Eniten dataa kuluttavat DNA:n asiakkaat (3,5 gigatavua), kun taas Elisan SIM-asiakkaat lataavat sisältöä keskimäärin 2,9 gigatavua kuukaudessa. Kumpikaan yhtiöistä ei ole asettanut liittymiinsä datakäyttörajoituksia, toisin kuin Sonera (käyttörajat liittymästä riippuen 1, 10 tai 50 Gt/kk).
Korkeat latausmäärät ovat mahdollisia juuri käyttörajoitusten puutteen ansiosta, mikä suomalaisille tuntuu nykypäivänä ehkä jo itsestäänselvältä, mutta se ei todellakaan ole sitä kaikkialla maailmassa. Datakatot ovat käytössä esimerkiksi Yhdysvalloissa, jossa SIM-korttia kohden dataa liikkui vuonna 2013 vain noin 750 megatavua. Suomessa vastaava luku oli samana vuonna tuplasti suurempi.
Kommentit (15)
Toivonmukaan pysyy jatkossakin, suomessa järkevää kun moniin paikkoihin ei kannata kiinteätä edes tuoda mutta lte 800 mhz onkin paljon halvempi ja parempi sekä käyttäjälle, operaattorille että valtiolle ja kunnille.
Kaikilla kolmella liittymiä joissa käyttörajat.
Kaikilla kolmella myös liittymiä joissa rajattomat.
Oliko oikeasti vain moiset liittymät laskettu mukaan ? vai kaikki ?
Varsinkin Soneralla ja Elisalla keskiarvoon vaikuttaa paljon millaiset liittymät laskettu mukaan.
Ilmeisesti oli laskettu aivan kaikki. Mikä painaa Elisan ja varsinkin Soneran keskiarvoa per SIM. vs DNA
Harmittaa vain että ohjelmat kehitetään muun maailman mukaan. Esim. hieman isompia tiedotsoja kun latailee niin puhelin suosittelee wlania. Tai sitten taas vaihtoehtoisesti jos otetaan Lumia puhelin niin isompia tiedostoja ei voi edes ladata muulla kuin wlanilla.
Tuo mainitsemasi isojentiedostojen varoitus on ok, mutta se että se on joillain alustoilla jopa kielletty mobiiliverkossa, on ärsyttävää, kuten sanoit.
Muuten tuntuu olevan hälläväliä, eli olisi toivottavaa että ohjelmia kehitettäisiin sen mukaan että dataa siirtyisi mahdollisimman vähän, harmillista on se että se usein unohtuu, ilmeisesti siinäkin pitäisi olla softakaupoille olla enemmä linjausta. No kaupat on mainostajien hallinnassa ja mainonta on iso kaista rosvo, joten turha toivoa.
Oli muuten mielenkiitoinen huomata miten nopeus tippui kuin lehmän häntä, kun siirtyi rajatusta rajattomaan Soneralla. Ennen toimi Elisa Viihde "mokkulan" kautta satunnaista pätkimistä lukuunottamatta ongelmitta, mutta kun liittymätyyppi vaihtui rajattomaan, ei katsominen enää onnistu mitenkään. Laitteisto on säilynyt täysin samana.
No huh ite en käytä nettiä sehän pilaa akun puhelimesta. Pitää olla 2 kertainen virustutka jos nettiä meinaa puhelimella käyttää.
Pikemminkin tulisi sanoa vielä, en nimittäin jaksa uskoa että ilmaista lounasta on kovin paljon jäljellä. Kaikkialla muualla Euroopassa datakatot ovat arkipäivää. Nekin harvat liittymät jotka tarjoavat "rajoittamatonta" datansiirtoa käytännössä tiputtavat siirtonopeudet ruuhka-aikaan tasolle joka tekee netin käytössä käytännössä mahdotonta. Tämä aika kattaa yleensä tunnit n. viidestä iltapäivällä aina myöhäisiltaan, eli käytännössä juuri sen ajan kun sitä nettiä tulisi käytettyä.
Ihan oikeasti, käyttäkää sitä nettiä suomessa vielä kun se on mahdollista, en usko että pidot jatkuvat kovin pitkään!
Terveisiä Euroopasta
Onkohan kuitenkaan kyse nopeudesta, vaan siitä että yhteytesi tyyppi on muuttunut ei avoimeksi, Elisa viihde on ronkeli yhteyksistä.
Jos nopeudet romahti, niin onko liittymä (kytkeytynyt) oikeasti rajottomaksi nopeuden suhteen, ja oikeat asetukset.
Ota se SIM pois, niin ei sunkaan tarvi.
Muut kyllä pärjää ihan ilmankin, oikeastaan noiden liittymien ongelma on että ovat kovasti umpeenmuurattu.
Nyky akut kestää aika hyvin sen mitä luuritkin, vaikka useammin kuin päivittäin latailee.
No eikyllä ole, Sonera on ainut jolla on käyttöraja, eikä sieltä löydy rajatonta. Kun tässä ei puhuttu nyt nopeudesta vaan datakatosta puhelinliittymissä.
elisalla ja dnalla ei ole datakattoa eli käyttörajaa.
Puhelimen akun kun lataa kerran viikossa se riittää normikäytössä. Ei tarvii ladata jos ei niiitä sovelluksia käytä eikä laita niitä puhelimeen.
Ei kannatta uskoa sokeasti näitä "uutisia" .
DNAlla, Elisalla ja Soneralla on liittymiä joissa Mt/Gt paketit, se vähän vaihtelee mitä rajansaavuttua tapahtuu.
DNAlla, Elisalla ja Soneralla on liittymiä joissa ei suoranaista määrällistä tiedonsiirron rajaa, ns rajattomia, ne ei yleensä prioriteetiltään kovin korkealla.
No uutisessa ei puhuttu pelkistä puhelinliittymistä, vaan mainittu, mokkulat, tabletit ja älypuhelimet, joista jälkimmäinen edustaa data+puhe liittymiä. Itse "tutkimus" ei rajoittunut edes noihin, vaan koski kaikkia mobiililiittymiä (GSM, UMTS, LTE)
Herra on sitten hyvä ja käyttää sitä peruspuhelintansa. Antaa meidän muiden nauttia 2010-luvusta.
Anteeksi mutta sanomassasi ei ollut mitään järkeä