Microsoft toimitti vielä viime vuonna (toisella kvartaalilla), jolloin se oli vasta perinyt matkapuhelinliiketoiminnan Nokialta, yli 50 miljoonaa puhelinta. Nyt myyntitahti on hidastunut vain 27,8 miljoonaan kappaleeseen. Kappalemääräinen myynti voi pienentyä tulevaisuudessa lisää, kun peruspuhelimista siirrytään halpoihin älypuhelimiin ja Microsoft karsii Lumia-mallistoaan.
Applen iPhone 6 -puhelimet ovat vuorostaan uponneet kuluttajiin kuin kuuma veitsi voihin. Applen kappalemääräinen myynti petraantuikin 47,5 miljoonaan kappaleeseen (vuosi sitten 35,2 miljoonaa kappaletta). Applen ja Microsoftin väliin tunkeutui kiinalainen Huawei 30,6 miljoonalla toimitetulla puhelimella.
Ykköspaikkaa pitää hallussa tietysti Samsung, mutta senkin markkinaosuus on pienentynyt muutaman prosenttiyksikön viimeisen vuoden aikana. Samsung toimitti toisella vuosineljänneksellä 89 miljoonaa puhelinta, eli ero on varsin suuri Appleen verrattuna.
Yhteensä puhelimia toimitettiin huhti-kesäkuussa 434,6 miljoonaa kappaletta.
Kommentit (6)
Seuraavaksi romahtaa Samsung. Vahvat merkit Samsungin romahtamiseen ollut ilmassa jo pari vuotta.
Tarkemmin ajateltuna nuo luvut näyttävät todellakin huonolta Samsungin osalta, sehän ei ole juuri mikään yllätys eikä uutinen että Microsoftin peruspuhelimien myynti on "romahtanut" kun Microsoftilla tuskin missään vaiheessa oli juuri minkäänlaista kiinnostusta peruspuhelimiin, ne vaan tulivat lähes pakollisena kylkiäisenä Nokian matkapuhelinliiketoiminnan mukana.
Mutta se mikä luvuissa pistää silmään, niin vaikka Microsoftin peruspuhelimien myynti on romahtanut kappalemääräisesti yli 20 miljoonalla kappaleella, eli siis lähes neljännes Samsungin koko toimitusmäärästä, on Samsungin markkinosuus silti LASKENUT? eli Samsung ei ole onnistunut hyötymään Microsoftin peruspuhelinmyynnin alasajosta minkäänlaista osuutta, kaikki on mennyt Applelle ja muille pienemmille merkeille.
Jos nämä ja Garnerin luvut yhtään verrattavissa niin peruspuhelimien markkinat on supistuneet kpl määrissä reilusti, eli Samsungin markkinaosuus ei välttämättä ole laskenut sillä puolella, vaikka toimitukset vähentyneet.
gartnerin mukaan Samsungin älypuhelin kpl toimitukset on vähentyneet samaan aikaan kun markkinat kasvaa.
No saatoit tarkoittaa ettei Samsung ole saanut poimittua vanhoja peruspuhelin käyttäjiä., haasteena varmaan halppis android kilpailua ja se ettei voi siihen vastata kun ei ole keksinyt miten saisi liikevaihtoa myynnin jälkeenkin.
No MS ei ole pystynyt senkään vertaa, vaikka sillä teroiassa olisi enemmän keinoja.
Ihan mielenkiintoista olisi tietää kuinka paljon peruspuhelimista siirrytään älypuhelimiin, vai onko hupeneva markkina sitä että peruspuhelimien elinkaari on pitkä, ja uusasia-asiakkaita tulee vähän.
En nyt tiedä miksi Microsoftin myynnin laskiessa Samsungin myynnin pitäisi nousta. Kilpailu kun on erittäin kovaa ja monesta eri suunnasta.
Sinänsä kyllä ihan hyvä pointti, että listatuista merkeistä kaksi laski ja ne olivat MS ja Samsung.
Samsung ilmeisesti ole saanut poimittua hintahaitarin yläpäästäkään enempää, siellä iPhone näyttäisi jyräävän aika voimakkaasti.
Mitä keinoja MS:lla olisi? Myydä puhelimiaan vieläkin enemmän tappiolla? Markkinoida voimallisesti? Antaa kehittäjille, myyntikanavalle, toimittajille vieläkin enemmän insentiivejä (eli rahaa) jotta alusta saataisiin pidettyä edes niin kiinnostavana kuin tällä hetkellä?
Edellä mainitut keinot voivat olla ihan järkeviä, mutta ajoitus niille ei ehkä ole oikea kun uusi käyttisversio ja uusi rauta on muutaman kuukauden päässä. Ylimitoitetut markkinointiponnistelut nyt olisivat vähän hölmöläisen hommaa.
Samsung tukeutunut Googlen Androidiin, joten rahat valuneet sinne.
MSllä konsernin omat palvelut.
Toki vielä hetki sitten puhelinpuolella oli eri omistaja.
Ja eräät valtio vetää kotiinpäin joten ei pelkästä halusta ja yrittämisestä kiinni.
Miten palveluiden omistus vaikuttaa puhelimien myyntiin? Ihan totta, että Googlen palvelujen käytöstä kertyvät mainostulot valuvat Googlen laariin, mutta toisaalta Samsung säästää huomattavasti käyttöjärjestelmän kehityksessä ja pääsee hyötymään Androidin sovellustarjonnasta.
MS:n palvelut (kartat, bing, jne) tuskin ovat voitollisia tälläkään hetkellä, etenkään mobiilikäyttäjien osalta. Holtiton rahan pumppaaminen kännyköiden myynnin edistämiseksi ei liene järkevää etenkään pidemmällä tähtäimellä.
Mitä tarkoitat tällä? Mitkä valtiot vetävät kotiin päin ja keitä se tarkalleen ottaen suosii ja haittaa?