Lisäakkuja on kolme mallia: 5200, 9000 ja 12000 mAh. Kaikissa malleissa on kaksi liitintä, joten niillä voi ladata kerralla kahta laitetta. Laitteen voi myös ketjuttaa, jolloin sen akkua voi ladata samaan aikaan kun vaikkapa puhelin latautuu.
Microsoftin mukaan akut säilyttävät käyttämättömänä 80 % latauksestaan jopa kuukausia. Laitteiden fyysiset mitat vaihtelevat hiukan kapasiteetin mukaan.
Microsoft Portable Dual -varavirtalähteiden hinnat ovat 35, 45 ja 55 euroa. Ne tulevat myyntiin "tulevien viikkojen aikana".
Kommentit (18)
Noilla hinnoilla menee ostoon heti!
kauheen kaalliita
Samsungin uuden 11 300mAh varavirtalähteen saa DNA Kaupoista vissiin sunnuntaihin 14.6. asti 29 eurolla. Normaalihinta 69e, joten toistaiseksi halvemmalla saa kuin Microsoftin tulevan mötikän. Lataa niin ikään kahta laitetta samanaikaisesti ja ainakin omaan silmään tyylikkäämpi, joskaan ei kai näillä missikisoja vedellä.
Xiomin 10400mAh kyllä edelleen houkuttelevampi
http://www.hardwarezone.com.sg/review-x...rdown-s14-crazy
Jaa a, itselläni on 22000mAh vavavirtalähde, joka maksoi about saman verran mitä tuo kallein malli. Silläkin pystyy lataamaan kahta samanaikaisesti, ja sisältää 1.0, 2.1 ja 2.5A ulostulot.
Edit: http://www.amazon.co.uk/mobile-phones/dp/B00F5Q4F0U
Näyttäisi olevan nyt aika mainiossa tarjouksessakin. Voin kyllä suositella kaikille.
Todelliset mahit mitä irti saa, on siis n. 18000mah, sillä iP6 saa ladattua 0->100% kymmenen kertaa.
Taitaa iPhone 6ssa olla sen verran niso akku ettei teoriassakaan noin montaa kertaa.
No viisikin kertaa riittää pitkään
Noita varavirtalähteitä ostaessa kannattaa suosia vakavaravaista tomijaa joka takuut ja vastuut kantaa Suomessa.
Kiitos vinkistä, heti lähti tilaukseen.
Ihan mielenkiinnosta näin yleisesti, jos lataa tämmösen vekottimen täyteen niin kuinka pahasti nämä " " vuotaa " " ? Esim tänään lataan täyteen ja tarve olisi kahden viikon päästä ladata puhelin. Vieläkö laitteessa on löpöä ?
Uutisen tuotteessa luvataan 80% kuukausien päästä.
Jos laitteessa valmiustilan kulutus minimaalista tai nolla, esim kytkin, niin asiallisesti tehtynä kuukausia.
Kannattaa jokatapauksessa ostaa reilunkapasiteetin versio, ja ladata kun tilaisuus.
Xiomi ei ainakaan pahasti vuoda
Kiitos tiedosta. Laite tilattu :)
Niin siis, tuo 18000mAh on ihan empiirisesti testattu omalla tuotteellani. Kun iP6 akku imee sen 1800mAhia, niin aina on saanut ladattua kymmenen kertaa täyteen ja muutamat prosentit vielä päälle.
Ok, millaisella mittarilla mittasit ?
Ilmeisesti sulla ei ollut iPhonen akku tyhjä, eikä ihan täyteen, siitä jäisi marginaali reilusti.
Taasen tuo 22000 - 18000 ero voisi tulla siitä että valmistaja markkinoi laitteessa olevien akkujen koolla, eikä laitteen kapasiteetilla.
Huomioikaa myös vara-akun paino.
Minusta Xiomi on jo liian painava jatkuvasti mukana raahattavaksi. Nuo 18/22Ah-versiot on varmasti vielä painavampia.
Jatkuvaan käyttöön kannattaa hankkia sellainen "huulipunapuikko" 2600-3200mAh akulla. Se on pieni, kevyt ja sillä pääsee todennäköisesti takaisin laturin ääreen.
Nämä on laatulaitteita ==>
http://www.ianker.com/External-Batteries/category-c1-s1
Itsellä löytyy Anker Astro Mini. Ostin omani Amazonin kautta, ei ollut halpa.
Ei tosiaan ollut mittaria käytössä, vaan vähän epätieteellisemmin merkkasin aina muistiin prosentit mistä aloitin lataamaan ja prosentit mihin lopetin. Siitä sitten perustuen iponen akun kokoon laskeskelin ~18000 mAh antavan irti.
Ja tosiaan tuosta 22-18 erosta, niin valmistajathan aina ilmoittavat sen kapasiteetin mitä noihin akkuihin saa tungettua. Kuitenkin valitettava fakta on se, ettei energiansiirto ole koskaan ideaalia, ja netistä löytämieni tietojen mukaan käytännössä aina tälläisten akkupakettien hyötysuhde on laadusta riippuen 75-85%. Ei siis sellaista akkupakettia olekaan, mikä antaisi juuri sen luvatun määrän virtaa (Ellei valmistaja erityisesti ilmoita kapasiteettia minkä akkupaketti voi ladata, mutta epäilen että tälläistä valmistajaa ei ole olemassakaan).
