Arvostelussa LG G Flex2
138Sponsoroitu artikkeli. Lue lisää >>
Sisällys
Kuumat kurvit
LG:n kaarevan G Flex -puhelimen seuraaja, luontevasti LG G Flex2:ksi nimetty high-end-laite herättää huomiota ensisijaisesti, kuinkas muutenkaan, kaarevalla näytöllään. Otimme puhelimen testattavaksemme ja selvitimme, onko näytöstä iloa arkisessa käytössä.
Mitat:
- 149.1 x 75.3 x 7.1-9.4 mm
Paino:
- 152 g
Näyttö:
- 5,5", 1920x1080 pikseliä, taipuisa OLED
Suoritin:
- Qualcomm Snapdragon 810 (2,0 GHz)
RAM:
- 2 Gt
Tallennustila:
- 16 Gt (microSD-paikka, max 128 Gt)
Kamerat:
- Pääkamera 13 MP (2160p@30fps, 1080p@60fps), optinen kuvanvakain, lasertarkennus, kaksois-LED-salama
Etukamera 2,1 MP Yhteydet:
- LTE (Cat 6), Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC, Stereo FM-radio
Akku:
- 3000 mAh
Ensivaikutelma ja tekniset tiedot
Käteen poimittaessa puhelin tuntuu laadukkaalta. Etenkin hieman kostein sormin käsiteltynä puhelimesta saa hyvän otteen, mutta kuivat sormet eivät hieman yllättäen saa muovipinnasta otetta ja puhelin tuntuu lipeävän kädestä helposti. 5,5 tuuman näytöllä varustettu puhelin on melko kookas, joten pienempikätisen on vaikea saada liukkaasta pinnasta hyvää otetta. Noin 7,1 mm paksuinen ja 153 grammaa painava puhelin ei nitise liitoksistaan vaikka takakansi onkin irroitettavaa mallia. Viimeistely on huippuluokkaa ja teräviä nurkkia on turha hakea.
Muovinen takakansi on "itsestäänkorjautuva" ja pienten naarmujen pitäisi kadota muutamassa hetkessä. Kynnen tai muun pehmeähkön esineen aiheuttamat jäljet katoavatkin takaa, mutta esimerkiksi avaimien kanssa taskussa puhelinta ei kannata säilyttää – syvemmät naarmut ovat pysyviä kuten missä tahansa muovissa.
LG:lle tyypilliseen tapaan virta- ja äänenvoimakkusnäppäimet on sijoitettu puhelimen taakse. Lienee makuasia onko sijoittelu toimiva. Puhelun aikana äänenvoimakkuuden säätäminen sujuu hyvin, mutta muutoin en itse tähän sijoitteluun tottunut. Puhelimen takaa löytyy painikkeiden lisäksi kaiutin, optisella kuvanvakaimella varustettu kamera, kaksois-LED-salamavalo sekä laser-tarkennuksen aukko. Yläreunassa sijaitsee infrapunalähetin (esim. TV:n ohjaamiseen) sekä mikrofoni. USB-pistokeen liitin, toinen mikrofoni ja kuulokeliitin sijaitsevat puolestaan laitteen alareunassa.
Kuten tämän hintaluokan puhelimelta voi odottaa, on myös rautapuoleen panostettu. Suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri, näyttönä toimii 5,5" FullHD OLED-näyttö (403 ppi) ja 13 megapikselin lasertarkenteinen kamera kuvaa tarvittaessa videota myös 4k-tarkkuudella. Keskusmuistia on vain 2 gigatavua, mutta tämä ei testikäytössä aiheuttanut ongelmia. Enemmän harmaita hiuksia voi aiheuttaa 16GB sisäinen tallennustila, josta käytettävissä on alle 8 gigatavua. Tallennustila on kuitenkin laajenettavissa MicroSD-kortilla (max 128GB).
Puhelimen mukana toimitetaan hands-free -kuulokkeet, joiden äänenlaatu on välttävä, joten musiikin kuuntelemiseen kannattaa hankkia omat kuulokkeensa. Kuulokkeiden kanssa puhelin toimii myös FM-radiona, mutta sen herkkyys ei riitä heikoimpien asemien kuuntelemiseen.
Käyttöliittymä ja näyttö
G Flex2:n käyttöjärjestelmänä pyörii Android 5.0.1 (Lollipop), eikä kirjoitushetkellä päivityksestä 5.1-versioon ole tietoa. Käyttöliittymänä toimii LG:n Optimus UI, joka on käyttökokemukseltaan melko lähellä perus-Androidia. Asetusvalikot ovat LG:n näkemyksessä jopa hieman selkeämmin jaoteltu kuin puhtaassa Lollipopissa.
Näytön lukituksen saa avattua koputtamalla ruudun pintaan määrittämänsä "koputuskoodin" tai pelkästään herätettyä lepotilasta napauttamalla ruutua kahdesti. Koputuskoodi toimii pääsääntöisesti hyvin, mutta avaaminen tapahtuu pienellä viiveellä, joten aina ei voi olla täysin varma siitä, onnistuiko avaaminen. Koputus vaatii myös sormen kosketuksen, joten hanskat kädessä lukituksen avaaminen ei onnistu.
