Heti alkuun on todettava, että Lumia 520:n on poistunut tai poistumassa Suomen markkinoilta. Kaupasta myydään jo todennäköisesti ei-oota tai sitten saatavilla on enää varastoihin pölyttymään jääneet yksittäiskappaleet. Sen tilalle nostettiin jo joulumyynnissä syksyllä esitelty Lumia 535.
Vaikka Lumia 535 onkin teknisesti edistyksellisempi kuin Lumia 520, eivät kaikki välttämättä halua vaihtaa siihen. Hinnan lisäksi yksi mahdollinen "deal breaker" voi olla näytön koko. Lumia 520:ssä on kompakti neljän tuuman näyttö, kun taas Lumia 535:ssä näyttö on tuuman verran kookkaampi. Mikäli viiden tuuman näyttö on sinusta liian iso, hyvä vaihtoehto voisi olla juuri esitelty Lumia 435, jossa on Lumia 520:n tapaan neljän tuuman näyttö.
Teknisesti Lumia 520:tä ja Lumia 435 ovat melko lähellä toisiansa. Molemmissa on tuplaydinsuoritin, kahdeksan gigatavua tallennustilaa sekä edellä mainittu neljän tuuman näyttö (800x480 pikseliä). Lumia 435:n etuna on tuplasti suurempi keskusmuisti (1 GB), suurempi akku ja Skype-puhelut mahdollistava etukamera (0,3 MP). Lumia 520:ssä on taas automaattitarkennuksella varustettu viiden megapikselin kamera, kun Lumia 435:ssä tarkennus on kiinteä ja kennosta löytyy vain kaksi miljoonaa pikseliä.
Kiinteä tarkennus tarkoittaa käytännössä sitä, että kameran tarkennus on lukittu vakioasentoon. Automaattitarkennuksessa tarkennuspistettä voidaan muuttaa kuvaustilanteiden mukaan, mikä mahdollistaa esimerkiksi lähellä olevien kohteiden kuvaamisen. Microsoft ei ilmoittanut teknisissä tiedoissa mikä on Lumia 435:n lähin tarkennusetäisyys (eli se etäisyys, joka kameran ja kuvauskohteen välillä voi pienimmillään olla). Kesällä esitellyssä Lumia 530:ssä oli myös kiinteä tarkennus ja sen kohdalla tarkennusetäisyys oli 60 cm.
Jos kaipaat edullista ja kompaktia Skype-puhelut mahdollistavaa puhelinta, on siirtyminen Lumia 435:een perusteltua. Jos taas valokuvaaminen on sinulle tärkeämpää, pysyttelisin edelleen Lumia 520:ssä.
- Vertailussa
- Microsoft Lumia 435
- Nokia Lumia 520
- Käyttöjärjestelmä
- Windows Phone 8.1
- Windows Phone 8.1
- Ulkomitat
- 118,1 x 64,7 x 11,7 mm
- 119,9 x 64 x 9,9 mm
- Paino
- 134 g
- 124 g
- Näyttö
- 4", 800 x 480 pikseliä
- 4", 800 x 480 pikseliä
- Suoritin
- Tuplaytiminen Snapdragon 200 (1,2 GHz)
- Tuplaytiminen Snapdragon S4 (1,0 GHz)
- Tallennustilaa
- 8 GB
- 8 GB
- Muistikortti
- microSD
- microSD
- RAM
- 1024 MB
- 512 MB
- Kamera
- 2 MP, kiinteä tarkennus1
- 5 MP, automaattitarkennus
- Etukamera
- 0,3 MP
- Ei etukameraa
- Akku
- 1560 mAh (irrotettava)
- 1430 mAh (irrotettava)
- Puheaika (3G)
- 11,7 h
- 9,7 h
- Muuta
- Näytön automaattinen kirkkauden säätö
EtäisyyssensoriEi supersensitiivistä näyttöä - Näytön automaattinen kirkkauden säätö
Etäisyyssensori
Supersensitiivinen näyttö (hansikaskäyttö)
- Hinta (alk. noin)
- 69 € (ennen veroja)
- Saatavuus hyvin rajallinen
Kommentit (5)
Luulin että Lumia 520aan saa myös Skypen, ja se myös siinä toimii, videoyhteyttäkin tukee.
Tuo manittu 1GB RAM plussaa ja toki etukameraa haluavikin on takakameran kustannuksella.
Tiedä sitten moniko ehjää 520aa tuohon kiirehtii vaihtaa .
Namä (4xx) koneet vaikuttaa selvästi olevan niitä minkä takia Asha linja lopetettiin. (juu ei nämä näppismalleja kaipaavia tyydytä)
Kirjoittaja tarkoittaa varmaan Skype-VIDEOpuheluita. Skype toimii kaikissa Lumiossa ja kaikilla voi soittaa Skype-puheluita.
Luulin että 520ssa toimii Skypellä videopuhelutkin. Juu ymmärrän että jotku haluaa nimenomaan etukameraa, mutta ei se kaikille Skypettäjille ole oleellinen.
Epäilen kuitenkin, että 95% skypen käyttäjistä etukamera on aika oleellinen osa soittamista.
Ihan mielenkiinnosta, miten päädyit moiseen?
Jos miettiään mihin Skypeä käytetään, niin puhumiseen, kalliiden ulkomaapuheluiden tilalla. joko suoraan käyttäjältä käyttäjäle, televerkosta sisään tai ulos.
Tuo käyttö on ihan julkisten tilastojen perusteella ISOa.
Lunollisesti on maansisäistä puhe käyttöäkin, jopa Suomessa.
Palvelussa on tuki videopuheluille, sen uskon että osa videopuhelupalvelun käyttäjistä haluaa kasvokameran.
Tiedostan kyllä että WP ei tue 3G videopuheluita, ja tarjoaa Skypeä tilalle, se tuskin on > vuodessa räjäyttänyt Skype videopuheluita (WP sen verran pieni vs Skype käyttäjämäärä)