Microsoftin huhuttiin osallistuvat Cyanogenin taannoiseen rahoituskierrokseen, mutta Microsoft näki lopulta paremmaksi olla sijoittamatta rahaa Android-käyttöjärjestelmän kehittäjään. Sen sijaan yhtiöt aikovat tämänpäiväisen ilmoituksen perusteella tehdä tiivistä yhteistyötä verkkopalveluiden saralla.
Cyanogen OS:ään aiotaan integroida Microsoftin Bing-palvelut, Skype, OneDrive-pilvipalvelu, OneNote, Outlook-sähköpostiohjelma ja Office-sovellukset. Palvelut ilmestyvät Cyanogen OS:ään myöhemmin tänä vuonna.
Microsoftin jalanjäljen kasvattaminen Android-puolella ei rajoitu pelkästään Cyanogeniin, vaan sen sovelluksia löytyy valmiiksi asennettuina esimerkiksi Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -puhelimista.
Kommentit (10)
bloatware! jeah!
Juuh. Jälleen kerran yksi ERITTÄIN huono päätös Cyanogenin suunnalta.
Se on kyllä jännä miten insinöörivetoiset firmat menevät kerta toisensa jälkeen metsään, kun joku rahoitusmulkvisti hankkii muutaman miltsin tuohta. Sen jälkeen yritykseen tulee bussilasteittain jotain saata*** markkinointipellejä ja yliporrasjohtajia, jonka jälkeen joskus aikaisemmin toiminut tuoteidea on saatu täydellisesti tapettua.
Mitä parempia vaihtoehtoja heillä oli ?
Omien luurien valmistus taitaa olla ainoa tapa tehdä enää runsaasti rahaa matkapuhelinkäyttöjärjestelmien puolella.
Tuota bloattaamista parempi vaihtoehto olisi IMO ollut esim. timed exclusive -versioiden myynti suuremmille valmistajille. Lisäksi yritykseltä löytynee niin paljon Android-osaajia, että esim. järjestelmien optimointiin ja testaukseen liittyvää osaamista olisi helppo kaupata eteenpäin palvelusopimuksina.
Cyanogen nykyiset suunnitelmat (bloatit, oma softa-kauppa ja maakohtaiset exclusive-diilit) eivät sovi yritykseen juuriin millään tavalla, ja kuten esim. Samsung on jo hyvin osoittanut, ei niillä erotuta positiivisessa mielessä asiakkaiden keskuudessa.
Jee, otetaan pois Googlet ja muut tavanomaiset bloatwaret ja korvataan ne Microsoftin vastaavilla. Ei näin.
bloatwarea noista on vain bing, muut on hyvää shittiä, parempaa ei ole tarjolla. Mutta tosta bingistä voisivat jo suosiolla luopua. Ei se toimi kuin amerikassa
Eipä tuo Nokian Symbianin MS yhteensopivuus koskaan ollut bloatwarea vaan myyntivaltti. Mitä on tapahtunut? Onko ihmisistä tullut tietoisia vaihtoehdoista?
Mutta mikä olisi ollut parempi vaihtoehto noiden uutisten juttujen tilalle ? jotta voisi myydä edes osalle pienvalmsitajia valmistajia.
Siis meinaatko että luopuisivat ydintoimmansta(Cyanogen OS) ja siirtyisivät normi konsultti taloksi.
Joku maakohtainen yksinoikeus kauppa on tainnu olla sitä kipuilua videssä asiaa eteenpäin.
Mutta jos softa-kaupat ja sinun kutsumat bloatit jättäisi pois, niin mitä heille jää käteen tarjottavaksi ? jokin nuhnurunen nörtti versio. Joo ihan kiva joihinkin pien projekteihin.
Jos nyt lähdettäisiin vaikka siitä, mitä Cyanogen Mod oli alunperin. Eli se nuhruinen nörttiversio jossa ei ollut mitään ylimääräistä Googlelta tai keneltäkään muulta. Alkaisivat myymään tätä ja tämän kehittämistä valmistajille, valmistajat itse lisätköön bloattinsa jos haluavat ampua jalkaansa. En tiedä muista, mutta itselleni se on mennyt täydestä kuin väärä raha. Oma softakauppa pitää kerralla kävellä Google Playn ja muiden yli, jos ylipäätään meinaa menestyä. Aptoide on sekava, Yandexia uskalla edes kokeilla ja Anzhi on vähän.. häh? Samsungin kauppaa viitti edes mainita.
Ja sitten pieni lainaus:
Ihan kiva, mm itse olen tuollaisesta vähän valmis maksamaan, ja ilmeisesti sinäkin, toinen asia sitten riittäisikö. En tiedä kuinka paljon sinä maksaisit, mutta minun maksuhalukkuus * miljoona ei asiaa pitkälle veisi, ja todellisuudessa laitteina kiinnostus pirstaloitus eri tyyppisiin malleihin.
Jokatapauksessa Ns käyttöälypuhelimeksi tuollaisesta tiukasti karsitusta nörttiversiosta ei kovin helpolla olisi allekirjoittaneelle.
Jos puhutaan massamarkkinoista, niin miksi valmistajat maksaisi tuosta ja senlisäksi joutuisivat tekemään kovasti töitä (lisää rahaa) että saisivat siitä edes jotenkin myytävän, vs liki valmis paketti Googlelta ?
Ajatus toimii lähinnä markkinoilla joissa Google kielletty, jolloin valmistajat pakotettu vaihtoehtoihin. Tosin noilla markkinoilla ei olla niin tarkkoja lisenseistä, joten ....