Kaspersky kertoi erityisesti iOS:n ja Macin (OS X) olevan isoja kohteita tietoturvahyökkääjille. Toisaalta viruksia ja haittaohjelmia on vaikeampi kehittää Applen alustoille järjestelmien suljetun luonteen takia, mutta pahimmassa tapauksessa miljoonat iPhonet altistuvat hyökkäyksille, koska kolmansilla osapuolilla (tietoturvayrityksillä) ei ole Applen antamia oikeuksia kehittää korjauksia hyökkäyksiä vastaan.
Vaikka Windowsille kehitetään edelleen selvästi eniten haittaohjelmia, kehuu Kaspersky Microsoftin käyttöjärjestelmää paljon paremmaksi kuin muut (iOS, OS X ja Android) ja tilanteen parantuvan entisestään Windows 10:n saapumisen myötä. Windows Phonea Kaspersky luonnehti "toistaiseksi erittäin siistiksi".
Kasperskyn mukaan Androidiakaan ei voi pitää turvallisena, sillä käyttöjärjestelmään kohdistuvien hyökkäysten määrä on ollut kasvussa.
Kommentit (8)
OS X ei ainakaan ole niin suljettu kuin Windows. Kasperskya mahtaa harmittaa, kun ei saa kiskottua rahaa iOS-käyttäjiltä. Millähän perusteella Applen alustat ovat mukamas isoja kohteita tietoturvahyökkääjille? Haittaohjelmien ja virusten määrässä asia ei ainakaan näy.
Kaspersky uhosi jo kolme vuotta sitten Applen laitteiden tietoturvauhista. Näyttää sama juttu toistuvan vuodesta toiseen. Ei sillä, etteikö Apple voisi vielä enemmän parantaa tietoturvaa, mutta aika säälittävää, että Kaspersky yrittää tuolla tavalla saada asiaan muutosta. Oma lehmä ojassa
Kasperskyn väitteet pitää aina ymmärtää oikeassa kontekstissaan, jossa heidän tavoitteenaan on pitää nimeään esillä ja myydä lisää virusturvatuotteita.
Kaipaisin kyllä jotain lähdettä tälle väitteelle. Eikö Windows nyt nimenomaan ole se mille PC maailmassa 99.9% viruksista suunnitellaan, ja mobiilimaailmassa taas Androidille?
Tietoturvahyökkäykset ja virukset/haittaohjelmat pyörivät eri kategorioissa.
Viime vuosina eniten tietoturva-aukkoja on löytynyt nimenomaan OS X:stä ja iOS:stä.
http://www.gfi.com/blog/most-vulnerable...ations-in-2014/
Tosin pelkkien tietoturva-aukkojen laskeminen on vähän huono tapa, koska niiden kriittisyydet vaihtelevat huomattavasti.
Vaikka prosentisi taitaa olla pielessä (*, niin uutisessa nimenomaan sanottiin Windowsille kehitettävän eniten haittaohjelmia, ilmeisesti X86 winkkaria tarkoitettiin.
Ja lainauksessa ei taidettu puhua kpl määräisestä markkinaosuudesta, vaan isoja kohteita, tiedä sitten mitä isoilla kohteilla tarkoittivat, jotain sellaista missä ko laitteitta on, esim iOS monella firmalla, eli oiva kohde.
(*
OSään kohdistuvien hyökkäysten lisäksi hyökätään sovelluksiin ja palveluihin, yhteyksiinjne.
hälytys hälytys!! windows phonea kehuttu, äkkiä kumoamaan tuo käsittämätön väite :D
No juurikin näin. Tässä menee nyt koko ajan sekaisin tietoturva, joka on mitattavissa ja tilastoitavissa oleva asia, ja mieltymys johonkin laitteeseen, tai käyttöjärjestelmään. Mitä tulee eri järjestelmiin, niin ei kenenkään väitteitä tarvitse uskoa. ao linkistä voi jokainen tiirailla niitä haavoittuvuustilastoja ihan itse. Windows Phone, iOS tai Android-haavoittuvuuksia ei tuosta kylläkään näe, mutta trendi on aivan selvä. Microsoft toimittaa tietoturvaltaan kärkituotteita. Ei tästä ole mitään syytä pahoittaa mieltään.
link