Useat ovat varmasti odottaneet, että tänä vuonna iPhonen alkaen-malli päivittyisi vihdoin 32 gigatavun tallennustilaan, mutta valitettavasti uusimpien huhujen perusteella näin ei ole tapahtumassa.
Applen iPhone-mallit ovat sisältäneet vähimmillään 16 gigatavua tallennustilaa iPhone 5:stä saakka, mutta muutosta ei välttämättä tapahdu vielä iPhone 6s:n kohdalla. Todennäköisesti laitteeseen ei myöskään tule muistikorttipaikkaa.
Nykyisin esimerkiksi 64 gigatavun muistikortti maksaa vain muutaman kympin, kun Apple taas pyytää 64 gigatavun iPhonesta tyypillisesti 100 euroa enemmän kuin 16 gigatavun alkaen-mallista. Applelle 16 gigan mallin tallennustilan tuplaaminen ei maksaisi todennäköisesti nykyhinnalla montaa euroa. Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan 2012 iPhone 5:ssä se maksoi Applelle 10 dollaria (alle 9 euroa).
Apple todennäköisesti pelkää, että 32 gigatavua ja nykyisin usein käytettävä pilvitallennus riittäisi liian usealle ja laitteiden marginaalit tippuisivat. Samsungia on arvosteltu Galaxy S6:n muistikorttipaikan puutteesta, vaikka laite sisältää vähintään 32 gigatavua tallennustilaa.
Kommentit (14)
galaxy s6/edge mallien kohdalla se johtuu suureltaosin siitä että KAIKISSA vanhoissa galaxy s sarjan puhelimissa oli muistikorttipaikka.
nyt kun samsung on lähtenyt tälle applen linjalle ja tehnyt galaxy s sarjasta lähes täysin iPhone kopion, niin ainakin tämä galaxy s1, s2, s3 ja s5 ostanut käyttäjä hylkää samsungin kuin rotat uppoavan laivan.
on kai aika katsoa mitä sony saa aikaan z sarjallaan tai miksei vaikka jokin kiinalainen valmistaja, ainoat vaatimukset itselle ovat android käyttöjärjestelmä, muistikorttipaikka ja ostohetken mukaan lippulaivatason rautaominaisuudet.
Mitä ihmettä siellä luurissa oikein tarvitsee gigakaupalla säilöä, vai viekö käyttöjärjestelmä tuon pienimmän mallin muistin kokonaan?
Jos käyttis vie vaikka melkein puolet niin ei siihen montaa isoa peliä enää mene. Uudessa mallissa on isompi resoluutioinen kamera ja 4k-tuki videolle. Muisti tulee täyteen jo suht kevyellä lomakuvailulla melko nopeasti. Tämän jälkeen OTA-päivitykset voi unohtaa ja monella jääkin päivitykset sitten siihen versioon. Vuoden vanhojen mallien myynti 8gigaisina kovalla hinnalla sitten vasta onkin asiakkaiden kiusaamista. Katteet toki saadaan kohdilleen.
Vain harva on nopean rajattoman kaksisuuntaisen netin äärellä ja vaikka olisi niin virrankulutus ognelmia alkaa tulemaan ja tarvitaan siedettävään käyttöön myös väliakaistiedostoja.
16GB iPhonessa riittää joihinkin käyttö tapoihin, siihen mahtuu jonkinverran apseja, ja jos ei paikallista sisältöä kaipaa, eikä sitä itse tuota (Esim kamera).
iPhone kohdalla ongelma on että tulevaan tilantarpeeseen pitää varautua ostohetkellä , koska ei sitä muistikorttipaikkaa, ja ulkoiset mediat vähän kömpelöitä. Eli joutuu panostamaan varmuudenvuoksi. Toinen ikäväpuoli on myös Applen hinnoittelu, jos sen iPhonen haluaa ja siihen muistia niin joutuu latomaan taaloja reilusti pöytään.
Kannattaa myös huomioida että isompimuististen hintaan ei kuulu sen enempää Applen pilvitilaa, eli muistia enemmän tarvitsevan voi tulla painetta hankkia myös sitä lisää (kannattaa katsoa onko muilla toimijoilla itselle sopivia vaihtoehtoja)
Olipas aika ihmeellisesti kirjoitettu artikkeli
Mulla siellä ainakin on muutama tuhat musiikkikappaletta. Muistia on 64 gigaa ja puhelimeen siirretty musiikki on koodattu uudelleen matalammalla bittivirralla, mutta silti sinne ei sovi lähellekään kaikki.
Parasta olisi kun sinne sopisi kaikki täydellä laadulla, mutta ihan lähitulevaisuudessa ei taida puhelimien muistit kasvaa sille tasolle.
Riippuu mitä tarkoitetaan "ihan kaikilla". Puhelimet liki aina internetissä kiinni, joten streamauspalveluiden voisi kuvitella entisestäänkin yleistyvän, ja niissä voi ainakin teoriassa olla "ihan kaikki" musiikki.
Mutta kyllähän sitä tilaa häviää yllättävän nopeasti, kuvat, videot ja appitkin vain kasvavat kasvamistaan.