Joo kyllähän se on henkilökohtaista minkä painoista akkupötköä voi kantaa mukanaan. Tietenkin jos pitää ihan muuten vaan arkena mukana että voi tarpeen sattuessa ladata puhelinta, on tuollainen huulipunan kokoinen ehdottomasti parempi valinta. Itse taas harrastan vaeltamista, niin tuollainen isompi on jo aika ehdoton. Myös kun on aina reppu mukana, ei tuo itselläni "siviilissä" haittaa, mutta voin kuvitella että etenkin naisilla joilla on mukana vain käsilaukku, on tuo ehdottamani epäkäytännöllisen kokoinen.
Kannatan myös ostamaan ihan laatulaitteen. Se että laitteella on joku merkki, on jo aika hyvä etu. Kalliilla saa hyvää.
Esimerkkinä löytyy esim ebaysta yms kiinalaisia akkupaketteja jotka lupaavat jopa 60000mahia, ja maksavat max 20€ Niin tyhmäkin tietää ettei ole ihan luvut kohdallaan. Piti kuitenkin uteliaisuuttani mennä tilaamaan, ja tuolla kuvailemallani mittaustyylillä sain 60000mah kennosta irti n. 6000mah :D meni kyllä aika härösti yli tuon mainonta.
Arvaanko oikein.
Olet jostain selvittänyt että iPhone 6 olisi 1800mAh akku, ja ynnäsit että sen sinun akku mokkulalla pystyy lataamaan 10 kertaan tyhjästä täyteen?
Tärkeä käytännön tietoa, eli ne latauskerrat on se mikä käyttäjälle oleellista.
Tuosta ei voi ynnäillä että akkumötikän ekkujen kennot olisi 3,6 v ja 18000mAh, siitä voi päätellä että ovat paljon isommat.
Ei ideaali , mutta suurin miina on siinä mikä on jännite, eli valmistajat ilmoittaa laitteen sisältävän akun kapasiteetin ja sen nimillis jännitteen, esim uutisen tapauksessa 3,8v, joka aivan jotain muuta kuin USB ulostuleva 5V.
Eli yksikkönä ihan väärä tuohon käyttötarkoitukseen.
5V powerin hyötysuhde voi olla kohtuu hyvä, eli jos vain sitä katsoo niin yli 80% hyötysuhdetta en epäile.
Mutta jos tuollaisen mokkulan hyötysuhteesta puhuu, niin suurin hukka taitaa tulla ladatessa sitä mötikän sisäistä akkua, siinä itse lataus elektroniikan varmaan vielä kohtuudessa, merkittävässä hyötysuhde roolissa on varsinaiset akut.
Käyttäjiä harvemmin virtapaknkin lataamisen hyötysuhde suuresti kiinnostaa, se tehdään tyypillisesti valtakunnanverkosta tai autoa vastaavassa paikassa.
Mutta kananttaa pitää mielessä jos omasta virtapankista haluaa jakaa energiaa kaverin virtapankkiin.
Jos mietit hyötysuhdetta sinne asti että saa jonkin X merkkisen puhelimen akun ladattua, niin siinä luurin päässä hyötysuhde ei kummoinen ja vaihtelu väli ilmeisen suuri.
Eli valmistaja ei voi antaa mitään yleistä tarkkaa lukua, voi toki tehdä testejä eri kohdelaitteilla ja julkaista testeistä parhaaksi valikoimiaan tuloksia.
Sen valmistaja voisi ilmoittaa paljonko siitä purkista saa energiaa pihalle, ilmoitetulla max virroilla ja ns tyypillisellä USB lataus speksillä.
Mitä myyjä tarkasti ottaen lupasi, ehkä mittaisti vain eri asiaa.
Jos myyjä oikeasti huijasi, niin toivottavasti vaadit rahat takaisin ja annoit palautetta, paalute tärkeää vaikka olisi periaatteessa oikeat tiedot, mutta selkeästi vedätysmielessä harhaanjohtavasti.
Niin siis, netistä löytyy kyllä ihan specsit että iP6 akun kapasiteetti on 1800mAh. Latasin akkumokkulani täyteen, ja käytin tätä aina puhelintani ladatessa. Kun laitoin puhelimeni lataukseen, merkkasin ylös montako prosenttia akkua oli jäljellä kun aloin lataamaan. Kun otin kännykän irti laturista, kirjasin montako prosenttia ehdin lataamaan. Esimerkiksi näin:
1. Laitan kännykän mokkulaan kiinni
2. Näen, että kännykässä on 40% akkua jäljellä, kirjoitan sen ylös
3. Lopetan latauksen kun akku on 85%
4. Kirjaan tämän ylös ja lasken että akkua lataantui 45%
Toistan tätä niin kauan kuin mokkulassa riittää mehua, ja ynnään yhteen paljonko sillä sai puhelinta kokonaisuudessaan ladattua. Tästä näen, että puhelimeni saatiin ladattua näissä pätkissä yhteensä noin 1000%, eli siis kymmenen kertaa nollasta sataan. Todellisuudessa tein tälläisiä lyhyempiä latauksia 16-20kpl. Tästä voinkin laskea, että mötti antaa milliampeeritunteja ulos noin 18000. Olenko oikeassa?
