LoopPayn teknologia poikkeaa useimmista mobiilimaksuratkaisuista siinä, ettei se hyödynnä lainkaan NFC-lähimaksutekniikkaa, vaan se on yhteensopiva vanhojen magneettijuovalukijoiden kanssa. LoopPay synnyttää samankaltaisen magneettisen signaalin kuin lukijassa höylätty korttikin, mikä mahdollistaa puhelimella maksamisen käytössä olevilla vanhoillakin maksupäätteillä.
Samsung osti mobiilimaksuyrityksen – teknologia toimii heti useimmissa kaupoissa
30LoopPayn teknologia poikkeaa useimmista mobiilimaksuratkaisuista siinä, ettei se hyödynnä lainkaan NFC-lähimaksutekniikkaa, vaan se on yhteensopiva vanhojen magneettijuovalukijoiden kanssa. LoopPay synnyttää samankaltaisen magneettisen signaalin kuin lukijassa höylätty korttikin, mikä mahdollistaa puhelimella maksamisen käytössä olevilla vanhoillakin maksupäätteillä.
Kommentit (30)
Samsung muistuttaa jo selvästi Vicky Rostia. Ja miten? No jos et hoksaa, niin kuuntele Vickyn orkesteria Menneisyyden vangit... Samsung kun on takertunut ikivanhaan magneettijuovaan, vaikka tälläs luureihinsa jo pari vuotta sitten nfc-sirun, niinkuin pankki- ja luottokorteissakin on on. :D
Ps. Ei vaan osannut tehdä sillä mitään...
Melko hämmentävä uutinen. Piti oikein alkaa miettimään missä ylipäätään voi maksaa vielä magneettijuovakortilla? Muistaaksen jossain bensa-automaatilla olen sellaisen nähnyt, mutta ei todellakaan tullut mitään muuta mieleen.
Ja toiseksi. Itse henkilökohtaisesti en ainakaan maksaisi puhelimella yhtään mitään. Joskus sekin voi olla pakko, mutta epäilen...
Suomi on aika pieni markkina-alue. Eli missä mennään ulkomailla? Toisaalta. Aika monessa paikassa pystyy maksamaan magneettijuovalla. Itse laitteissa on monissakin mahdollisuus magneettijuovalla maksuun sirun rinnalla. Suomessakin.
Totta tuokin, Suomessa voi maksaa magneettijuovaa käyttäen kun emv-siru ei toimi tai ei muista pin-koodiaan, tällöin on kuitenkin henkilöllisyys aina varmistettava virallisesta kuvallisesta henkilöllisyystodistuksesta maksutapahtuman yhteydessä.
Henkilöllisyyttä ei tarvitse todistaa pienissä ostoksissa.
Seuraavaksi ostaa kohokuvio tekniikkaa, niin toimii vanhoissa mankeleissakin.
Magneetti jutussa juju on siinä että yksinkertainen ja vaikka kloonailla kaikki magneettikortit helposti.
Automaatteja on vielä paljon, niissä ongelma piilee siinä että moni imee kortin sisäänsä, jolloin luurin magneetti kuvio pitää huomioida.
Monella markkina-alueella mennään pitkälti magneetti juovalla, ei siis sirutukea, saati NFCtä.
Suomessa taitaa järjestäin olla juovatuki, ei heti tule mieleen missä päätteessä ei olisi.
Monessa käytäntö että jos sirullinen kortti ja lukija tukee sirua, niin sirua käytettävä. Samoin PINkoodin kyselyä ei kaikkialla suostuta ohittaan.
Monellako on henkilökorttia tai passia mukana?
Ja jos olet kokeilut kaupassa maksaa "magneettikortilla" joka kytketty puhelimeen tai muuhun laitteeseen, tai ns "valkoisella" kortilla, niin ainakin osa myyjistä alkaa enemmän tai vähemmän epäröimään.
Kaikki maksupäätteet ei kerro näytöllä kortinhaltijan yksilöivää nimeä yms., mitä voisi verrata pepereihin.