Lukitusnäytöltä pääsee myös suoraan viiteen haluamaansa sovellukseen mikäli lukitus ei ole käytössä. Lukittunakin kameran käynnistäminen onnistuu ilman lukituksen avaamista.
Näytön katselukulma on laaja, mutta kirkkaus auringonpaisteessa on vain kohtalainen. OLED-ruudun värit toistuvat kylläisinä ja kontrasti on erinomainen. Kaarevasta näytöstä on hieman hyötyä silloin kun ruutua katselee siten, että aurinko paistaa selän takaa. Näytön kaarevuus aiheuttaa sen, että näyttölasiin heijastuu pääasiassa katsojan vartalo eivätkä taustalla olevat valonlähteet.
Kuten edeltäjänsäkin, myös G Flex2:n näyttö on taipuisa. Näytön Gorilla Glass 3 -lasi on lisäksi läpikäynyt LG:n kehittämän Dura-Guard -prosessin, jonka pitäisi parantaa näytön kestävyyttä entisestään. Kahden viikon testin aikana puhelinta kuljetettiin ja säilytettiin milloin missäkin, eikä näyttöön ilmestynyt minkäänlaisia käytön jälkiä.
Käyttötuntuma lähes identtisen kokoiseen OnePlus One -puhelimeen verrattuna on aavistuksen verran parempi. Pieni kaarevuus helpottaa sormen liu'uttamista näytön pinnalla ja ote tuntuu hieman vakaammalta kuin suorassa puhelimessa. Vaikka ero onkin pieni, voidaan silti todeta että kaarevuudella saavutetaan aidosti jotain muutakin kuin erikoista muotoilua.
Suorituskyky ja akku
Kahdeksanytiminen Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri pyörittää ongelmitta kaikkia sovelluksia, joita puhelimella voi kuvitella käyttävänsä. Myös testitulokset viittaavat tähän. AnTuTu-testissä pisteitä kertyi komeat 47800 pistettä (OnePlus One 48500) ja 3DMark Ice Storm Unlimited testissä 22200 pistettä (OnePlus One 19100). Quadrant-testin tulos on noin 24400 pistettä (OnePlus One 26400).
Snapdragon 810:n ympärillä pyöri alkuvuodesta runsaasti huhuja ylikuumenemisongelmista etenkin Samsung Galaxy S6:n julkistukseen liittyen. G Flex2:n käytön perusteella ongelmat eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Kuormitettaessa laite lämpenee huomattavasti ja esimerkiksi 3DMark-testitulokset jäivät muutaman kerran odotettua alhaisemmiksi nimenomaan laitteen lämpenemisen vuoksi. Laite ei myöskään antanut joissain tilanteissa näytön täyttä kirkkautta käyttöön vaan pyysi odottamaan kunnes puhelin on viilentynyt. Käyttöjärjestelmäpäivitysten jälkeen nämä ongelmat kuitenkin vähenivät selvästi, mutta rankassa käytössä lämpeneminen voi olla ainakin hieman epämukavan tuntuista.
3000 milliampeeritunnin akkukapasiteettia voi pitää korkeintaan kohtalaisena. Kirkas suurikokoinen näyttö ja tehokas prosessori imevät virtaa tehokkaasti. Akku riittää kyllä normaalin työpäivän verran, mutta illalla laite on viimeistään kytkettävä lataukseen – muutoin aamulla voi odottaa ikävä yllätys. Virransäästötila lisää akkukestoa hieman, mutta senkään avulla ei pitkälle pötkitä.
Puhelinkäytössä kokemukset olivat kahtiajakoiset. Puhelut kuuluivat selvästi, mutta useamman kerran linjan toisessa päässä oli vaikeuksia saada selvää puheesta. Mikrofoni vaikuttaa olevan hyvin tarkka sen suhteen, mistä suunnasta ääni tulee. Huolellinenkaan puhelimen piteleminen ei kuitenkaan aina parantanut tilannetta.
Kamera
LG G Flex2:n pääkamera on varustettu 13 megapikselin kennolla ja optisella kuvanvakaimella. Tarkennuksessa avustaa robottipölynimureihin alunperin kehitetty infrapunalaser. Laseravusteisesta tarkennuksesta on hyötyä hämärissä olosuhteissa, joissa tarkentaminen onnistuu nopeasti ilman salamavalon avustusta. Kaksois-LED-salama valaisee kuva-alan kohtuullisen hyvin, mutta valaistu alue painottuu kuva-alan vasempaan reunaan ja lievää vinjetointia esiintyy kuvan oikeassa reunassa.
