Julkistuksessa on keskitytty pääasiassa piirin grafiikkaohjaimeen sekä kuvasignaaliprosessorin. Uusista Qualcommin itse suunnittelemista 64-bittistä laskentaa tukevista Kryo-suoritinytimistä ei kerrottu lehdistötiedotteessa juurikaan uutta tietoa.
FinFET-tekniikalla valmistettavasta Snapdragon 820:stä löytyy uusi Adreno 530 -grafiikkaohjain, jonka kerrotaan olevan 40 prosenttia suorituskykyisempi kuin Snapdragon 810:ssä käytetty Adreno 430. Qualcomm lupaa myös yhtä suurta parannusta tehonkulutukseen. Adreno 530 tukee OpenGL ES 3.1:tä (+AEP), mutta Qualcomm lupaa ohjaimeen olevan yhteensopiva myös OpenGL ES 3.2:n ja Vulkanin kanssa.
GPGPU-laskentaan on panostettu OpenCL 2.0 -yhteensopivuudella, mikä mahdollistaa yhteisen virtuaalimuistin käytön suoritinytimien ja grafiikkaohjaimen kesken.
Järjestelmäpiiri tukee HDMI 2.0:aa, joten puhelimesta voi tarvittaessa siirtää 4K-tasoista videota 60 FPS:n kuvataajuudella esimerkiksi televisioon. Langattomasti 4K-videota voidaan siirtää 30 FPS:n kuvataajuudella.
Kuvasignaaliprosessin osalta Qualcomm kertoi uuden Spectra-piirin kykenevän käsittelemään dataa kolmelta eri sensorilta (kaksi takana, yksi edessä) ja ottamaan 25 megapikselin kuvia (30 FPS) ilman viivettä. Parannuksia on tehty myös laskennalliseen kuvaamiseen ja usean kennon tukeen.
Tuhannen taalan kysymys ensi vuonna tulee olemaan, että siirtyykö Samsung Galaxy S -mallistossa takaisin Snapdragon-piireihin vai jatkaako se edelleen omien Exynos-piirien parissa.
Kommentit (5)
Mikään ei estä, että näitä ei löytyisi myös Windows puhelimista.
Paitsi windows phone
Windows Phoneen (8.x) tuskin hirveästi uusia ominaisuuksia otetaan, mutta Windows 10 Mobile ilmeisesti kehittyy jatkossa ja vahvasti riippuu MStä mitä ominaisuuksia siihen tulee, Qualcomin rauta ainakin perinteisesti ollu Winkkari luureissa, joten siinä mielessä mahkuja. Jo WP on tukenut langatonta kuvansiirtoa.
Ei olisi välttämättä huono ajatus jos näistä uutisista olisi myös tavuviivoin varustettu versio. Uskon että se helpottaisi monia lukijoita ymmärtämään kirjoituksen sisältö.
e:Typoja ja ...keleesti.
Ei olisi välttämättä huono ajatus jos näistä uutisista olisi myös tavuviivoin varustettu versio. Uskon että se helpottaisi monia lukijoita ymmärtämään kirjoituksen sisältö.
e:Typoja ja ...keleesti.
En nyt ole ihan varma, mutta uskoisin uutisen olevan päivitetty. Otsikko kuitenkin edelleen puhu vain Androidista.