Linxin teknologian ajatuksena on käytännössä yhdistää useita erilaisilla optiikoilla (aukon koolla) varustettuja sensoreita yhteen pakettiin. Yhtiön kehittämien menetelmien avulla tavallisista valokuvista saadaan hävitettyä kohinaa tehokkaasti, minkä ansiosta yksityiskohdat tulevat paremmin esiin. Linxin omien väitteiden mukaan sen teknologian avulla mobiilikameroilla otetuista kuvista saadaan samantasoisia kuin järjestelmäkameroillakin. Parempilaatuisten kuvien lisäksi kamerajärjestelmä soveltuu 3D-mallintamiseen.
Yrityksen kotipaikan perusteella voidaan ajatella, että Linxin osto liittyy tavalla tai toisella Applen aiemmin ostamaan PrimeSenseen, jonka kehittämää 3D-piirejä on hyödynnetty muun muassa Microsoftin alkuperäisessä Kinect-ohjaimessa. Linxin kameroita ei siis välttämättä käytettäisi siis iPhoneissa, vaan esimerkiksi käsielein ohjattavassa Apple TV:ssä.
Aktiivinen Apple-bloggaaja John Gruber tosin kuuli jo viime vuoden lopulla huhuja Apple sisältä, että tulevassa iPhonessa käytettäisiin kaksoisoptiikalla varustettua kameraa. Linx kauppa voi liittyä näihin tietoihin.
Kommentit (12)
Ihan yhtä paljon kuin voi kuvitella oston liittyvän sormenjälkitunnistimeen (myös Authentec on Israelista), applesiineihin tai Jaffa-limsaan.
Apple suunnittelutoimistona yrittää löytää parhaat valmistajat tarvitsemilleen komponenteille.Kerrotaan,että kellojen AMOLED-näytöt halutaan ostaa Samsungilta.Niitä ei ilmeisesti moni osaa valmistaa?
Muutenkin on insinööritoimisto aina riippuvainen tehtaista,jotka oikeasti tekee tuotteita.Pelkkää konseptia ei voi kaupata.
Kunnollinen zoom kamera on käyttäjälle arvatenkin käyttökelpoisempi,kuin 3D utopiat.Relevanssi lie samaa tasoa kuin 4K,hyödytön nykyarjessa.Eikä kaiketi kukaan edes viitsinyt moista turhaketta kaivata?
Kuten jokainen muukin elektroniikkavalmistaja.
Haluamisista en tiedä mitään, mutta Apple Watchin pääasiallinen näyttötoimittaja on LG.
Voisin luetella kymmenisen firmaa, jotka niitä valmistavat, tuskin tiedän läheskään kaikkia. Ovatko tuotteet oikean hintaista, laatuisia ja sarjat riittävän suuria Applelle on eri juttu.
Eikä pelkkiä komponenttejakaan kauheasti kuluttajille myydä, vaan tarvitaan hyvin suunniteltu kokonaisuus, eli softaa ja palveluja mukaan.
Ei kukaan osta kuin valmista tuotetta,mutta sitä ei kaikki halukkaat "suunnittelijat" pysty valmistamaan.
Toteutus on aina lopulta raudan tuottamista.
Jos LG tekisi näytöt noihin, miksi kerrotaan Applen halusta hankkia ne Sampalta? LG on lähinnä LCD- näyttöjen tekijä,Sam OLED:ien eli vähävirtaisten.Kehno akkukesto ajaa tuohon suuntaan.
Applen kelloa ei ole vielä myyty,vasta ennakkohehkutettu.Se ei ole stand alone 3G,eikä pidä vettä kuten Gear S. Hinnalle ei siis ole perustetta.
Tuskin tuo voi jäädä keneltäkään huomaamatta,kunhan hype laantuu.
Applen kloku on viivästynyt jo kuukausia,virrankulutus tyhjensi akun alle päivässä. Eikä toimi ilman luuria taskussa.
Moni älyää että on turha lisuke,ei petraa mitään,paitsi myyjän kukkaroa.
---------------------------------------------------------
Kerropa kokeeksi nuo ehdottamasi 10,tai edes 5 AMOLED- näyttöjen valmistajaa? Moka,ei niitä useita ole.
Softa ja palvelut vaativat toimiakseen pätevää rautaa,eikö?
-----------------------------
Ei elektorniikkavalmistajan tarvitse etsiä mitään,jos tekee kaiken
itse.Tuo on muiden murhe,mitään käytännössä toteuttamiskyvyttömien.
Omena on muiden armoilla,ehkä myymme jos hinta passaa,itse kun ei pysty tekemään mitään.Pelkkä ylihintojen veroparatiiseihin parkkeeraaja.
Noista rahoista ei lopulta näytä hyötyvän oikeastaan kukaan.Ovat jossain paratiisisaarilla pimitettyinä verottamattomina.Häpeä.
Jos zoomilla tarkoitat perinteistä zoom objektiivia, niin puhelimissa aika kuolleeksi käynyt ajatus.
Jos zoomilla tarkoitataan kuvien rajaamista, "polttovälin" säätämistä jne. niin siihen välineitä muillakkin konsteilla.