Koska laitteen kaikki painikkeet sijaitsevat takakannessa ei kuvan ottaminen perinteiseen tapaan äänenvoimakkuusnappia painamalla onnistu, vaan ruutua täytyy tökkiä kuvaa otettaessa. Tämä on etenkin tarkempaa sommittelua vaativassa kuvaamisessa hankalaa, mutta todennäköisesti puhelinta ei tällaiseen kuvaamiseen ole suunniteltukaan. Kameran käynnistäminen sujuu vikkelästi, joten nopeatkin tilanteet saa kaapattua talteen.
Kamerasovellus sisältää myös HDR-tilan, joka yhdistää useamman eri valotuksen yhdeksi kuvaksi jolloin esimerkiksi varjossa olevat kohteet tulevat esiin kirkkaassa päivänvalossa napatussa kuvassa.
2,1 megapikselin niin sanottu selfie-kamera ajaa asiansa. Erikoisuutena kamerasovellus sisältää suodattimen, joka poistaa ryppyjä kasvoilta, eli käytännössä sumentaa kuvaa hieman. Lisäksi selfien voi ottaa näyttämällä kameralle ensin kämmentä ja laittamalla sen jälkeen käden nyrkkiin. Kamera ottaa sen jälkeen kuvan automaattisesti 3 sekunnin jälkeen.
Videokuvaus onnistuu maksimissaan 4K-tarkkuudella. Liike tallentuu terävästi, mutta mikrofonit yliohjautuvat helposti ja kovat äänet särkyvät. Keikkafiilistelyyn kannattaa siis valita jokin muu laite.
Yhteenveto
LG G Flex2 kilpailee hintaluokassa, jossa valinnanvaraa on paljon. Puhelimen hinta Saunalahdella on 648,00 euroa (17,98€/kk 36kk sopimuksella). Muutaman kympin lisäpanostuksella valittavana on mm. iPhone 6 (16GB tallennustila), Nexus 6 (64GB) tai Galaxy S6 (32GB). Suorituskyvyltään ja ominaisuuksiltaan laitteet ovat lähellä toisiaan, joten järkiperusteiden sijaan valinta täytyy tehdä omien mieltymysten mukaan. Tehokasta ja massasta erottuvaa puhelinta hakevalle G Flex2 on kelvollinen valinta – ainakin mikäli puhelimen päivittäistä lataamista ei koe ongelmaksi.
Kilpailu
Artikkelin sponsoroija Elisa Saunalahti on lahjoittanut lukijoidemme kesken arvottavaksi yhden LG G Flex2 puhelimen. Jokainen artikkelisarjan juttuja kommentoinut tai artikkeleita Twitterin, Facebookin tai Google+:n kautta jakanut käyttäjä osallistuu arvontaan. Jokainen kommentti tai jako toimii yhtenä arpana myöhemmin suoritettavassa arvonnassa.
Tämä on sponsoroitu artikkeli. Elisa Saunalahti on tilannut tämän artikkelin ja valinnut tuotteen, josta artikkeli on tehty, sekä maksanut siitä, että arvostelun linkit osoittavat heidän kauppaansa. Artikkelin sponsoroija ei ole vaikuttanut artikkelin varsinaiseen sisältöön, sen objektiivisuuteen eikä sen loppupäätelmiin. Artikkelin sisältö on tuotettu tavanomaisten sisällöllisten kriteeriemme mukaan – jos testattu tuote on huono, tuomme sen ilmi kuten tavallisestikin. Artikkelin kirjoittaneet toimittajat eivät ole olleet tietoisia arvostelun maksullisuudesta eikä sponsorointi ole täten vaikuttanut heidän mielipiteisiinsä.
Käyttäjien kokemukset ja kommentit (138)
Eikös tuo puhelimen joka öinen lataus ole ihan standardi nykyään? Ei sillä että olisi hyvä asia, mutta akunkesto on mielestäni täysin normaali
"USB-pistoke, toinen mikrofoni ja kuulokeliitin sijaitsevat puolestaan laitteen alareunassa." Anteeksi mutta särähtää korvaan tuo pistoke, USB-liitin varmastikkin kyseessä, eikä johdon varassa roikkuva USB-pistoke :).
Olen kyllä miettinyt noita äänenvoimakkuusnappeja, vaikuttaako/hankaloittaako käyttöä. Onko kellään kokemuksia?
Omaa kokemusta ei ole, mutta yhdellä kädellä pidellessähän etusormi osuu juuri siihen kohtaan, joten otetta ei ainakaan tarvitse muuttaa voimakkuuden säätämiseksi. En sitten muuten tiedä kun arvostelijakaan ei siihen tottunut
Todella vaikuttavaa jälkeä tekee tuo kamera hämärässäkin. Hyvä ja kattava arvostelu. :) Lisää näitä !
Puhelimia voisi myös vertailla keskenään, kun tuntuu että TM:n testit päätyvät aina omppuleiriin jostain syysyä.
Vaikuttaa ihan asialliselta puhelimelta, vaikka SD 810 näyttää jäävän pieneksi pettymykseksi.
Kai tuollaista voisi käyttääkin, mutta omille rahoilleni löytyy parempaa vastinetta muilta valmistajilta...
