon ja tuotteet saa alle 3 vuoden viiveellä riippumatta siitä missä asuu.
Joo voi ostaa muttet vieläkään kerro mistä. Voit ostaa muutamalla eurolla kymmenien tuhansien arvoisia maalauksia ja arvokkaita jalokiviä. Nyt sun enää tarvitsee selvittää mistä ne ostetaan.
Tuossahan ei ole mitään järkeä. Kuukolevalmistajat eivät kamppaile laadulla eikä hinnalla vaikka kuulokkeiden valmistaminen on melkein ilmaista. Uusia kuulokkeiden valmistajia ei tule markkinoille missä on helppo saada satasien kate.
Niin että nykyisin ihmiset ovat hifistejä ja ostavat halvalla huippuääntä ja kuvaa antavia laitteita paikoista mistä ei kenellekkään kerrota :D :D :D :D :D 4K lähetyksiä ei ole saatavilla ja jos normaalissa taulutv:ssä ei ole tuota nähnyt niin oletan eron johtuvan siitä että tv vaihtui isompaan. Suosittelen silmälaseja. Edelleenkin odotan ne todisteet siitä miksi ihmisille tulee nyt yhtä äkkiä rakkaus äänenlaatuun ja halu satsata merkittäviä summia musiikkivehkeisiin.
Eli jos minä kuuntelen kerran huippukuulokkeita niin mun korvat osaa kompensoida mun kuulokkeet kuulostamaan samoilta? Täysin höpö juttuja.
Juu, sama jengi joka kuolaa 24bittiä...
Ihme vehje se Surfface.
Surface on taas huollossa, näytössä yhä hämminkiä tai mitä lie, pimeni eikä näy mitään. Melkoinen floppi, nyt ei voi enää suositella.
Eli sitä linkkiä ei tullut. Sen sijaan että todistelet väitteitäsi niin otit uuden lähestymistavan mukaan jonka mukaan asun kiven alla ilman internettiä ja ilman minkäänlaista kielitaitoa. "Todisteeksi" halvoista ja hyvistä kuulokkeista annoit linkin mistä voin summassa tilata sen "miljoona" erilaista kuuloketta ilman mitään takeita niiden hyvyydestä.
Edelleenkin minä osaan käytää nettiä. Iso osa ihmisistä osaa käyttää nettiä. Edes lapin perukoilla ei olla kehityksessä jäljessä ja voidaan ostaa uusinta uutta ja olla enemmän perillä tekniikasta kuin kukaan suuressa kaupungissa.
Voitko lopettaa sen roskan puhemisen ja itse aiheen välttelyn? Vai haluatko jatkaa sen todistamista, että olet markkinamiesten juttuja kuunteleva ihminen, joka ei omaan ajatteluun kykene? Miksi ihmisiä rupeaa kiinnostamaan täydellinen ääni? Miksi ihmiset rupeaa laittamaan merkittäviä summia rahaa musiikkivehkeisiin? Ai niin ei niihin tarvitse laittaa paljoa rahaa. Täydellistä ääntä tarjoavia kuulokkeita saa kaikkialta muualta paitsi suomesta muutamalla eurolla. Me vaan ei sitä tiedetä kun tieto tulee meille kolmen vuoden viiveellä :D
Niin ja vielä lisäyksenä. Toki 4k materiaalia on mahdollista löytää jo tällä hetkellä. Jos kuitenkin normaali ihminen näkee 4K telkkarissa kissan ja samassa lähetyksessä tavallisessa telkkarissa ei, niin päässä tai silmissä on vikaa. Vahva suositus menee kuitenkin siihen suuntaan, että optikolle meno kannattaa.
Tämä kommentti oikeastaan kertoo kaiken oleellisen sinusta. Sinun mielestäsi ei ole mitään järkeä tehdä tuotteita joiden valmistus on puoli ilmaista ja joista saa jäätävän katteen ja valtavat voitot. Siitä syystä niitä ei ole markkinoilla :D :D
Työkaveriani lainatakseni:"Jos se tumpelo ei noista linkeistä ymmärrä millaiset maailman kuulokemarkkinat ovat ja itkee kun kylän K-kaupasta ei löydy kun yhdet Philipsit, eikä äiti lähde viemään kaupunkiin ostoksille, jossa kiltti myyjä-setä opastaa mitkä kuulokkeet pitää ostaa, niin tuskinpa voit tehdä asialle mitään". Hah, repesin, hän saattaa jopa olla oikeassa. Mut joo, valinnan vaikeus on selvä, halpaa ja hienoa kuuloketta löytyy ja jotkut ovat uskomattoman hyviä hintaansa nähden.
