Dokumenttien kirjoittamiseen ei laitteissa kunnollista sovellusta ole valmiina. Lähes aina joudut lataamaan sovelluksen, jolla kirjoittelet dokumenttejasi Android-laitteillasi. Vaihtoehtoja on monia ja tässä on muutama hyvä vaihtoehto, jota kaikkien kirjoittajien kannattaisi kokeilla.
OfficeSuite 8 Premium
OfficeSuite 8 Premiumia on useasti kehuttu Androidin parhaaksi tekstisovellukseksi, eikä syyttä. Ohjelma tarjoaa työpöytä-tason kirjoitusta, jota ei löydy mistään muusta tekstiohjelmasta. Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja suunniteltu tablettialustaa varten. Kaikki työkalut ovat helposti saatavilla, jotka tarjoavat kaiken tarpeellisen tekstinmuokkaukseen. Applikaatio pystyy myös kääntämään dokumentin PDF-muotoon ja lähettää sen yhdistettyyn tulostimeen tulostettavaksi. Applikaation suurin miinus on sen kallis hintalappu, mutta jos kirjoittelet paljon tabletilla, kannattaa rahat lyödä tiskiin.
OfficeSuite 8 Google Play Storessa.
Google Docs
Jos tekstisovelluksesta ei ole valmis maksamaan, Google Docs on erittäin hyvä vaihtoehto OfficeSuitelle. Google Docsin suurin etu on yhtiön tarjoama pilvitallennustila, joka mahdollistaa tiedostojen jakamisen mobiililaitteiden ja tietokoneen välillä. Docsista puuttuu paljon OfficeSuiten tarjoamia ominaisuuksia, mutta antaa tarvittavat työkalut kirjoittamiseen. Jos perusteksti applikaatio riittää sinulle, joka toimii samalla varastointi paikkana tiedostoillesi, Google Docs on sinun valintasi.
Google Docs Google Play Storessa.
WPS Office
Kingsoft Officen suurimpiin vahvuuksiin kuuluu sen tarjoamat ominaisuudet ilman maksua. Applikaatio sisältää tuen lähes kaikille pilvitallennuspalveluille kuten Dropboxille, Google Drivelle jne. Lisäksi ohjelma sisältää fiksun käyttöjärjestelmän, jota on helppo käyttää. Kaiken tämän päälle hyvä Excel tuki ja sinulla on käsissäsi näppärä ilmainen tekstiapplikaatio.
WPS Office Google Play Storessa.
Polaris Office
Polaris Office eli ole suunnattu tablettikäyttöön, sillä sen käyttöliittymä on täysin suunniteltu älypuhelimia varten, tehden tästä applikaation ainoastaan puhelinkäyttöön. Ilmainen sovellus kuitenkin tarjoaa muihin verrattuna paljon nykyaikaisemman ja helppokäyttöisen käyttöliittymän, jota on helppoa oppia käyttämään. Polaris Office tarjoaa myös yhden parhaista PowerPoint-tuista, joten jos ne ovat sinun juttusi, katsasta ihmeessä tämä applikaatio.
Polaris Office Google Play Storessa.
Kommentit (5)
Miksei Microsoft Officea hyväksytty joukkoon ollenkaan?
Itsekin mietin, minne jäi MS Office?
Heti alkuun pitää kiittää palautteesta. Mielestäni tällaisten listojen ideana on herättää keskustelua.
Vastaukseni kommenttiisi on, että MS Office ei päässyt listalle, koska sen kirjoitusominaisuudet ovat melko rajoitettuja ja OneDriven on ainoa paikka tallentaa dokumentteja rajoittaa applikaation käyttöä sellaisenaan melkoisesti.
Oliko tuokaa selitys, tai ainakinaika aika kaukaa haettu, mm. taisi listalla olla sovellus jossa huonompi taulukko ja esitys tuki. myös listattu sovelluksia joista puuttuu SharePoint / OneDrive for Busines tuki.
Jos paikallinen tallennus ei onnistu, niin se olisi varmaan mainittu, ja ehdottomasti maininnan arvoinen asia, sillä se voi olla, kuten sanoit, joillekkin rajoite.
Noista samoista syistähän ei sitten myöskään Google Docsin olisi pitänyt päästä listalle?
Hassua että Google Docsin suurimmaksi eduksi on katsottu pilvitallennustila, kun sama ominaisuus MS Officessa on katsottu niin suureksi puutteeksi että ei edes listalle päässyt :D
Ja tuo paikkansapitämätön väite siitä että MS Officen ainoa dokumenttien tallennuspaikka olisi OneDrive, se nimittäin ei pidä paikkaansa, androidissakin MS Office dokumentin voi tallentaa paikallisesti haluamaansa kansioon, joko muistikortilla tai laitteen sisäiseen muistiin... siinä on dokumentin ylälaidassa on katsoppas sellainen levykkeen näköinen kuvake, mitä klikkaamalla saa valita tallennuskansion ;-)