Ihmettelen että tämän hintaluokan puhelimessa on lämpöongelmia.
Itsellä ei kauaa totuttelussa kestänyt, luonnollisestihan ne sormet sinne löytää. Ja tuntuma on vaan parantunut malli mallilta G2->flex->G3->flex2
Eiköhän mahd. lämpöongelmat johdu siitä että yhä tehokkaammat komponentit laitetaan aina vaan pienempään tilaan.
Useimmilla käyttämilläni puhelimilla olen päässyt puoleentoista vuorokauteen, mutta otos ei toki ole valtaisan kattava. Esim. arkikäytössä olevaan OnePlus One:een nähden akkua kuluu kuitenkin selkeästi enemmän identtisessä käytössä. Perjantaina iltapäivällä täyteen ladatusta puhelimesta loppui akku lauantai-iltapäivänä, kun puhelin unohtui ladata yöllä. Käyttö tuossa välissä oli vähäistä ja lauantain puhelin oli virransäästötilassa. Varavirtaa tuli ikävä.
Juurikin näin. Tarkoitus oli kirjoittaa "USB-liittimen pistoke". Korjattu. =)
Jos äänenvoimakkuutta haluaa muuttaa muulloin kuin puhelun aikana (esim. videota katsellessa), pidin itse kätevämpänä muuttaa äänenvoimakkuutta alasvetovalikon kautta. Perinteisillä äänenvoimakkuusnapeilla puhelin voi olla pöydällä ja äänenvoimakkuutta voi säätää helposti napeista. Flex2 täytyy poimia käteen ja säätää volumea toisella kädellä. Tai pyöräytellä puhelin sellaiseen asentoon että etusormen saa nappien päälle.
Vaakatasossa puhelinta ei voi pitää yhdellä kädellä ja samalla muuttaa äänenvoimakkuutta.
Itse pidin kuvien laatua hämärässä lähinnä riittävänä. Lasertarkennuksen ansiosta kuvaaminen oli kuitenkin nopeaa ja tarkennus osui aina kohdalleen.
G3:n käyttäjänä tuo Flex 2 kiinnostaisi testata käytännössä, lähinnä se onko kaarevuudesta jotain iloa isossa puhelimessa.
Ainakin omassa luurissa kuvan otto onnistuu myös vol down napilla, kuten myös kameran käynnistäminen lukitusta tilasta. Näppärä ominaisuus ottaa pikainen yhden käden kuva.
Onko tähän puhelimeen saatavilla mitään suojakuoria? Itse pidän flip-cover tyyppisistä ohuista ratkaisuista jotka suojaavat näyttöä, mutta eivät tuo lisäpaksuutta suhteettoman paljon.
Pystykuvan nappaaminen onnistuukin ihan luontevasti noin, mutta vaakakuvan ottaminen on melko hankalaa volumenapista. Kyllä sekin toki onnistuu.
LG myy ainakin omaa Folio Casea (tai Circle Case, vähän paikasta riippuen) Flex2:lle. Tuollaista ei testiin tullut joten en sen käytöstä osaa tarkemmin sanoa, muttei se ainakaan paksulta vaikuta.
Nykyisen LG G2:sen voisi vaihtaa tuohon tuntuu hyvältä puhelimelta.
Loisto luuri. Kamera vaikuttaa erinomaiselta ja kaareva näyttö on hauska ominaisuus. Toivottavasti arpa osuu ja tämä korvaa nykyisen luurini :)
Hauskahan tätä olisi päästä kokeilemaan opon jälkeen
Vaikuttaa kelpo luurilta. Kyllä tuo itselle kelpaisi.
Spekseiltään aika identtinen LG G4:n kanssa. Onkohan 32GB/3GB RAM -versiota tulossa Suomeen ollenkaan?
Itsellä tämä puhelin ja näytön kaarevuus parantaa omasta mielestä käyttökokemusta:)
Kyllähän tuommonen kelpais!
Mielenkiintoisen näköinen laite. Itse en kuitenkaan tykkää nykysuuntauksen mukaisesta fyysisestä koosta. Alkaa uuden puhelimen hankinnassa olemaan vaihtehdot vähissä kun puhelimet ovat niin julmetun isoja.
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, tuollaista kaarevaa näyttöä olisi varmaan mukava käyttää.
Ihan kiinnostavan oloinen luuri, hintaakin voi pitää ihan kohtuullisena. Ja hyvä että ensimmäisen G Flexin typerän suuri 6" näyttö on pienentynyt vielä siedettävään 5.5", vaikka itse tykkäisin vielä hieman pienemmästä, nykyisen LG G2:n 5,2" tuntuu aika lailla maksimilta omalle käden koolle.
Tietääkös joku näistä LG:n takuukäytännöistä? Muuten puhelin kyllä kiinnostaisi kovasti..
Olisi kyllä mielenkiintoista päästä käyttämään näin erillaista puhelinta. Uniikkien ominaisuuksiensa lisäksi puhelimesta tekee mielenkiintoisen sen erittäin hyvä suorituskyky.