Sait tuon markkinamies kommenttisi pieleen. Yritin just selittää, että elä luota markkinamiesten ja testaajien juttuihin vaan testaa itse. Yritä saada niitä Hi-Res äänitteitä joita on ollut markkinoilla jo 15 vuotta ja kuuntele niitä laatu kuulokkeilla (siis laitteilla). Tai käy jossain äänitysstudiossa kuuntelemassa mastereita. Onhan se nyt naurettavaa väitellä semmoisen ihmisen kanssa joka ei ole koskaan edes kuullut Hi-Res ääntä. Eikä niitä "Seisoin tänään humppa-bändin kaiuttimen edessä, se jos mikä on hifiä" kommentteja.
Valmistus on puoli ilmaista- kommenttisi meni myös pieleen. Siirryin äänitysstudioiden rakentamisesta A/V tuotteiden valmistus- ja suunnittelupuolelle 90-luvun lopulla. Meidän työnä on tuottaa mahdollisimman halvalla mahdollisimman hyviä (vaikkapa) korvakuulokkeita ja teemme rahaa määrällä. Ne jotka omistavat brändit tekevät todella paljon rahaa, mutta sitä myös palaa markkinointiin (esim. Storm Festival). Ois se tietysti kiva pystyä myymään 0,50USD maksavat kuulokkeet 39USD sopu hintaan, mutta me emme ole markkinointi/myyntimiehiä.
Itseasiassa sopimusten mukaan emme voi mainita kenenkään asiakkaan brändejä missään yhteydessä, emmekä myöskään kilpailla niitten kanssa. Ois tietysti kiva jos voisin esittää sulle ne puolikymmentä halpaa ja hyvää kuuloketta, jotka tulevat meidän tehtaista. Mutta vaikka ajatellaan musiikkipiratismin lisäävän levyjen myyntiä (koska kyseessä on ilmainen mainos) levy-yhtiöt käyvät kuitenkin kimppuun, samoin päämiehemme katsovat sopimusrikkeeksi, jos minä yritän "edistää" heidän myyntiään. Kokeiltu on, hakukoneet kaivavat kaikki kommentit esille missä brändi esiintyy. Heidän mukaan kuulokkeita tekevät valkohapsiset neitsyet Hi-Fi paratiisissa, mutta meikäläisen mukaan alipalkatut pienisormiset kiinalaistytöt hikipajassa.
Miksi ihmisiä rupeaa kiinnostamaan- kommentti on sieltä kiven alta jälleen. Hinta/laatu suhde on yksinkertaisesti parantunut niin paljon,(paitsi Suomessa) että ihmiset ovat hylkäämässä CDn ja siirtymässä (automaattisesti) parempiin äänitteisiin. Suomi tulee jälkijunassa taas! Voisi vielä jatkaa 'kiitos 24% ALVin'. Kerrataan nyt vielä. Samalla kun äänitteiden taso on noussut, valmistajat ovat parantaneet tuotteidensa laatua ja hinnat ovat tippuneet, samalla myös ihmiset ovat oppineet parempaan ääneen. Kun HiFi siirtyy uudelle korkeammalle tasolle, vastaavasti tavallinen kansa siirtyy ylös tasolle joka oli vielä viikko sitten ylintä HiFiä maksamatta siitä yhtään enempää. Yksinkertaista, eikä tuohon mennyt kuin metri rautalankaa.
Jos siis Apple päättää tempaista tyyliin: "Suoraan konsertti mikrofonista kuulokkeisiin digitaalisesti", "Hi-Res musiikkia joka muunnetaan digitaalisesta analogiseksi vain 10mm päästä korvasi tärykalvosta" tai "Lightning digital kuulokkeet tuovat musiikin konserttisalista korviisi mitään pois jättämättä, mitään lisäämättä". Se saattaa hyvinkin muuttaa maailmaa. Mutta kannattaa muistaa, että levy-yhtiöt huiputtavat jatkossakin myymällä sulle ison 192k laatikon jossa on 44k CD pohjalla ja väittämällä, että CD täyttää tuon 192k laatikon ääriään myöten ja musiikki on siksi paljon hifimpää.
