Applella on järjestelmän lanseerausta varten jo sopimukset maan neljän suuren valtio-omisteisen pankin kanssa, mutta valtionhallinnolta saatavat luvat voivat viivästyttää julkaisua.
Yhdysvalloissa Apple Pay pääsi aloittamaan suhteellisen puhtaalta pöydältä. Kiinassa markkinatilanne on kuitenkin täysin toinen, sillä mobiilimaksaminen on ollut maassa jo pidempään kovassa kasvussa. Alaa hallitsevat Alibaban AliPay (80 prosentin markkinaosuus vuonna 2014) sekä pikaviestipalvelu WeChat. Molemmat maksujärjestelmät perustuvat QR-koodien skannaukseen, mikä voi tuoda kilpailuedun erityisesti kivijalkamyymälöissä Apple Paylle: Puhelinta ei tarvitse avata lukituksesta eikä sovellusta aukaista maksamista varten.
Kiinalaiset ovat AliPayn ja WeChatin ansiosta tottuneet maksamaan älypuhelimella, joten Applen ei tarvitse erikseen kouluttaa ihmisiä uuteen maksutapaan. Toisaalta WeChat on pikaviestipalvelun lisäksi kokonainen palvelualusta, jonka kautta voi tilata takseja tai varata elokuvalippuja. WeChat voi hankaloittaa Apple Payn leviämistä verkko-ostosten kohdalla.
Apple Pay toimii tällä hetkellä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa.
Päivitys. "Käynnistäminen" vaihdettu "lukituksen avaamiseen".
Kommentit (1)
En ole kieltämättä vielä päässyt koittamaan Apple Pay:ta, mutta luulisin kyllä, että puhelimen pitää olla käynnissä, ei se ilman virtaa varmaan osaa sormenjälkeä tunnistaa.