G3:ssa ainakin nuo napit ovat todella näppärät käyttää. Päivä ehkä meni totutellessa, mutta mielestäni ovat paremmin sormen ulottuvilla kuin perinteiset, luurin sivuilla olevat näppäimet.
Hienon näköinen kapistus, mutta mietityttää millaiselta puhelin tuntuu taskussa..
Vaikuttaa mielenkiintoiselta uutuudelta. Itsellä jäi kaarevan näytön hyödyt vielä hieman epäselviksi. Pienikätisenä käyttäjänä ongelmia on välillä jopa 4 tuuman näytön käsittelyssä, joten kyseistä apparaattia olisi varmaankin käytettävä ihan kahden käden voimin.
Kova harkinta tämän, G4 ja HTC One M9 välillä.
Jäähän tuo vähän LG G4:n varjoon. Varsinkin, kun tämä on muovinen ja G4 nahkainen. Mutta kyllä tuo kaareva näyttö näyttää makeelta.
Edellinen LG g2 luuri oli sen verta hyvä että kyllä tuokin minulle kelpaisi.
G4:n SD808 ja 2k-näyttö ainakin omalla kohdallani kallistavat ostopäätöstä siihen suuntaan vaikka komppaankin tuota kaarevan näytön kuriositeettia
Ei se ainakaan saman kokoista OnePlus Onea epämiellyttävämmältä tunnu. Kovera puoli painautuu reittä vasten melko hyvin, ja koska puhelin kestää jonkin verran taivutusta voi sitä säilyttää ongelmitta myös takataskussa. Ainakaan näin pikaisesti testattuna luuri ei paina takataskussa edes istuessa.
Pätevän oloinen. Yksi vaihtoehto lisää, kun mietin uuden puhelimen ostoa. Olikohan tässä FM-lähetintä (että voi esim autossa kuunnella musiikkia)?
Puhun paljon, joten harmi kuulla että mikrofonin kanssa on ollut ongelmia. Muuten laite vaikuttaa kivalta.
Täytyypä käydä hypistelemässä
Vaikuttaa tosi hyvältä puhelimelta.
Kestävyyttäkin varmasti löytyy!
Mielenkiintoinen uutuus
Aiwan mahtava artikkeli heti tuli mieleen tilata kyseinen laite itselleni :)
vaikuttaa melkoiselta hirviöltä ominaisuuksien puolesta, minusta ainakin speksit kertovat riittävän laadukkaasta laitteesta.
Olisi kyllä kiva kokeilla mutta luulen että vähän turhan kookas puhelin mulle.
Jälleen kiinnostava artikkeli joka toi monipuolisesti esiin puhelimen ominaisuudet. Itse puhelimesta ei voi kuin olla vaikuttunut.
Haluaa kaarevan ja vielä LG:n laatuluurin nam.
Ei löydy FM-lähetintä tästä puhelimesta.
Otanta tästä havainnosta on aika pieni, eikä tuota tullut testattua kattavasti. Samasta paikasta soitettuna puhelu Flex2:lla kuului kuitenkin vastaanottajan mukaan paljon huonommin kuin OnePlus One:lla samoilta jalansijoilta. Puhelut soitettiin yhdellä ja samalla liittymällä, joten operaattoreiden välisistä eroistakaan ei ole kyse.
Ei ole suositus jos akunkesto on heikohko
Ihmetyttää miksi kukaan viitsii enää tuoda huippupuhelintaan vain 16 gigan sisäisellä tallennustilalla. Itsellä jäisi ihan tuon vuoksi tuo ostamatta.
Olen erittäin tyytyväinen ollut LG G3 ja tämä vaikuttaisi erittäin hyvältä jatkumolta sillä aion pysyä lg:n tuoteperheessä.
Ylikuumeneminen - ilmeentyikö sitä tavallisessa käytössä? Puhuessa? Nettiä selatessa? Spostia lukiessa? Videota nauhoittaessa/toistaessa?
Mikä oli kovaa käyttöä? 3Dmarkkihan on tehty oikein ottamaan viimeinen pisara ulos - joten ei ihme, että kuumenee.
Eli siis tiivistettynä - vaikuttiko ylikuumeneminen puhelimen kanssa elämiseen?
Ja toki osallistun mielelläni arvontaan
G4 vaikuttaa mielenkiintoisemmalta kuin tämä Flex, mutta siinä G4:ssakin on niin vähän uutta G3:een nähden, että puhelinpäivitykseen ei mitään järkeä.
Ainahan sitä ilmainen puhelin kelpaa...
Vaikutta hyvältä puhelimelta.
Kyllähän valmistajat voisivat niin tahtoessaan pidentää akun kestoa,puhelinhan mahtuu kynnen kokoiselle alalle ja akku loppuun,että sillee.
Lg g2 oli ainakin ihan ok puhelin. Kaarevuus ja taittuminen on jo tullut näyttöihinkin mutta toimiikohan puhelimissa? Tässä voisi toimiakin.