En lähde vääntämään teidän kanssa kuulokkeiden valmistuskustannuksista, hinnoista enkä laadusta. Näemmä saatte siitä itsekin riittävästi tekstiä aikaan. Mutta edellinen näyttää sen verran virheelliseltä, että vaatii täsmennystä.
Niin Suomessa kuin muuallakin suuri osa ihmisistä on hylännyt CD:n jo aikapäiviä sitten (graafi[1], ilmeisesti USA:sta, sanoisi alamäen alkaneen noin vuonna 2001, miksiköhän?). Musiikin pääasialliset kulutusmuodot ovat tällä hetkellä digitaaliset lataukset, digitaaliset tilauspalvelut ja Youtube. Silloinkin kun se keskimääräinen kuluttaja sattuu ostamaan CD:n, se ripataan suurella todennäköisyydellä ensitilassa mp3:ksi (tai vastaavaksi) ja soitetaan tietokoneelta/mobiililaitteelta.
CD:sta on siis siirrytty pois, muttei kuitenkaan äänenlaadullisesti parempaan vaan huonompaan suuntaan. Suurin osa digipalveluista myy häviöllisesti pakattua musiikkia, joka noin keskimäärin tulee siitä CD-masterista ja ihan sama kotirippaajillakin. FLAC ja vastaavat ovat ihan marginaalijuttuja.
Voit toki kertoa, mikä se "laadullisesti parempi äänite" on, johon maailma on jo siirtynyt ja Suomi tulee jokusen vuoden päästä. Itse veikkaisin, että sen kolmen vuoden päästä nykyistäkin suurempi osa musiikista kuunnellaan Spotifyn ja Apple Musicin tapaisista tilauspalveluista (joissa Ruotsi ja Suomi olivat edelläkävijöitä, koska Spotify, USA ja moni muu maa tuli monta vuotta perässä), kuunnellaan heikoilla kuulokkeilla ja kaiuttimilla ja se ääniformaatti on edelleen teknisesti edelleen alle "CD-laadun".
[1] http://publicradio2.wpengine.netdna-cdn...ollars-riaa.jpg
iTunesin uudesta formaatista ja laadun parantamisesta huhuiltiin jo silloin kun Steve Jobs vielä oli elossa.
Mutta voihan Apple niin tehdä ja sillä voi saada ihan hyvää PR:aa musiikin ammattailaisten ja joidenkin Hihistien parissa, mutta mikään ei viittaa siihen, että laadun nosto CD-tasolle tai ohi kiinnostaisi tavallista musiikinkuluttajaa pätkän vertaa.
Tästä ei ole epäselvyyttä. Spotify tai Apple Music, puhumattakaan YouTubesta ei sitä studiomasteria kuulijalle tuo, joten on vaikea nähdä maailman siihen siirtyneen. Ymmäräthän nyt ihan varmasti miten musiikkia nykyään kulutetaan?
Jotkut ostaa ja yllättävän moni ei osta. Syitä vaihtoon on monia muitakin kuin äänenlaatu, esimerkiksi niiden nappien istuvuus, olematon ääneristys ja tietenkin rikkoutumis- ja katoamistapauksessa hinta. Itse valitsisin kaupunkiolosuhteisiin huonomman äänenlaadun ja paremman eristyksen, jos niiden väliltä pitäisi valita. Mutta toki haluan soittaa samoista lähteistä (Spotify, Apple Music) musaa paremmille kajareille silloin kun olen kotosalla.
Mutta kun nekään jotka ovat siirtyneet parempiin kuulokkeisiin eivät tunnu kaipaavan edes sitä CD-tason ääntä, vaan Spotifyn, Youtuben ja iTunes Storen häviöllisesti pakatut versiot kelpaavat mainiosti.
Muistuttaisin edelleen siitä, miten musiikkia tänä päivänä kulutetaan. Pääasiallinen formaatti ei ole DVD-audio, ei edes CD.
Applen musiikkikaupan formaatti on ollut viimeiset noin yhdeksän vuotta 256kbps AAC. Ja mitä olen siitä Mastered for iTunesista lukenut niin se on enimmäkseen markkinointia.