Jos PIN kysely, niin silloin pääsee vähemmällä huomiolla.
Näitä "käytäntöjä" on, muttei niitä tarvitse huomioida. Liikkeiden kuuluu toimia sen mukaan mitä pankki sanelee, tai lukijat lähtee veke. Ota siinä sitten vastaan maksusuorituksia sinulla taikka magneettijuovalla, kun ei ole koko helvetin lukijaa.
Jollet muista pinniä, niin magneettijuovaluku on onnistuttava ja pelkkä allekirjoitus riittää.
Joka paikassa kassa ei edes voi ohittaa, se silloin ylempin päätös.
Totta että monissa järjestelmissä ohitus on mahdollista, mutta silloinkin henkilökunta on voitu ohjeistaan tietyin käytännöin, (tekemään se omalla vastuulla)
Pankki ei mitään lukijaa käy hakemassa pois.
(kun pankki sanan mainitsit niin oletan että puhutaan tavanomaisista maksukorteista, ei jostain tietystä jossa voi olla vaikka milaliset ehdot )
Jos asiakas tulee johonkin luuriin liitetyllä magneettinauhalla tai "valkoisella" kortilla maksamaan, niin vielä vaikeampaa ohittaa siru saati PIN kyselyä, ei välttämättä edes PIN koodin naputtelemalla helpolla kelpaa.
Automaatit oma lukunsa, ohittaminen vielä vaikeampaa (esim sirun ohittaminen), mutta niissä ei kukaan katsele onko "kortti" luotettavan näköinen.
Kaupoilla on ne lukijat käytössä tasan pankkien suostumuksella ja ne joutuu tasan toimimaan miten pankit määrää.
Suurimmaksi osaksi lukijat ainakin ennen oli pankkien sopimuksilla. Nykyisin paljon omiakin lukijoita, mutta silti sopimukset tilityksistä on pankkien kanssa ja sitä kautta käyttöehdot.
Magneetti korttiaikaan ei edes sirua ollut, eikä välttämättä PIN tukea päätteessä, maksunvälityskin oli aivan toisin.
Jos joku aikoinaan on sinulle moisi kertonut, niin ei tätäpäivää.
Jos pankissa loossissa käyt juttusilla niin voit ohimennen kysästä nyky kuvoista.
Olen asiasta ihan kauppiaan kanssa taistellut. Selitykset oli jotain saman suuntaisia mitä olet sinäkin vääntänyt. Ei kuulemma voi eikä pysty jne. jne. Niin vain kauppias hävisi.
Ne laitteet ihan oikeasti on pankkien sopimuksilla. Eihän ne ylipäätään toimisi ilman pankkia. Myös kortit ovat oikeasti pankkien omaisuutta. Ihan kuten SIM-kortit operaattoreiden.
Siis koska taistellut ja mitä taistellut. (kai tässä vielä puhut sirukortista jne.)
Sanoin toisin, maksupäätteellä voi olla mahdollista sallia homma magneetilla ja allekirjoituksella. Mutta se ei tarkoita että kauppias siihen suostuisi. Kauppias voi kieltää sen myös myyjitä, tai se mahdollisuus voi puuttua kokonaan.
(edellä kommentoin yleisesti kortteja jossa sekä siru ja magneetti)
On toki toisenlaisiakin, esim vilautuskortit (NFC) niillä ei yleensä tarvita PINkoodia, eikä edes allekirjoitusta, mutta tietyin väliajoin kortti voi vaatia PINkoodin naputtelun (sirulla), tosin kaikkiin kortteihin ei edes PIN koodia ole.
Menetti maksupäätteet? / lakkas toimivasta, vai miten hävisi?
Siis ihan oikeasti mikä pankki moisia vaatii ja noin toimisi ?
Vai onko tässä tarina vaihtunut matkalla.
Tai sitten ei.
Tai sitten ei.