Tässä siis tarkoitin, että hieman tutkimusta tehdessäni löysin, ettei se mainostettu ampeerituntimäärä ole se mitä loppujenlopuksi pystytään käyttämään, vaan niiden mötikän sisällä olevien kennojen kapasiteetti. Ei tietenkään kuluttajaa kiinnosta se höytysuhde millä seinästä mokkulaan saadaan ladattua. Tarkoitinkin että kun mokkulalla lataa puhelinta, tulee siinäkin tietenkin häviötä mm. resistanssin ja lämpöenergiaksi muuttumisen takia, joka näille akkubokseille tyypillisesti on 15%-25%, eli siitä mokkulan kapasiteetista se käyttäjä saa ladattua puhelinta ainoastaan 75-85%. Esimerkkinä tuossa minun laitteessani mittausteni perusteella on tuo häviö n. 20%, eli hyötysuhde se 80%.
http://www.ebay.com/itm/50000mAh-Portab...=item5b12687c9b
Tuote oli hyvin samankaltainen tämän kanssa, paitsi että siinä luvattiin vielä 10000mAh enemmän. Tein siis samankaltaisen mittauksen kuin tuolla 22000mAh laitteellani, ja sain tulokseksi noin 6000mAh eli pari latauskertaa. Onhan siinä selkeästi vedätyksen makua ilmassa kun kalliilla "merkkilaitteella" jossa mainostetaan lähes kolmasosaa kapasiteetistä, lataakin todellisuudessa neljä kertaa enemmän puhelinta. En toisaalta hetkeäkään uskonut tuohon 60000mAh väitteeseen, mutta ajattelin silti tilata toissijaiseksi laturiksi kun tosiaan maksoi vain jotain 15-20€. En lähtenyt sitten sen enemmän kolistelemaan myyjää, kun kerran kiinasta tuli. Ebayssakin on se money back guarantee, mutta siinä olisi vissiin pitänyt palauttaa tuote myyjälle. Hieman liikaa säätämistä pikkujutun eteen, ja oli laitteelle sitten sitä käyttöä, että purin sen, ja otin sisällä olevat 18650 kennot talteen taskulamppukäyttöön. Palautetta kyllä laitoin tuotteelle, mutta esimerkiksi tuolla linkkaamallani myyjällä on noin 100k kommenttia eri ostajilta, niin varmasti hukkunut kommenttimereen eikä kukaan sitä tule lukemaan.
Ei aivan noin, vaan laskeskelit että voit sillä ladat kuvailemasi akun sen kymmenen kertaa täyteen ja sekin sillä oeltuksella että prosentit suurinpiirtein pitää kutinsa., sitä ei tiedetä paljonko sieltä mötikästä otit energiaa, taikka amppeeritunteja. Luuri todennäköisesti otti enemmän energiaa mitä se akkuun sai varastoitu. jos laite lämpes latauksen aikana, niin osa hukku siihen, jos laite päällä muutenkin, niin osa siihen jne.
Testisi kertoi sinulle käyttäjän sen tärkeimmän asia, eli sen mitä varten vekottimen olit hommannut.
Totta, esim uutisen tuotteen valmistaja nimenomaan ilmoittaa laitteen akkujen kapasiteetin, nimellisjännite 3,8v, laitteen ulostulo jännite on viisivolttia, eli ulostulosta saatava Ah määrä kymmeniä prosentteja pienempi, vaikka hyötysuhde olisi korkea (ja mikä ilmeisesti onkin)
Tuotekuvaus linkin tuotteessa
Capacity:50000 mAh
Input:5V 1.0 A(Max)
Output:5V 2.1A(Max)
Solar panel:1.5W
Noilla tiedoilla voisi olettaa että 5V 50 Ah, valmistaja varmaan reklamoidessa väittää että 0,4v 50 Ah, eli testisi jopa ylittäisi sen.
Täyttää silmään pissimistä moiset, ja minusta ihan turha (nippelitietoa) ilmoittaa Ah määriä, ei se kerro käyttäjällä paljonko energiaa sinne mokkulaan "mahtuu".
Apple on ainakin jossain vaiheessa joidenkin tuotteiden kohdalla kertonut Ah sijaan akkujen energia kapasiteetin.
Ymmärrän, ikävää että juuri sen varaan noin vedättäjät nimenomaan laskee.
Jos sitä negaa tulisi, niin vedättäjät pärjäisi huonommin ja asialliset myyjät paremmin.
Linkkaamallasion 99,3% positiivista palautetta.
Osa sonta myyjistä palauttaa valittajalle rahat suoraan, jotta ei prosentit laskisi, se kannattaa moisilla hinnoilla.