Eron kuulee huonommillakin laitteilla... Kertoisitko vielä minkälaisia formaatteja täsmälleen vertaat keskenään (wanha 128 AAC vs "uusi" MfiT, MfiT vs. CD, 256 AAC vs MfiT AAC vai joku muu) ja millaisia erot ovat, kumpi voittaa?
Kyllä, lopputulos kuulostaa teoriassa paremmalta kuin CD:sta tehty muunnos, mutta enpä oikein usko, että silloinkaan päästäisiin CD:n tasolle. On aika vaikea nähdä miten se olisi edes teoriassa mahdollista[1]. Eli edelleen väitteeni pätee, kuluttajat ovat olleet tyytyväisiä CD tasoa huonompaan formaattiin.
Ilmainen Spotify on vieläkin huonompi (160kbps Ogg) ja Youtube voi olla ihan mitä vaan, riippuen monesta eri muuttujasta. Vaikka kuinka olisi softassa Master for Spotify/Youtube -nappi ei se fysiikan (tai informaatioteorian) lakeja voi muuttaa.
[1] ellei konstruoida ääriesimerkkiä, jossa CD on 80-luvun alussa kiireessä hölmöilty versio ja tehdään iTunes version studiomasterilta kunnolla. Mahdollista, mutta aika kaukaa haettua.
Se että joku ... siellä pöydän ääressä päättää pilata teoksen on sen vika, ei CDn, jos sitten joku --- levypomo saa ajatuksen että voisi tehdä laadukkaampaa, niin hyvä. Sille ei voi mitään että vetää sua kuusnolla bitti höpinöillä.
No tuota CD pilaamista on persutellut että kyse teoksesrta ja että sen pitääkin olla sellainen, joten jos 8 bittiä riittää, niin ei teos parane jos käytetään 16, tai 24 bittiä, vaikka joku jollekkin on sellaista väittänyt.
Tietenkin jos käytettäisiin se 16bittiä, niin voi miettiä miten sitä voisi kuunnella.
Kai sitä kulutetaan vain bittejä, jos jotain random Alibaba kahden taalan nappikuulokkeita - muutaman taalan kalliimpia BT nappeja, tarjoa välineeksi millä niistä biteistä voi nautti.
Voi olla että kaveriksi pitäisi hommata joku vilkkuva leditaulu missä vilkuu 24bit, että varmasti pääsee fiiliksiin.
Miksi ihmeessä niitä kotioloissa katsottaisiin kännykästä? Jos kuvanlaatu kiinnostaa sen kännykän postimerkkinäytön verran, kiinnostaa äänen laatu vieläkin vähemmän.
DVD-tasoista ääntä et kyllä kännykältä tai tabletilta kuule, ne kun eivät DVD:ta edes syö. Formaatit joita niistä katsellaan ovat jotain ihan muuta ja ääni on pakattu häviöllisesti. Ja vaikka ääni löytyisi formaatista "dvd-tasoisena" esteeksi tulisi vielä kännykän/tabletin DAC ja vahvistin.
Kysyppä pojiltasi mistä hiphoppinsa kuuntelevat, se todennäköisesti ei ole CD:lta tai DVD:lta. Ja formaatti on hyvin todennäköisesti aika pienellä bittivirralla varustettu häviöllinen.
Ei kai luonnollisuudella ja hyvillä kuulokkeilla ole mitään tekemistä keskenään. Jos on hyvät kuulokkeet, jotka toistavat äänet, kuten halutaan toistavat ne yhtä lailla luonnolliset kuin syntetisoidutkin. Ei luonnollisuudella ole sinänsä mitään itseisarvoa.
Wow! Siis perseenpäristin. Sellainen joita rakenneltiin jo kymmenen vuotta sitten subbarin kelasta ja kiinniteltiin sohvan runkoon. Kerroit aiemmin että Suomessa laahataan 3 vuotta muuta maailmaa jäljessä. Voin kertoa että "projekti(nne)" on 10 vuotta myöhässä.
Mä olisin halunnut tietää millä ne soittaa niitä studiomastereita ja mistä hankkivat ne?
Ehkä ne studiomasterit soitetaan jollakin kannettavalla siihen tehdyllä laitteella, mutta täällä Suomessa ei olla moisesta kuultukaan, kun ollaan niin jäljessä kaikessa.
Joo, tarina kyllä eskaloituu hienosti... Ehkä tämä riitti tältä kertaa. :)
Ei...voi...kun...nauraa...Suomi...maailman...takapajula.