No varmaan tarkoitat pankki sanalla jotain laajempaa mitä lukijana sinun luulen tarkoittavan (siis näitä Nordea, OP Pohjola, POP Pankit jne).
Samsung vaan tapansa mukaan luistelee sinne missä kiekko oli äsken, ei sinne minne kiekko on menossa, kuten Väinö jo aikoja sitten opasti.
Ihan hauskaa katsella miten mobiilimaksuissakin alkaa tapahtua vasta sen jälkeen kun Apple tuli mukaan.
Noh, sinun kanssa asian kanssa on turha vääntää. Saa vääntää maailman tappiin asti. Se nyt vaan on niin kun kerroin.
Maksupäätteet eivät ole pankin. Maksukortit ovat kylläkin.
Jännä että mä en ole nähnyt mitään "tapahtumista" tällä saralla. En ennen, enkä jälkeen Applen mukaan tulon.
No kyllä esimerkiksi tämän uutisen kauppa, kuten Samsungin huhuttu PayPal yhteistyökin ovat "tapahtumista". Myös suurten jenkkiketjujen, kuten Wallmart, 7-eleven ja Bestbuy, puuhaama systeemi CurrentC on sitä.
Suomessa tietenkään ne eivät vielä näy, mutta todennäköisesti ne jokusen vuoden viiveellä tulevat tännekin. Ja onhan Suomessakin jo nyt esimerkiksi Elisalla mobiilimaksamiseen pystyviä tuotteita.
Sopimuksia on monenlaisia. Osassa laitteetkin on pankin. Joka tapauksessa sopimukset on pankin. Niillä mennään mitkä on sopimukset.
Suomessa monella on maksukortti jossa pankin logot. ja pankki jopa saattaa lähettää laskut.
Maksukortteja on saanut ja saa edelleen ilman pankkia ja osa pankin kautta haetuistakin on luottokortti yhtiön myöntämiä ja laskuttamia, ei pankin.
Yhteisen euromaksualueen tulo aikanaan muutti kuviot maksunvälittämisessä.
Vanha pankki rasite on verkkokauppojen suoraa verkkopankki tukea halutessa pitää sopia pankkien kanssa, tai no on silläkin puolella maksunvälittäjiä.
Uutisen lukijaan liittyy niin että magneettikortti on helppo kopioda ja jos on erään kommentoijan kortti kyseessä niin voi vielä käyttääkkin jokapaikassa helposti tai kauppias menettää päätteensä.
Muiden siru/magneettikorttien kopiolla kun lähtee maksamaan Suomessa, niin homma voi tyssätä ikävästi.
Tuontyyppiset tuotteet on tietenkin rikollisten suosiossa.
No en usko että se tuolla linjalla lähtee, vaan kyse modernimmasta jutusta, tarjoaa toimivaa "magneettikorttia" , joka turvallisuudeltaan siru kortin tasoa, ellei jopa parempi, kohde ehkä jossain muualla kuin meillä. Eivät pois sulje esim NFCtä. Tai sitten kyse ei ole tuotteesta, vaan taustalla olevasta osaamisesta.
Saisiko tuon suomeksi?
Sen verta alusta otin selvää, että nyt olet siirtynyt väittämään, että onhan luottokortti mahdollista saada ohi pankin. No on kai. Tai enhän minä tiedä oikeastaan sitä, mutta eiköhän se kortti sitten ole siinäkin tapauksessa luoton antaneen tahon omaisuutta. Pankit kuitenkin siinäkin tapauksessa välittää rahaliikenteen sieltä kaupan kassalta ja säännöt on yhä pankkien. Olemme taas samassa pisteessä.
Nettimaksamiset on sitten taas oma lukunsa, eikä liity tähän.
Nyt ilmeisesti on jäänyt huomioimatta että on erikseen luottokortteja ja maksukortteja, eli ns. debit tai kredit.
