Samsungin kanssa yhteistyöhön on lähtenyt mukaan myös Korean hallitus, joka on antanut viiden vuoden kehityskustannuksiin 26,5 miljoonaa dollaria. EnDK-projektissa on mukana myös tusina muuta teknologiayhtiötä.
Näytön huima resoluutio tarkoittaa, että pikselitiheys nousee aivan uusiin lukemiin. Lähteen mukaan näytön pikselitiheys olisi 2250, joka on liki neljä kertaa enemmän kuin Samsungin Galaxy S6 -lippulaivamallissa (kuvassa).
Miksi ihmeessä sitten näin käsittämättömän korkeaa resoluutiota edes tarvitsee? ETnewsin mukaan sitä voitaisiin käyttää jonkinlaiseen uuteen 3D-efektiin.
Aivan heti markkinoille 11K-näyttöjä ei kuitenkaan kannata odottaa. Kenties jotain hedelmää kesäkuun alussa alkanut projekti kantaa vuoden 2020 tienoilla.
Kommentit (10)
Käyttäisivät mielummin tätä tv ja pc näyttöjen kehittämiseen. Akkukesto ei tällä kehityksellä tule mitenkään pysymään perässä vaikka tuote tulisikin 2020 valmiiksi. Sitäpaitsi 11K materiaalia ei tule olemaan missään sekä netin miniminopeus tulee pomppaamaan taivaasta läpi. Ja on myös jännän nähdä miten tila/suorittimen ja näytönohjaimen tila/tehokkuus riittävät. Mutta tulevaisuutta odotellessa.
Ensimmäinen 3D-aalto 80-luvulla karahti kiville. Jälkimmäinen kituu edelleen mutta on pikkuhiljaa painumassa unholaan. En oikein näe järkeä miksi Samsung panostaisi tekniikkaan.
Hyvät mahdollisuudet VR:n kanssa mutta se että koneet pyörittäisivät tuota resoluuriota on aika pitkällä tulevaisuudessa. Ehkä jos näyttöjä olisi helppo valmistaa niin ei tarvitsisi uusia tuotantolaitoksia joka toinen vuosi. Kyllähän tuossa on jotain taka-ajatuksia mistä me muut emme tiedä.
11K pikku ruutuun? miksi? Kännynäyttöjen kehitykseen käytetyt resurssit voisi kyllä mun mielestä käyttää nyt muuallekkin, ei ihmissilmä enää pitkään aikaan ole erottanut pixeliä kännyruudulta...
Vain samsungilla voi olla näin typerä asioiden tärkeysjärjestys. Ei ihme että on menossa konkkaan tuo firma
Taas kun herätään siihen todellisuuteen niin ei se varmaan ihan konkkaan sentään ole menossa.
Kuluttaja juttuja ei ole käytännössä nähty, paitsi jotain leffoja.
3Dlle on ideoita, jos vain olisi jotain konsteja miten se voitaisiin hyvin toteuttaa.
Uutisessa kuvituksena Glaxy S6 ja sen näyttöön verrataan, se ei ehkä kuitenkaan se mihin sitä ollaan tunkemassa sellaisenaan.
Onkohon tuo kuitenkaan sen matkapuhelinyksikön oma projekti.
Ehkä tässä on tarkoitus ettei jatkossakaan.
Jatkossakaan? ai tuleekos sieltä vielä 100" kännyköitä? pixelitiheys on jo sitäluokkaa että noin pieniin ruutuihin pitäisi riittää :) täytyykin hommata peräkärryt...
Mietin kanssa että alkaako ihmisen silmä tarkentumaan ajan myötä kun tarvitsee huolehtia ettei jatkossakaan näe pikseleitä... Luulen vähän että taitaa suunta olla päinvastainen
Ajatus voi olla se että tekniikan käyttäjä ei erota liianhäritsevästi kuvapisteitä, jatkossakaan.
Uutisen perusteella ei tiedetä varmaksi kuinka suuri kuva on, eikä me tiedetä millainen toteutus, ei edes sitä miten elementin pisteeet on ja miten laskettu, oikeastaan uutisen perusteella voidaan olettaa että luvut ei vertailukelpoisia nykyisten kanssa.
Paljonko tarvitaan enintään pistetiä 4" näytössä jotta se olisi 50-100cm päästä 180 180 astetta ns retina 3D.
Uutisessa puhuttiin 2250 pikselitiheydestä, ei sitä tarvi kovin isolla luvulla jakaa niin lähestytään jo joidekin kipupistettä.