Itellä ollu ko puhelin n 1kk. Minusta takakannen päällä on erittäin hyvin asetettu ja tiukka suojamuovi. Muovin reunan näkee, kun katsoo liittimen ympäristöä.
En olen ole suojamuovia poistanut ja takakansi tuntuu sen takia liukkaalta.
Poistiko testaaja muovin?
Kaarevuus on hyvä kehityskulku, lisäksi tyylikäs ulkonäkö, voisin kuvitella käyttäväni kyseistä puhelinta.
Kehnohko akkukesto mutta muuten vaikuttaa kohtalaisen mielenkiintoiselta.
Olen kyllä tuon rajan erottanut, mutten ajatellut että siinä suojamuovia olisi. En ainakaan ole saanut muovia näprättyä irti kovasta yrityksestä huolimatta. =) Käsittääkseni kyseessä on itsestäänkorjautuvan pinnoitteen sauma. Kehyksiä kiertävät suojamuovit lähtivät kyllä helposti irti.
Akkukesto on noussut ehkä hieman suotta isoon rooliin. Päivittäisellä lataamisella akkukesto ei ole ongelma, eikä puhelin siinä suhteessa eroa muista "teholuureista". Jos haluaa ison näytön, nopeat yhteydet ja tarkan ruudun, joutuu niistä yleensä maksamaan heikomman akkukeston muodossa.
Akun kanssa pärjää, mutta korpivaellukselle mukaan on syytä ottaa toinen laite.
G2s luurissa samanmoinen volumehärpäke. Toimii hyvin mutta virhepainalluksia tulee usein.
Hyvä artikkeli. Kieltämättä kiinnostava puhelin!
@Ketola, jaaha, voipi olla toi takakannen suojamuovi, kuten mainitsit. Mullaki irtos pienet muovikaistaleet helposti. Lopun kanssa oon miettiny, että kuuluuko saumat nanokerrokseen vai suojamuoviin.
Puhelimeen oikein tyytyväinen ja voin suositella. Menee hyvin takataskuun. Herättää sopivasti huomiota.
Kieltämättä kaunis puhelin ja vakuuttavat speksit. Lisäksi ainutlaatuisia ominaisuuksia kuten taipuisuus ja naarmuja korjaava takakuori. Kelpaisi!
Hyvältä vaikuttaa! Täytyykin tästä lähteä kauppaan näpelöimään tuollaista...
Hintaisekseen kohtuullinen
No niin tämän kuin saisi!
Vaikuttaa olevan ok.
Hieno on puhelin
Kyllähän tuota kokeilla voisi, ihan mielellään. Ainot miinukset itselle saattas olla toi akunkesto ja sit ainoastaan 16gigan tallennustila, mistä käytettävissä vain puolet.
OnePlus One ollut viime syksystä käytössä, enkä voisi tyytyväisempi olla.
Kyllähän se tuommonen ois ihan hyvä, LG:tä ite käyttäny paljon =)
Paljonko tuosta muistista jäi normikäyttöön? Onko tämäkin täynnä siis kaikkea LG:n omia roska sovelluksia yms. d:
Mull on 16Gt:sta vapaana 5Gt, sovellukset vie 3Gt, muut 8Gt, josta System data 7.4Gt.
Galaxy edge reunat vielä niin...
Voisihan tuota kokeilla, LG:stä tykkään muutenkin!
En kyllä keksi yhtäkään syytä vaihtaa nykyisestä Note 3:sta mihinkään uutuuspuhelimeen. LG G Flex 2 ei tuota näköjään tuossa mielipiteessä muutosta. Poispäin LG:stä sysää mm. se, ettei akkua voi irroittaa, RAMia on vain 2 Gb, pikselitiheys on jo Note 3:ssa niin hyvä että tarvitsee suurennuslasin erottaakseen pikseleitä. Lisäksi puuttuu mm. gyroskooppi, barometri ja lämpötila-anturi. Hintalappukin on korkea, eli siihen nähden aika vaisu esitys.
Ihan mielenkiintoinen luuri, mutta itseäni tökkii kyllä Android, olen tottunut Windowsin selkeään logiikkaan, (ja tablettini Android ei ole käyttäjäystävällinen.)
Toi kamera on kyllä kiinnostava, itse kokeiltava miten se pelittää.
Muotoilu kieltämättä herättää kiinnostusta kokeilemaan.
LG on minulle uusi tuttavuus, joten voisimme tavata.
Hyvältä näyttää ja kuulostaa
hyvältä näyttää ja kuulostaa
Ihan ok luuri,mutta ei oo sony experia z3 voittanutta!
Taitaa N8 olla viimeinen joka sitä tuki :) . Erillisiä kyllä löytyy
loistava luuri,tätä on ootettu
Minulla on vuoden vanha LG 3G-puhelin 5,5" ja hyvin kestää samankokoinen akku pari päivää. Aluksi söi akkua ahkerasti mutta päivitysten myötä rauhoittui.