Näitä maksukortteja saa etukäteen ladattavina prepaid-kortteina, jotka toimivat normaalin pankkikortin tapaan maksuvälineinä, tai sitten niillä voi normaalin pankkikortin tapaan nostaa rahaa automaatista, mutta kortin "tilillä" täytyy olla käytettävissä tämä haluttu rahamäärä, mutta tämä "tili" ei välttämättä ole missään pankissa eikä tämä korttillakaan ole siis tekemistä minkään varsinaisen pankin kanssa.
Tällä hetkellä ainakin Payoneer tarjoaa maailmanlaajuisesti toimivaa korttia, ja käsittääkseni myös Visa:lta saa suoraan tällaisen kortin, johon raha siis ladataan useimmiten nettipalvelun välityksellä, tai jossain tapauksessa palvelupisteen kautta.
Noista maksupäätteistä on sitten kai monenlaista versiota, mutta ainakin edellisessä firmassani myymälän maksupääte tuli joltain ulkopuoliselta yritykseltä eikä pankilta, en muista yrityksen nimeä mutta homma toimi niin että maksupääte oli yhteydessä tähän yritykseen, ja tämä palvelun tarjoaja sitten tilitti maksupäätteelle tulleet suoritukset firman pankkitilille, mutta ainakaan tässä tapauksessa maksupääte ei siis ollut pankin omaisuutta, asiaan löytyy selvennystä hyvin helposti laittamalla googleen hakusanaksi "maksupääte" ja katsomalla kuinka moni taho niitä vuokralle tarjoaa.
Eli kyllä se nyt vaan useimmiten kuitenkin niin on, että pankki ei välitä sitä rahaliikennettä sieltä kaupan kassalta pankkiin, vaan sen tekee jokin kolmannen osapuolen järjestämä palvelu.
Nyt on tälläinen taktiikka vääntää. No mutta kuitenkin. Pankit yhä edelleen välittää ne rahat kaupalle. Se fakta ei muuksi muutu vaikka toisesta tähtikunnasta tulisi se kortti.
Tietty itse kortin omistus hämärtyy tuollaisissa "prepaid" tyyppisissä korteissa, mutta ne on kuitenkin ainakin toistaiseksi Suomessa selvä vähemmistö ja käytännössä joka ikisen kortin omistaa pankki, tai vähintään jokin luoton antaja mitkä myös pankeiksi voi laskea.
Olen myös hyvin selvillä näistä "ulkopuolisista" toimittajista. Siihen myös aiemmin viittasin. Tässä kohtaa itse laite ei ole sidoksissa mihinkään pankkiin, mutta niissäkin itse rahaliikenne on sidottuna pankkeihin ja luottofirmoihin. Niiden säännöillä noissa pelaillaan. Tokihan yksittäisillä yrityksillä on noita omia sisäisiä säädöksiä miten he turvaavat maksun, mutta se pointti on se, että noilla luotto- ja pankkikorttimaksuilla on yhtenäiset säännöt sen takia, että voit olla varma, että sinua kohdellaan maksun kanssa joka paikassa tasapuolisesti.
Joo, yleistin ehkä liikaa ja jätin luottoyhtiöt pois. Korjataan. Kortit ovat pankin tai luottoyhtiön, tai luottoyhtiön sopimuskumppanin omaisuutta.
heh, kukahan siinä nyt vääntää, olet melko selkeästi tuossa aikaisemmin väittänyt että pankki omistaa maksupäätteet ja sanelee säännöt, ja että pankki hoitaa rahaliikenteen kaupan kassalta pankkiin... ja kun sitä asiaa oikaisin osoittamalla että suurin osa maksupäätteistä on kylläkin jonkin kolmannen tahon omistuksessa, ja tämä kolmas taho on se joka hoitaa rahaliikenteen kaupan kassalta pankkiin, onkin poittisi yllättäen sitten se että kyllä pankki hoitaa rahaliikenteen pankista kaupalle (no sehän on kai aivan selvä asia, eikä kukaan ole muuta väittänytkään) ja että luotto- ja pankkikorttimaksuilla on yhteiset säännöt, no tokihan niillä yhteisiä sääntöjä pyritään noudattamaan, mutta se ei edelleenkään tarkoita sitä että pankki omistaisi kaupan kassalla olevan maksupäätteen.
