Päivitystahti on hurja, mutta vertailu Androidiin kertoo ehkä pikemminkin Androidin ongelmista. Androidin uusimmalla Lollipop-versiolla kesti vastaavasti noin yhdeksän kuukautta – miltei 100 kertaa kauemmin – päästä yli 20 prosentin osuuteen.
Uudet versiot tuovat mukanaan uusia hienoja ominaisuuksia, mutta Androidin kohdalla ongelma ei ole niinkään käyttäjäkokemuksessa vaan tietoturvassa. Mikäli käyttäjät eivät päivitä laitteitaan, niin myöskään tietoturva ei pysy kärryllä tai varsinkaan parane.
Googlen kohdalla tosin mobiililaitestrategia on erilainen, eikä sillä ole samanlaista kontrollia Android-laitteista kuin Applella sen varsin tiiviissä ekosyteemissä.
Kommentit (8)
Ihmekös tuo, mun vanhaan HTC One XLään ei viime vuoden loppupuolella tullut mitään, 4.2.2-versioon jäi, vaikka 5.0 Lollipop nyt vähintään olisi tuon 3 vuoden tukiaikaan pitänyt mahtua. Vai 2 vuottako se HTC:llä on? En nyt muista, minun käsittääkseni sen heilläkin pitäisi 3 vuotta olla, mutta käytännössä se ei kyllä toteudu. Eikä Android 6.0 Marshmallow ole vielä edes valmis. Saas nähä tuleeko edes One M8 ja M9-malleille, M7n päivittämisen vissiin kans jo lopettivatkin, mun One XL on siis ns."M6" yhden mallin M7-mallia vanhempi lippulaiva, joka julkistettiin keväällä 2012. Ei oikein HTC:llä mene kovin hyvin, mutta ihmekös tuo kun eivät palvele ja kuuntele edes lippulaivan ostaneita asiakkaitaan. Kyllä tuolla tavalla asiakkaat kaikkoaa ja nopeasti, eikä helposti tulee takaisin, ennenkuin näkevät että oikeasti käytännössä 3 vuotta päivitykset tulee ja ajallaan, petettyjä kun eivät pelkät lupaukset paljon kiinnosta. iPhonen päivitykset sentään oikeasti tulee 3 vuoden ajan, joka ikiseen malliin ja aina ajallaan. On se vaan kumma noilla Android-paskeiden valmistajilla ettei mikään oikeasti toimi. Vieläpä niin että, viimeiseksi jäänyt 4.2.2-päivitys rikkoi Wifi-Hotspot jaon kokonaan, vaikka Wifi muuten toimiikin. Ei voi kyllä HTC:ta suositella noiden päivitysten suhteen, muuten hienoja, mutta softapäivitykset on mitä on. Toista se on iPhonella, kaikki toimii, joskus joku hassu bugi, joka korjataan nopeasti suunnilleen heti seuraavaan versioon. Jonkun pitäis tehrä jotain.
Iphone 4s tuli markkinoille vuonna 2011 ja silti se saa uusimman käyttöjärjestelmän, iOS9:n.
Mitenkäs WP:hen vertailu? Siinä päivitykset myös tulee automaattisesti ja vanhoihinkin puhelimiin, ellei nyt sitä alun Lumia 700, 800 mokailuja lasketa.
Mun 2012 ostettu L920 on saanut kaikki päivitykset ja myös Windows 10 tulee sitten kun tulee.
Jos verrataan Googlen ja Applen luurien päivitystä, niin Googlesta ei tietoa mutta mutuna taitaa käyttäjät olla kohtuu ripeitä päivittään. Googlen luureiksi jos lasketaan muidenvalmistamat ns. Nexus mallit.
Mailmassa on sitten liuta muita merkkejä / valmistajia, osa malleista tarjoaa päivityksen suht automaattisesti ja uskon että niissä ns päivitys levinnäisyys on nopea.
Malleissa joissa käyttäjän pitää itse hakea ja asentaa, varmaan aika alhainen.
Jos vertaillaan sitä missä mallissa kattavimmin uusin tarjolla oleva päivitys, niin "voiton" vie ne joihin ei ole julkistu kuin se yksi ja ainoa ensimmäinen laiteohjelmisto/os versio, jonka tarkoitus jäädä myös viimeiseksi...
Nuo tosiaan vaati yhteensopivan PCn päivitystouhuun, joka ilman muuta nosti kynnystä päivittää. Mukana tuli toivottuja ominaisuuksia, joka taasen nosti halukkuutta.
Tuohon aikaan PC päivitys oli suosittua esim iPhone käyttäjillä, vaikka joissain muissa ympäristöissä verkonyli päivitys olli jo tuttua.
Kunnon statseja ei oikein tahdo löytyä, mutta viime vuoden puolelta löytyi tällainen:
http://www.inferse.com/21472/windows-ph...-adoption-rate/
Eli todella reipas oli 8.0 -> 8.1 siirtymä WP:lläkin Androidiin verrattuna.
Tarkoitin lähinnä sitä, että x00 sarjalaiset eivät koskaan saaneet Windows Phone 8:sia johtuen epäyhteensopivasta raudasta. Microsoft rakensi WP:n käyttöliittymän nopeasti Windows Mobilen päälle, eivätkä taineet paniikissa miettiä kauheasti tulevaisuuden yhteensopivuutta Windows 8 Kernelin kanssa.
Eivät saaneet, se olisikin ollut aika poikkeuksellista että valmistaja olisi tuonut uuden käyttöjärjestelmän vanhoihin laitteisiin.
Tiedä sitten olisko vanhaa rautaa tuettu vaikka olisi ollut kysyntää.