Nykyisin akku kestää tosiaan tuon pari vrk, vaikka puhelin joutuu työskentelemään kimpassa LG Watch 3 R kanssa.
Jos jotakin kiinnostaa niin LG Watch 3 R kestää aina kaksi vrk yhdellä latauksella.
Kyllähän nämä nykyiset älypuhelimet syö akun vuorokaudessa kun käyttää nettiä, soittaa musiikkia jne. Vielä kun laittaa wifi-hotspotin päälle niin akku ei kauaa kestä. Tosin akun saa ladattua miltei missä vaan niin eipä tuo kauheasti haittaa.
LG G 2 on jo puhelinten Jaguaari luokkaa ulkoisten puitteidensa puolesta ja sen kaareva muoto on kuin nappi otsaan, käteen ja taskuun sopiva. Vähän ihmetyttää noiden näppylöitten asettelu puhelimen takaosaan. Parempi paikka olisi vaikkapa puhelimen pohjassa tai sitten yläosassa.. Olisi loogisempaa käytön kannalta. Puhelin on tosi kalliin näköinen ja varmasti siitä tulee myyntitykki ja kilpailija Esim. Samsung Galaxi S6.lle.
Mahtavan oloinen "puikula". ;)
Vähän kalliin puoleinen meikäläisen budjettiin. :(
Ihmettelen että tuon hintaluokan puhelimessa ilmenee vielä lämpöongelmia mutta muuten vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta.
Aika järkyttävää tuo äänen särkeminen. Onkohan tuo softalla korjattavissa?
Mahdollisesti, mutten kyllä sen varaan laskisi. Samanlaista ongelmaa esiintyi sekä LG:n kamerasoftalla että Googlen omalla softalla. Kenties tuohon voisi ajuripäivityksellä vaikuttaa.
Asiallisen oloinen laite. Hinta huitelee turhan korkealla.
Kyllä akun pitäisi kestää kauemmin kuin yhden päivän!
Milloinkas tämä arvonta suoritetaan?
Ei hyvää päivää tuota äänen särkemistä videoissa. Syytä korjaantua päivitykissä.
Juu, ei ollut häävi äänenlaatu...
Jaa-a aikas iso taas pieneen käteen ja yllättävän heikko kamera, saataisihan tuota siltikin hypistellä
Arvonnan ajankohta on vielä auki. Testattavaksi tulee vielä mm. LG:n älykello ja arvonta suoritetaan kaikkia testejä kommentoiden ja jakaneiden kesken.
Pidempiä latausvälejä sitä toivoo näihin nykyluureihin. Pari kolmen päivän metsävaellus alkaa olla jo aika ylivoimainen, jos luuria eikoo raahata mukanaan.
Mutta muuten ei hassumpi kokonaisuus.
Hyvä ja kattava arvostelu! Harmi vaan, että nyky luureissa ei ole hirveästi eroja. Tämähän olisi ilman kaarevaa muotolua "vain" LG G3...
loistava puhelin, hyvät ominaisuudet. Tuo on paras :)
Kiinnostava ja hyvällä maulla suunniteltu ja valmistettu ulkokuori ja etenkin takapuolen nahkainen pinta. Tekniikka yltää reippaasti toiminnoiltaan nykyisen laitteeni tason.
Kyllähän tuollainen kelpaisi.hyviä puhelimia LG kyllä nykyään tekee.nyt käytössä G2 ja ei oo pahaa sanottavaa tästä.varsinkaan enään kun lollipop muutti tuon UI:n huomattavasti paremman näköiseksi omaan makuun.
Lg On paras puhelin nopea
Taiipuisasta näytöstä plussaa.
Vaikuttaa ihan lupaavalta luurilta. Vedenkestävyyttä toivoisin nykyään tämän hintaluokan puhelimilta.
Ite olen painellut menemään vielä vanhan kunnon Symbian -puhelimilla, mutta väkisin alkaa aika olla mennyt niistäkin tyystin ohi. Aikanaan ostin N95:n mikä oli huippu-uutuus ja melkein pitäs ruveta jotain uutta high-end settiä kattelemaan. G4 yhtenä vaihtoehtona, vähän kyllä askarruttaa toi Qualcommin 810-piiri, pitänee seurailla vähän yleisiä käyttökokemuksia ihmisiltä, ettei ihan osta sikaa säkissä.
Eikö nää kaarevat näytöt ja edgen kulman yli taipuva näyttö oo vähän turhia? Eikö tosiaan ole enää mitään muuta kehitettävää joka tekis jotain järkeä?
Voisi olla Note3 tottuneelle ok koko. Onkohan missään testattu suojaako näytön kaarevuus tippumisissa lasin rikkoutumiselta.
Ihan vaan mielenkiinnosta.
Koskahan tämä myöhemmin mahtaa olla?
Mielenkiintoinen muotoilu. Ehkä auttaa siihen kädessä pysymiseen?
Kuten aikaisemmassa vastauksessani totesinkin:
Jätän vain tämän tähän
Onhan tämä selvää edistystä, valmiiksi käyristetty! Olen kuullut, että muut nykypuhelimet pitää itse väännellä...