Useimmiten esim. ulkomailla näin ei ole, ja silloin olisi mukavaa jos kaikki tarpeellinen olisi itse laitteessa. Itse pidän eniten laitteista joissa on muistikortti. Näin sisällön saa helposti toiseen laitteeseen vanhan rikkoutuessa.
iCloud hoitaa nämä varmuuskopioinnit ja palautukset. Ei tarvitse huolehtia.
Ulkomailla on usein wifi tarjolla melkein joka paikassa. Jos taasen kauemmin aikaansa meinaa sielä viettää, ostaa vain prepaid liittymän.
Se riippuu ihan ihmisestä. Onko argumentti kauhean kiinnostava riippuu siitä kuinka paljon oleskelee ulkomailla ja sekin vaihtelee paljon.
Itse en ole moneen vuoteen enää matkustanut ilman dataa, toki osa palveluista on hyvä säätää kiinni jos verkkovierailee.
Yhden mielestä koko musiikkikokoelma täysilaatuisena on "tarpeellinen", mutta ainakin toiselle riittää pienempikin osa ja pystyy vähän suunnittelemaan etukäteenkin.
Juujuu. Tiedätkö että "ulkomaa" voi olla jotain muuta kuin Tallinna? No, totta on että wi-fi verkot laajenee huimaa vauhtia, mutta nopeudet noissa ilmaisissa wifeissä on sitä luokkaa että niillä ole juurikaan mitään virkaa.
Prepaid liittymä on myös ihan hieno idea mutta ei kovin käytännöllinen. Siinä on sitten mukava ilmoitella kaikille osoitekirjan henkilöille että by the way, käytän seuraavan kuukauden toista numeroa.
Esim. manner-Kiinasta Soneran liittymällä puheluhinnat Suomeen ovat n. 2,5€ minuutti. Datahintoja en ole uskaltanut edes katsoa...
iCloud, esim 4€ kuussa (200Gt kai vähin mikä johonkin riittää), vie virtaa ja vaatii hyvät mobiiliyhteydet. joihin jopa suomessa ei aina päästä, vaikka mailmanlaajuisesti ajatellen harvinaiset rajattomat, halvat ja nopeat yhteydet
Jos tallennustilaa riittävästi, niin sitten voi tehokkaammin hyödntää mobiilin nopeita pisteita tai niitä mainitsemiasi Wifi pisteitä.
Jos jostain syystä haluaa häviöttömäsi pakattua musiikkia säilöä luurissa, niin tilaa toki humahtaa, eikä pakattu pilvi auta, jos haluaa mökille, veneelle, lennolle jne. ottaa koko elämänsä aikana ahkerasti keräämäsnsä musiikkikokoelman, häviöttömänä, niin siitä kai sitten valmis maksamaan.
Jos haluaa kantaa mukana kaiken sen mitä viisivuotta imuttanut putkeen hämärästi netistä, no silloin kai mikään riitä. Kaikki ei ehkä ymmärrä mitä järkeä on kantaa mukana selalista musaa joita ei ole koskaan kuunnellut, eikä koskaan tule kuuntelemään. Kannattaako moiselle edes pilvitilaa ostaa.
200Gt vähin mikä johonkin riittää? Mulla on käytössä kolme laitetta (iPad, iPod Touch (ei kauhean aktiivisessa) ja iPhone) ja iCloudissa on tavaraa 9.5GB, ja siitäkin osa vähän turhaa, mutta enpä ole jaksanut siivota.
Ei vie virtaa eikä vaadi hyviä mobiiliyhteyksiä, koska backupit tehdään wifissä ja automaattisesti vain jos verkkovirrassa.
Tuskinpa, siksi onkin noita tilausmallisia palveluita joissa on varsin laajat katalogit ja kuukausimaksut alkaen nollasta (toki silloin mainosrahoitteinen)
En epäile, mutta jos ajatus korvata iCloudilla laitteen massamuisti, eli esim 64GB mallin sijaan hankkia 16GB malli, niin voi olla että 20 GB iCloud ei riitä.
Tai jos hankkii isomuistisen mallin , jota käyttää ja varmuuskopioi sen pilveen, niin tilaa menee , sitä en tiedä miten Apple laskaa varmuuskopion tilankulutuksen, jäänyt tunne että ei ihan täusmääräisesti, tai sitten pakataa rankasti, ehkä häviöllisestikkin. Mutta jos kuva synkkaa iCloudiin niin tilaa herkästi tarvitaan ja 20GB paketti ei riitä, se hintaakuuluva tuntuu töksähtävän suurinpiirtein heti.
En miettinyt pelkkiä varmuuskopiota , joita otetaan kun on päästy johonkin Wifi pisteen ääreen.
Pilvenkäyttö paikallisen sijaan tarvii virtaa, varsinkin jos joutuu siirtään sisältöä ylöspäin.
Hyvä huomio että sovellukset ja jopa alustat voi rajoittaa pilven käyttöä matkapuhelinverkoissa (*, eli silloin pitää suunnata toimivien wifi yhteyksien ääreen, jolloin taasen tullaan siihen että tarvitaan massamuistitilaa.
(*
Tätä ongelmaa voi kiertää hankkimalla Wifi mokkulan liittymällä
No ehkä sittenkin kannattaa ostaa suosiolla isomuistinen laite.
Sitten selitys että on joitain kappaleita , jota ei ole koskaan kuunnellut, ei löydy kk maksullisista palveluista. (juu ja vain niiden mukanavieminen ei kelpaa...) :-)