Jätän tämän vain tähän
h ttp://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/12/09/miksi-vr-ei-suostu-ohittamaan-pin-koodia
Jos sirukortin pin-koodin ohittaa ja kyseessä onkin väärinkäyttötapaus joutuu kauppa itse kantamaan tappion, kun normaalisti tuo tappio jää pankin/pankin asiakkaan kannettavaksi.
Eli ihan ymmärrettävää että nihkeilevät tuon kanssa, varsinkin jos sulla on joku epämääräinen valkoinen no-name kortti. Lisäksi kauppalla on oikeus valita asiakkaansa, ja voi ihan vapaasti kieltäytyä myymästä sulle yhtään mitään jos sille siltä tuntuu.
Magneetinkortin kopionti on teknisesti helppoa, se varmaan rikolliset saa innostumaan. Korttiyhtiöt voi olla vaikea saada innostuun tuotteesta jolla kortit voi kopioda ja kopiota käyttään.
Jos sinulla esim siru/magneetti kortti jossa kauppias on Pankintoimesta pakotettu myymään ilman PINiä ja sirun käyttöä, niin rikollisten unelma kortti.
Yritysosto ei automaattisesti tarkoita että Samsung tuotteistaisi asian noin suoraviivaisesti. Voisi tarjota jopa lisää turvaominaisuuksia.
Siis kuka väitti mitä, sinä tai joku muu väitti että maksukortit on pankin omaisuutta.
Totesin lyhyesti tai sitten eivät ole
Jos maksukortti ei ole pankin, niin ei siinä pankkia tarvita.
Korttiyhtiö maksaa kaupalle ja korttiyhtiö lähettää laskun kortinhaltijalle. Pankki ei tiedä missä korttia käytetty.
Nyt tietenkin sanot että korttiyhtiä maksaa kaupan tilille, totta ja että kortinhaltia maksaa korttiyhtiön tilille, totta. Mutta ei siinä pankki voi puutua asiaan (paitsi rahanpesu pykälät), eikä pankki tiedä mitä kortilla maksettu. Kortinhaltijalla ei periaatteessa tarvi edes olla minkään pankin tiliä.
Hehe, totta että yleensä kaupalla on pankkitili johon korttiyhtiöt tilittää rahat.
Jos ei pankin kortti, niin pankille se ei näy yksittäisenä korttitapahtumana. eikä se tiedä kuka on ostanut mitäkin.
Hehe, jos pankkeina tarkoitat kaikkia korttiyhtiöitä ja muita toimintaaliittyviä, niin toki silloin voi sanoa noin. Ehkä ihan kaikki lukijat eivät ymmärtäneet sinun tarkoittavan pankilla että Elisaa.
Jos hyvin perillä niin miksi sitten väittää ihan huuhaata.
Niin. Erona tässä olikin se, että minä myönsin virheeni hieman yleistäen asiaa. Pankit ne päätteet alunalkaen pitkälle jakoi, johon myös viittasin aiemmin. Nykyään tietysti vähän eri tilanne.
Pääpointti on kuitenkin yhä sama. Minkä itsekkin nyt myönnät. Säännöt maksamiselle säätää pankit, ei yksittäinen yritys. Vaikka se miten perusteltua olisikin.
Mitä koetit nyt sanoa? Pankit/luotonantajaan edelleenkin omistaa ne kortit ja maksuliikenteen hoitaa pankit, jotka myös sanelee ehdot. Viittaan tällä yhä yhdenmukaiseen käytäntöön, johon asiakas voi luottaa.
Saman toistoa. Lue edellisestä vastauksestani pointit.
Tämä on juuri mielenkiintoinen uutinen. Nimen omaan VR on yksi firma minkä kanssa asian kanssa väänsin. Lopulta oli kassan pakko ohittaa PIN. Toinen firma oli aikanaan yksi pieni kukkakauppa.