Mielenkiintoinen, voisi jopa harkita vaikkakin tuo lollipoppi hieman arveluttavaa. ?
Voisihan tuon Lg nexus 5 pikkuhiljaa päivitellä uudempaan
Se hyvä juttu kaarevuuden lisäksi, testissä ei kyllä kerottu kuinka paljon sitä näyttöä ja laitetta voi taivutella.
Nyt tuli mulle sopiva puhelin miten se kaarevuus oikein toimii käytännössä? On varmaakin ihan hyvä
äänenvoimakkuusnäppäimet eivät todellakaan häiritse
Kaveri hommasi vastikään tuollaisen, vaikutti ihan pätevältä laitteelta. Videota en ehtinyt tuolta näytöltä kurkata joten en tiedä tuoko kaarevuus jotain uutta fiilistä katseluun.
Langaton lataus olisi kova sana
Samsumg Note 3:sta reilu vuoden käyttäneenä, epäilen että tuossa jäisi kaipaamaan kynää. Muuten vaikuttaa ihan käypäseltä laitteelta. Ja onhan se Note 3 pari tuuman kymmenystä isompikin.
Ei se kovin helpolla taivu, saa siis käyttää aika reippaasti voimaa että alkaa loppumaan usko.
Kaunis muoto. Mielenkiintoinen ajatus, kaareva muoto saattaa olla uuden trendin alku
Eihän nämä isonäyttöiset puhelimet akkua varsinaisesti säästämällä käytä mikään, ite jos paljon käytän ni kesken päivää pittää ladata. Powerbank mukana aina jos on tiedossa ettei välttämättä saa missään ladattua ja tietää tarvitsevansa puhelinta ja/tai toinen akku.
aika kommee luuri kyseessä
"Koska laitteen kaikki painikkeet sijaitsevat takakannessa ei kuvan ottaminen perinteiseen tapaan äänenvoimakkuusnappia painamalla onnistu, vaan ruutua täytyy tökkiä kuvaa otettaessa."
Ainakin LG G2:ssa kuvan ottaminen onnistuu yksikätisestikin nimenomaan nappaamalla kuva takakannen volyyminapilla. Onko arvostelijalla käynyt virhe vai onko fyysisellä napilla laukaisu poistettu tästä mallista?
Takanapit ovat ainakin G2-kokemuksiin perustuen huomattavasti kätevämmät kuin sicussa olevat napit.
Kaarevalla näytöllä on siis käytännössä hyödyllisiä vaikutuksia? Tästä huolimatta tuo kaareva näyttö on mielestäni jokseenkin hyödytön ominaisuus. Pitäisi varmaan käyttää pidempään erilaisissa tilanteissa, jotta voisi lopullisesti varmistaa mielipiteensä.
Tehoakku kylkeen ja hyvä tulee.
Todella mukavan tuntuinen puhelin pidellä kädessä, S6 EDGE ei taas hehkutteluista huolimatta sopinut. Näytön ressu hiukka pettymys, mutta kelvollinen.
Kumma kun eivät malta laittaa näihin laitteisiin kunnon akkuja, jotka vielä voi vaihtaa.
kyllä se taitaa nykyisin olla juuri näin :)
Itsella LG G2, ei noista ole ollut mitään haittaa. Muutamia päiviä kesti tottua hakemaan napit oikeasta paikkaa, mutta siinäpä oikeastaan se. Ei ne sen parempi vaihtoehto siellä takana varmaan ole, kuin puhelimen kyljessäkään, mutta ei ne myöskään sen huonompi ole.
Mielenkiintoinen tuo Optimus UI, näyttää ihan siistiltä, ja hyvä, jos käyttökokemuskin on puhtaan Androidin kaltainen.
Varmasti kyseinen puhelin menee myyntilistojen kärkeen.
Arvonta on suoritettu. IRC-onnetar arpoi voittoluvuksi tällä kertaa numeron 6. Kaikki arvontaan osallistuneet pistettiin samaan laariin ja oli arvonnan aika.
Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille kommentoijille sekä artikkelia jakaneille!
Tätä kohtaa olisin tosiaan voinut täsmentää hieman. Eli ainakaan itse en osannut noilla takanapeilla ottaa vaakakuvia. Pystykuvan nappaaminen onnistuu kyllä näppärästi, mutta vaakakuvaan en löytänyt puhelimille ja sormille sellaista asentoa ettei käsi olisi linssin eteen tullut.
Mielenkiintoiselta vaikuttaa, mutta en usko koskaan itse ostavani näin isokokoista ja kallista laitetta puhelimeksi.
Gps:n toiminnasta ei ollut mainintaa. Omassa halvassa LG:ssäni on suunnistamisen kanssa ongelmia. Ei ainakaan korvaa TomTomia.
GPSn toiminta vaikuttaisi ihan moitteettomalta ainakin mitä oon muutaman kerran navigoinu ja nyt Pokemon Go:ta pelaillu. :D