HD Audio soi millä tahansa AIFF tiedostoja soittavalla soittimella ja niitä voi ladata vaikka täältä http://www.sony.com/electronics/hi-res-audio-music-services voit jopa ostaa Hi-Res laitteitakin. Studio mastereita tietysti jaetaan vertaisverkoissa niin kuin muutakin tavaraa, mutta älkää nyt sieltä niitä kopsatko.
Toisaalta kaikki muut paitsi sinä osaa täällä tehdä lainaukset. Se kertoo aika paljon. Lisäksi jos tuo sun "kaverisi" on oikeasti olemassa niin suosittelen sille, ettei kannata nolata itseään enempää. Se että kuulokkeita on paljon olemassa ei todista sinun väitettäsi siitä, että kahdella eurolla saa kuulokkeet jotka äänenlaadullaan voittaa 200 euron tekeleet. Suora linkki kuulokkeisiin tulee todisteiden kanssa tai sitten sinne kiven alle piiloon. Todistit yksiselitteisesti olevasi tyhjänpuhuja.
Jos kahdella eurolla saa parempaa äänenlaatua kuin kahdensadan euron kuulokkeilla niin niitä myydäkseen ei tarvitse olla myynti tai markkinointimies. Sen lisäksi olen hyvin huolissani siitä, että myös matematiikan tunnit ovat jääneet väliin.
50 sentin kuulokkeet, myynti 39 e. Kate 38,50e
2 euron kuulokkeet (vastaa yli 200 euron kuulokkeita), myynti 100e. Kate 98€ ja myynti hurjaa pienellä mainostuksella.
Lisäksi olet täysin pihalla tekniikasta ja millaisessa maailmassa asutaan. Oma veikkaus on että sun juttusi ja taustasi on silkkaa valhetta alusta loppuun. Pieni lapsikin tietää miksi CD on kuoleva formaatti ja on ollut sitä pitkään. Äänenlaatu ei siihen ole millään tasolla vaikuttanut vaan käytön helppous. Vaikka sulle jotain kertoo niin kommenttisi on "mää täällä norsunluutornissa tiedän miten oikeasti asiat on". Toivon todellakin, että tämä oli tässä. Jos tarkoituksena oli nolata itsesi niin onnistuit. Jos tarkoituksesi oli nolata myös jenkit niin onnistuit siinäkin.
Sanottakoon vielä, että vaikka olen äänenlaatua kauan aikaa rakastanut, niin jos haluan jonkun yksittäisen biisin kuulla, niin youtube on monesti mun valinta. Ei siis ole vaikea ymmärtää miksi ihmiset siirtyivät sujuvasti huonompaan äänenlaatuun ja ovat tyytyväisiä siellä ollessaan...
Ei voi muuta kuin itkeä, ZZboy trollien ruhtinas.
Olet itsesikin kanssa ristiriidassa. Jos mikä tahansa soitin ne soittaa, miksi kukaan laittaisi rahaa erityisiin Hi-Res -laitteisiin?
No tietenkin siksi, että mikä tahansa laite ei niitä soita. Ja jos joistakin ääni kuuluukin niin se data on ensin muunnettava 16bit/44.1kHz (tai vastaava) muotoon. Äänenlaatu on ihan varmasti paljon parempi!
Ja ihan sama pätee tähän. Vaikka ne studiomasterit olisi jostain saatu (kuinkakohan moni niitä ihan oikeasti jaksaa haalia ja mikä oikeasti on saatavuus?) niin ei sitä keskimääräisellä puhelimella tai tabletilla soitella. DAC ei niihin veny.
Sanoin (ja joku muukin taisi sanoa) jo muutama kymmenen viestiä sitten, että:
Se pätee edelleen. Yli CD:n tasoista äänenlaatua on yritetty puskea markkinoille erilaisilla nimilä jo ainakin 20 vuotta, mutta musiikin kuuntelu on siirtynyt äänenlaadullisesti toiseen suuntaan.
Tässä[1] on hyvä artikkeli Hi-Res audiosta, jos on liian pitkä, niin näillä pääsee alkuun:
Eiköhän asia ole tällä taputeltu, joten voit mennä juttelemaan näistä kavereidesi kanssa ja nauttia Hi-Res studiomastereistasi kolmen dollarin kuulokkeilla. Onnea valitsemallasi tiellä.