Kameraa käytään moneen muuhunkin kuin jaettaviin valokuviin, uutisen tyyppisellä kehityksellä voidaan ratkaista teknisiä esteitä mitkä ovat rajoittaneen uusien juttujen markkinoille tuloa.
Raudan tuottaminen on osa toteutusta, mutta ei mitenkään erityinen osa, eikä vaadi (matkapuhelintehtaassa yhden kesän työskennelleenä voin ihan rehellisesti sanoa) kauheasti erityistaitoja. Osat yhteen, softa perään, testiä, laatikkon ja kauppaan.
Ainoa millä on väliä on lopputuote, sen laatu ja toiminta, josta suurin osa tulee nykyään softasta eikä raudasta. Laatu ja toiminta joko ovat riittävän hyvällä tasolla tai eivät ole. On ihan sama kenen palkkalistoilla olevat ihmiset ovat ne koonneet ja kenen tehtaista komponentit tulevat.
Sopimustuotanto on ainakin sata vuotta vanha ajatus ja sitä on käytetty elektroniikkatuotannossa onnistuneesti ainakin 90-luvulta lähtien.
Kuka on kertonut, missä ja milloin?
LG on uutisoitu Apple Watchin näyttötoimittajaksi useista aasialaislähteistä esim. [1] toki lopullinen varmuus saadaan kun laitteelle tehdään tear down, ehkä noin viikko vielä menee siihen.
[1] http://www.phonearena.com/news/LG-to-ma...e-Watch_id66038
Samsung, LG, Sony, Japan Display, AU Optronics ja Chimei Innolux. Siinä taisi olla kuusi.
Lisäksi Kiinassa on useita AMOLED-valmistajia, joiden volyymit tosin vaikuttavat olevan aika pieniä, joten käytännössä ne eivät olisi sopineet Applen alihankkijaksi.
Applen kelloa ei ole vielä toimitettu monelle, mutta niitä on kyllä "ennakkohehkutuksen" lisäksi myyty rahaa vastaan ja ihmiset ovat niitä päässeet testaamaan Applen kaupoissa. Pari miljoonaa kappaletta taitaa olla viimeisin arvio myyntiluvuista, joka kuulostaa ihan kohtuulliselta startilta.
Apple Watch toimii paremmin iPhonen kanssa ja on noin puolet Gear S:n koosta, hinnalle on siis peruste! Ihan vakavasti ottaen, on mahdotonta ottaa yksittäisiä speksejä jotka ovat juuri sinulle tärkeitä ja sitten julistaa, että kenenkään ei kannata maksaa hintaa X tuotteesta Y. Ihmisiä on erilaisia, tarpeita on erilaisia, pankkitilejä on erilaisia.
Pystytkö nimeämään yhtäkään elektroniikkavalmistajaa, joka tekee kaiken itse? Väittäisin, että sellaista ei tänä päivänä ole, ja hyvä niin, koska kaiken tekeminen itse on vähän typerää.
Myös Samsung, vaikka omaakin paljon komponenttituotantoa, käyttää alihankintaa ja muiden siruja silloin kuin siinä on järkeä. Tutki vaikka Samsung Galaxy S5:n tai S6:n komponenttitoimittajia.
Oletko kuullut sellaisista asioista kuin ulkoistaminen, alihankinta ja niihin kuuluvista käsitteistä: "vaihto" ja "erikoistuminen". Ilmeisesti et, niihin talous on kuitenkin pohjannut jo jokusen tuhatta vuotta.
Rahoista on maksettu laimukaiset verot kaikissa maissa, joissa ne on ansaittu. Amerikkalaisia vallanpitäjiä on harmittanut se, että monet suuret yritykset, mukaanluettuna Apple, Microsoft ja Google, eivät ole tuoneet ulkomailla ansaittuja rahojaan takaisin USA:han, koska rajan ylituksestä pitäisi maksaa vielä monen kymmenen prosentin vero.
Jos ei rahoille akuuttia tarvetta USA:n toiminnoissa olisi yrityksen näkökulmata pelkästään huonoa taloudenpitoa maksaa tuollainen vero.
No jaa.
Itse tekeminen ole mikään itsetarkoitus, vaan melkeinpä päinvastoin.
Samsungin tapauksessakin ehkä vähän harmaata puhua että tekee itse puolijohdekomponentit, ehkä enemmän kyse siitä että konserni omistaa ko tuotantoa. Matkapuhelin puoli käyttää eri firmojen komponenteja ja konsernin eri yksiköt kilpailee ilmeisen markkinaehtoisesti (myy siis muillekkin), sillä se ehkä saa kummankin puolen pysyyn kilpailukykyisenä. Markkinoidenkin kannalta ihan positiivinen asia.
Apple tuntuu tekevän niin että jos se jotain firmoja ostaa, niin idea on poistaa ne vapailta markkinoilta. Samaa tainnut tehdä myös sopimuksilla.
Toki esim Samsungin meriittilista kaikilta osin kovin kaunis, jopa kartelli käryjä.