Nämä puheet eivät kuitenkaan tunnu pitävän paikkaansa. Puhelinvertailun testiin tulleissa Galaxy S6- ja S6 edge -puhelimista löytyy hyvin pitkälle samat sovellukset kuin Galaxy Note 4:stäkin – bloatwaren eli "läskin" määrä ei ole siis puhelimista hävinnyt mihinkään. Eikä sovelluksia pysty yhtään sen kattavammin poistamaankaan laitteesta: useimmissa tapauksissa sovelluksen pystyy ottamaan pois käytöstä, mutta se ei hävitä ohjelmaa mihinkään tallennusmuistia syömästä.
Saman asian pisti merkille myös Gizmodo.
Huomattavin ero Galaxy S6:n ja Galaxy Note 4:n välillä on se, että laskinsovelluksen pystyy poistamaan käytöstä S6:ssa (Note 4:ssä ei). Muutamia eroja puhelimiin asennetuissa sovelluksissakin tietysti on: S6:ssa on S Penillä käytettäväksi tarkoitetun S Note -muistiinpanosovelluksen sijaan Muistio-ohjelma ja Note 4:ssä on Microsoftin OneNoten ja OneDriven sijaan Evernote ja Dropbox. Galaxy S6:ssa on myös Skype, jota Note 4:ssä ei ole. Facebookin Pages Manager -ohjelmasta luovuttu S6:ssa.
Tavallisen käyttäjän näkökulmasta oikeastaan mikään ei ole muuttunut bloatwaren määrän ja poistomahdollisuuksien suhteen.
Kommentit (3)
Mitä tämä käytännössä tarkoittaa ?
Ohjelma on asennettuna, kuvake näkyy , mutta ei käytössä -> ei toimi ?
Ohjelman ikoni häviää näkyvistä, eikä sovellusta voi käyttää mutta tiedostot eivät häviä varsinaisesti mihinkään. Mitään ei siis poisteta, vaan sovellus laitetaan käytännössä pois päältä / päälle
Eli sillai miten tarkoituskin / odotettukkin ?