[1] http://evolver.fm/2012/10/04/guest-opin...-make-no-sense/
Kehut miten kuulokkeet ovat kehittyneet viimevuosina ja miten vanhat hyvät kuulokkeet ovat tippuneet kehityksen kelkasta. Sitten kerrot miten uusia huippukuulokkeita saa muutamalla eurolla. Samaan aikaan kerrot studiossa ja kotona käyttäväsi perinteisiä 13 vuotta vanhoja merkkikuulokkeita :D :D :D
Mutta jos nyt ruvetaan puhumaan asiaa niin HD650 kuulokkeita pidetään oikeasti hyvänä mallina vielä tänäkin päivänä vaikka se on julkaistu vuonna 2003. Paljon kuitenkin löytyy hifistejä jotka pitävät vuonna 1996 julkaistua HD600 mallia vielä parempana sen neutraalimman äänen vuoksi. Kun 20 vuotta vanhan kuulokemallin ääntä arvostetaan korkealla tänäkin päivänä niin on päivän selvää, että kuulokkeiden äänenlaatuun ei huimia parannuksia ole tehty viime vuosina.
Kyllä joo, olen itsekin ollut mukana noissa aiemmissa hi-res yrityksissä, yleensä se joka on ollut sanomassa ettei tavallinen pahvipää tarvitse parempaa ääntä kuin iTunes AAC ja suurin osa kuuntelee musaa Android puhelimilla missä on halvimmat mahdolliset audiopiirit ja kuulokkeet. Mutta niin kuin olet itsekin huomannut markkinoille on tullut uskomaton määrä uusia kuulokkeita ja laitteita. Suurin syy on tietysti DVD ja BlueRay, hyvälaatuista ääntä on ollut tarjolla halvalla elokuvissa ja konserteissa. Ihmiset ovat vain alkaneet vaatia samanlaista ääntä kuin mitä he kuulevat elokuvista. En edelleenkään oikein usko, että vanhoista äänityksistä saadaan Hi-Res kelpoisia niin, että sillä olisi suurta merkitystä. Mutta jos äänitys tehdään alusta asti Hi-Res mielessä, niin silloin ero on päivänselvä. Jokainen saa itse päättää korvillaan uskoako levy-yhtiöden puheisiin.
Ja taas työkaveri kävi vakoilemassa ja heitti kommentin:"Oletko muistanut mainita omaa tilannettasi ja mitä teet?" Luulin että olin, mutta nyt huomasin mitä hän tarkoitti. Siis todellakin, minulle nykyaika on 2-3 vuotta tästä eteenpäin olevaa aikaa ja kuvittelemme/suunnittelemme mitä laitteita silloin käytetään. Ottaen huomioon Suomen 3 vuoden viiveen, kyseessä olisi siis 2021, joten arvatenkin monia asioita on ollut vaikea ymmärtää.
Kun tässä on ollut kyse Applen 3,5mm kuulokeliitännän poistamisesta ja sen perusteista (jos semmoinen tapahtuu), niin kahden vuoden päästä päätöksen katsotaan olleen "no-brainer" ja monet tulevat sanomaan:"Ajatella, ennen tarvittiin kaikenlaisia kalliita analogi härpäkkeitä, piuhaa ja nappulatietoutta jotta sai hifi ääntä, nyt kaikki on rakennettu kuulokkeisiin. Musiikki tulee 5G verkon kautta levy-yhtiön Hi-Res serveristä suoraan kuulokkeisiin ja kännykkä toimii vain kaukosäätimenä".
Tänään oli sikäli erikoinen päivä, että kuulin ehkä ensimmäistä kertaa Hi-Res ääntä 1 taalan kuulokkeista. Mind = blown. Yksi jenkkituttu Tom toi mustan laatikkonsa ja kuulokkeet, käski laittaa minun oman SD kortin sisään (studio mastereita) ja laittaa luurit korviin. Täysin epätodellista, kuulokkeet ovat paikalliset Beats kopiot, mutta ääni aivan uskomaton. Syy? Dirac.com Vielä mielenkiintoisempaa on se mihin kaveri oikein tähtää.
