Akkuteknologian edistyminen ei ole tapahtunut parhaalla mahdollisella nopeudella kysyipä asiasta matkapuhelinvalmistajalta, sähköautofanaatikolta tai taloaan aurinkopaneeleilla päällystävältä ekoihmiseltä. Älypuhelinten akuissa on kuitenkin tapahtunut kehitystä ja yhä tehokkaampia akkuja saadaan istutettua pienempään tilaan.
Uusin akkuinnovaatio tulee kiinalaisvalmistaja Innosilta, jonka uusi älypuhelin sisältää peräti 3-5 päivää kestävän akun. Yleensä älyluurit nikottelevat jo ensimmäisen päivän jälkeen, mikäli käytössä ei ole virransäästötila.
Innos D6000 on varustettu nimensä mukaisesti 6000 milliampeeritunnin akulla. Tämä on liki kaksi kertaa suurempi kapasiteetti kuin esimerkiksi suurikokoisessa ja varsin hyvällä akkukestolla varustetussa Samsung Galaxy Note 4:ssä.
Näin suuri kapasiteetti on saavutettu kahdella akulla, joista ulommainen on jopa vaihdettavissa – lennosta, kertoo GizmoChina. Akun laataamisessa puolestaan käytetään kaksikanavaista DuoCharge-teknologiaa, jotta massiivinen akku saadaan täyteen nopeasti.
Laitteesta löytyy lisäksi 5,2 tuuman Full HD -näyttö, kahdeksanytiminen Snapdragon 615 -järjestelmäpiiri, 3 gigatavua RAM-muistia sekä 16 ja 5 megapikselin kamerat. Paksuutta laitteella on 11,9 milliä eli noin 1,75 kertaa Galaxy S6:n verran (akku n. 2,35 kertaa suurempi).
Hintaa laitteella on vain hieman yli 250 euron verran, mutta valitettavasti tietoa saatavuudesta Kiinan ulkopuolella ei ole.
Kommentit (8)
Ostan!
Jos tulee tuolla hinnalla Suomeen myyntiin (alle 300€), niin ostan.
Missä se innovaatio on?
Joo, ei tuo ole keksintö, akun kokoa voi kasvattaa ilman aivojakin. Uutta tuossa eiole yhtään mikään siis.
Ei se akun koko mikään keksintö olekkaan eikä sen kasvattamiseen aivoja tarvita, mutta ehkä niitä aivoja on tarvittu sen asian ymmärtämiseen että markkinoille kaivataan puhelimia joissa oikeasti on iso akku vaikka se tarkoittaisikin hieman lisää paksuutta laitteelle, eikä tuo 11,9 milliä nyt käytännössä vielä mikään sietämättömän paksu ole.
Ja tuota kahden akun toteutusta voi kutsua jo jonkinlaiseksi innovaatioksi, vaikka sillä ei nyt ehkä suurta käytännön hyötyä saadakkaan, ainut hyöty on kai se että puhelinta ei tarvitse pitää piuhassa kiinni akkua ladattaessa, edellyttäen että tuolle toiselle akulle on erillinen laturi.
Joka tapauksessa, jos minun pitäisi valita haluanko puhelimen jonka näytössä on kaarevat reunat, vaiko puhelimen jossa on tuplakokoinen akku, niin kyllä itse kallistuisin sen tuplakokoisen akun puoleen, aivotonta tai ei.
Pitkäätoiminta-aikaa, no ne onneksi on lisääntyneet edes isojen luurien myötä.
Samaa mieltä tuo ei ole lainkaan ongelmallinen, jos laite muuten kohtuu kokoinen / painoinen. Uutisessa ei muita mittoja kerrottu (no näytön lävistäjä enteilee aika isoa)
"Pientä" kokoa ja pitkä toiminta-aika ei niin tavallinen yhdistelmä yhdistettynä muuten tehokkaaseen ja monipuoliseen laitteeseen.
Niin no, ei oikein selvinnyt mikä innovaatio tuossa oli, kotelointi ? liitännät ?
Samoilla linjoilla, siis tupla toiminta-aika vs kaareva reuna, varsinkin jos jälkimäiselle ei ole tehty mitää kunnollista käyttöä.
Se on sitten toinen asia onko uutisen laite muuten sellainen että siitä olisi tälle nimimerkille käyttölaitteeksi. SS 615 kyllä tuo edellytyksi pitkälle toiminta-ajalle.
No viimeinkin, minusta tässä ei ole mitään järjetöntä, päinvastoin. Tuollaista akkua olen kaivannut pitkään.
Minul on kyllä mielikuva, että 90-luvulla olis ollu jo kahden akun puhelin; detaljeja ei vaan nyt tähän hätään muistu. Ei se silti mikään innovaatio ole, vaikka muistaisin väärin. Esim. Lenovon ThinkPad T440 - läppäri sisältää kaksi akkua, ja pikaisesti Googletettuna ainakin 2011 löytyi jo tupla-akulla varustettuja puhelimia. Ainut ero edellämainittuihin puhelimiin taitaa olla, että ne ei olleet "älypuhelimia."