Puhuttiin ohimennen kuuloketesteistä ja Tom sanoi:"Oletko huomannut tämän, pistät Googleen Best Earphones haun ja saat paljon testejä. Huomaat että kaikissa testeissä on eri voittajat. Eikö olekin mielenkiintoista. Mitä se kertoo?" Niinpä, mitä se kertoo? Minulle sen, että kuulokkeet pitäisi testata vertailemalla niitä live musiikkiin, mistä muuten tiedät miltä musan pitäisi kuulostaa. Ja tuossa olikin Tom'in kuulokkeiden taka-ajatus.
Kuulokkeiden vartailu on vaikeaa, ja kannattaa skipata ne testit missä parin taalan random alibaba kuulokkeet pesee mennentullen muut.
Live muusiikkiin vertaamisessa on ideaa, mutta siitä pitäisi olla sellainen taltio mikä on, tai ainakin yrittää olla sitä.
Siitä Liva vastaavuudesta päästää jälleen siihen että "hi-res" ominaisuudet ihan turhia.
Jos haluat testata hi-res kykyjä niin tarvitset synteettistä "musiikkia", siihen testiin ei taasen kukaan terve ihiminen suostu, tai jos suostuu niin testauksen jälkeen ei enään ole terve (jos jokin kuuloke CD tasoon pystyy, puhettakaan jos "hi-res").
Ja jos live vastaavuuteen pyritään, niin joidenkin mielestä teos pitäisi olla nimenomaan masteroitu kuulokekuunteluavarten.
Testissä se taasen veisi harhaan, koska eihän sellaista matskua markkinoilla ole.
Kuulokkeissa äänen livevastaavuus on vain yksi ominaisuus, jonka ohi voi ajaa moni muu ominaisuus, jos se ääni on riittävän hyvä.
Eli olisi kovin epäillyttävää jos kaikki testit voittaisi järjetäin samat kuulokkeet. Ihan normaalia että yhden testin heikoin voi olla toisen testin kärkipäässä.
Lopuksi vielä, osa arvostaa kuulokkeiden värättämää-ääntä
Muistetaan kuitenkin, että olet pelkkä trolli joka ei ole töissä. Jos kuitenkin olisit töissä niin huomenna sua odottaisi lopputili koska käytät työaikasi riidaan haastamiseen netissä. Lopputulos on siis käytännölssä sama. Hauskinta tässä kaikessa ehkä on se, että sää olet kuvitteellisesti jenkeissä töissä ja kirjoittelet suomeksi ja sun työkaverit ympärille lukee mitä kirjoitat ja kommentoivat siihen :D :D :D :D Kyllä, koko maailma puhuu suomea :D
Niin ja absurdeimpia ajatuksia koskaan. Kuulokkeiden suosion syynä on DVD ja Blu ray :D :D Viime vuosina tuli ensimmäisen kerran hyvää ääntä konsertteihin ja elokuvateattereihin :D :D :D
Niin ja olet selvästi vuodessa 2021 kun hehkutat DVD ja Blu-ray suosiota :D :D En tiedä missä vuodessa olet, mutta kyllä sää tän vuoden tekniikan saat jo kiinni muutaman vuoden sisällä jos motivaatiota löytyy.
Nyt sun roskapuheesi todisteet lähtee siitä, että arvelet olevasi oikeassa. Ja jos sinä arvelet olevasi oikeassa niin tottakai sinä silloin olet. Ja kun jäät kiinni valheesta niin keksit uuden niinkuin tähänkin asti. Senheiser ei ole merkittävää parannusta pystynyt tekemään kuulokkeisiin kahteenkymmeneneen vuoteen. Kuitenkin jaksat puhua siitä suuresta kehityksestä :D :D :D
Jos nyt ensin lähtisit jonnekkin kauppaan kuuntelemaan oikeita kuulokkeita niin ne sun 10 euron Anttilan muovirimpulat eivät enää niin hyviltä kuulosta. Olettaen, että edes tiedät mitä hyvä ääni on. Vahva epäilys ettet erota sokkokuuntelussa halpis kuulokkeita huippukuulokkeista. No se toisaalta selittäisikin sen, että sun mielestä parilla eurolla saa samaa äänenlaatua kuin parin sadan kuulokkeista.
Joskus sillä DAC:in laadullakin on ollut merkitystä, mutta ilmeisesti siellä tulevaisuudessa ei :D :D Toisaalta voisiko suoraan ruveta opetteleemaan musiikin kuuntelua Digitaalisena niin voitaisiin unohtaa nuo "turhat" äänenlaatua huonontavat muutokset?
Jos puhelimessa on (ei ehkä edes huippu) DAC, joka pystyy 16bit/44kHz, ei "parempi" lähdemateriaali auta laatuun yhtään, jopa päin vastoin.
Analogisesti: jos puhelimessasi olisi huonoresoluutioinen mustavalkonäyttö, ei suuriresoluutioinen automaattisesti muunnettu värikuva näytä paremmalta. Kyseiseen resoluutioon ja värien määrään käsin muokattu (terävöitys jne. jne.) kuva on hyvin todennäköisesti parempi.
Nythän sä puhut ihan höpöjä? Joo, googlasin. Heräsi pari kysymystä:
Onko nimesi Tom Danley?
Entä miten tuo liittyy siihen perseenpäristimeen? Koska et selvästi tiedä mistä puhutaan niin ehkä linkki valaisee vähän: http://www.thebuttkicker.com/
Niin ja onnea sen "projektisi" kanssa.
Nyt jäi jotain tärkeää pois, täällä kävi asiakas meuhaamassa ettei hän kuule mitään eroa AAC ja 96k äänen välillä meidän tuottamilla kuulokkeilla. Missä vika? Unohtui selittää (itsestään selvyytenä), että MacBookista Audio MIDI Setup auki ja Output Format pitää 44,1k sijaan olla 96k, jotta koodaus toimii oikein.
Haha, pöljyytellesi ja yksinkertaisuudellesi ei todella voi muuta kuin nauraa. Sen takia tämä onkin niin hauskaa ajanvietettä.
Olen kyllä syntynyt Suomessa, mutta passi on jenkeistä samoin firma ja nyt asun enimmäkseen Kiinassa, Suomessa en yli 35 vuoteen. Työkaveri on kiinalainen joka oli Nokialla töissä monia vuosia, lukee suomea, mutta kieli on hieman hukassa. Täällä on myös kaksi muuta joille hän kääntää näitä kirjoituksia, molemmat insinöörejä.
Nyt nauramme porukalla tuolle DVD kommentillesi ja: "Ei ole poika tainnut koskaan edes nähdä DVDtä saatika kuunnella DVD-Audio levyjä. Hän on täysin pihalla audio asioista. Hänen mukaansa CD on täysin riittävä 80-luvun teknologia. Oisko mitenkään mahdollista, että 10 vuotta myöhemmin tullut DVD ja 20 vuotta myöhemmin tullut Blueray ovat voineet vaikuttaa ihmisten haluun ostaa parempia kuulokkeita ja muita laitteita? Vai mistä johtuu, että meillä on niin paljon töitä".
En mene sanomaan mitään Senheisereista yleensäkään, en ole kuullut niitä vuosiin. Asiakas tuntuu kyllä olevan melko jämptisti niitten puolella. Olen kyllä melko varma, että syy on yksinomaan se, että hän haluaa pysyä kuulokkeissa joiden ominaisuudet hän tuntee. Mies istuu vieläkin studiossa, enimmäkseen tuottajana, mutta myös äänittäjänä.
Jos nyt kuitenkin ojentaisin kättä ja ottaisin pomon hyllystä muutamat yli tuhannen taalan kuulokkeet kokeeksi. Käy sinä siellä Anttilassa sillävälin :-) Pomo on "vähän" keräillyt kuulokkeita vuosien varrella :-D :-D
DACeissa on yllättävän suuria eroja, ne jotka ovat puuhanneet äänipöytien ja ProTools rigien kanssa tietävät, aina kun tehdään AD tai DA muunnos niin kaikkien korvat herkistyvät 100%. Mutta helppoahan se on kun asian osaa :-)
Kaikkihan Buttkickerin tuntee, se on paljon myöhempi tulokas (ja parempi) ja niitä on tullut asennettuakin yli 30 kpl, enimmäkseen kotiteattereihin, mutta myös yhden firman neuvotteluhuoneeseen! Meidän "projekti" on kyllä sen verran utopistinen, tiedä häntä tuleeko siitä koskaan mitään, laitetta kun ei voi tehdä muuten kuin 3D tulostamalla metallia.
Mä olen samaa mieltä. Tää todellakin on viihdyttävintä mitä pitkään aikaan olen saanut ad:stä lukea! Työkaverikin muuten tossa selän takana sanoo ihan samaa.