Flurry seurasi joulunajan uusia laiteaktivointeja tarkkailemalla noin 600 000 sovelluksen tuottamaa dataa (maailmanlaajuisesti, 19.–25. joulukuuta). Sen perusteella peräti 51 prosenttia aktivoinneista tuli Applen iPhoneista, toisiksi suosituimpia olivat Samsungin älypuhelimet (n. 18 %). Jokaista aktivoitua Samsung-puhelinta kohden aktivoitiin noin kolme iPhonea. Kolmanneksi suosituin älypuhelinmerkki oli Microsoft (5,8 %). Yli prosentin osuuksiin ylsivät myös Sony ja LG.
Sovelluslatauksiin perustuva arviointiin liittyy tietysti muutamia sudenkuoppia, jotka voivat vaikuttaa tuloksiin. Joululahjaksi saatuja älypuhelimia ei välttämättä aktivoida heti, eikä niihin välttämättä ladata heti sovelluksiakaan. Etenkin kaikkein edullisimpien puhelimien saajat eivät välttämättä lataa lainkaan sovelluksia laitteisiinsa.
Yhdysvaltojen sovelluslatausdatan perusteella jouluna kuitenkin ladataan poikkeuksellisen paljon ohjelmia. Joulukuun alkupäiviin verrattuna jouluna ladattiin Yhdysvalloissa 150 prosenttia enemmän ohjelmia.
Flurryn statistiikka osoittaa myös kuluttajien suosivan nykyään enemmän puhlettiluokan ja keskikokoisia älypuhelimia. Puhlettien osuus aktivoinneista on kasvanut räjähdysmäisesti neljästä prosentista 13 prosenttiin. Keskikokoisten puhelimien osuus on pysynyt vakaana 64 prosentissa. Pienten puhelimien ja tablettien (erityisesti isot, n. 10 tuuman mallit) osuudet ovat laskussa. Puhlettien olisi tosin luullut tekevän loven pienten tablettien kysyntään.
Kommentit (4)
Hyvin vaikea sanoa, että suosiiko ostajat oikeasti puhlettiluokan kännyjä. Omalta osaltaan suuri kasvu johtuu siitä, että nykyisin lippulaivamallit ovat kasvaneet kyseiseen kokoluokkaan. Jos haluat lippulaivan, niin on lähes pakko ostaa puhletti.
Sinänsä hauskaa, että LG ja Sony tuntuivat olevan jonkunlaisessa nosteessa, mutta jäivät silti selkesti Microsoftin jalkoihin. Toki myymät pääasiassa selkeästi kalliimpia laitteita, mutta kuitenkin. Microsoft myy paketissaan muutakin kuin rautaa niin korkeamman markkinaosuuden tavoittelu on tärkeää ja ymmärrettävää.
Applen etumatka on kyllä edelleen huikea. Ihmisten käsitys siitä, että se olisi edelleen satojen eurojen edestä muita parempi on melko huikaiseva osoitus markkinamiesten taidoista. Pääosa ihmisistä sillä kuitenkin vain whatsappailee ja pelaa candy crushia. Menee samaan luokkaan kun ostetaa parin tonnin macbook 95% surffailuun ja facebookkailuun.
Miten satojen eurojen? about samoissa hinnoissahan se on kuin esim note 4.
ps ei se välttämättä ole parempi se on ihan makuasia, mutta se on uniikkilaite markkinoilla. Eli jos haluaa iOS laitteen ja sen ekosysteemin siitä pitää maksaa, vaikka sitten käyttäisi sitä vain whatsappiin tai candy crushiin.
Eikä se mistään markkinamiesten taidoista johdu. Kyllä iPhone myy ihan itse itsensä ja on tehnyt sitä jo vuosia, hyvä tuote myy ja viidakkorumpu soi. Itse olin esimerkiksi oman kaveriporukan/tuttavapiirin ensimmäinen joka alkoi Applen tuotteita ostamaan. Yhdellekään en ole tyrkyttänyt, mutta olen antanut laitteita kokeiltavaksi ja niin niitä Apple käyttäjiä on yhtäkkiä alkanut lisääntymään, viimeisen vuoden aikana eniten.
Paras oli yksi työharjoittelija meidän firmassa joka aina nauroi iPhoneani ja sanoi, että miksi ostit tuon, että hän ei iPhonea ostaisi (koskaan ei ollut oikeasti käyttänyt) No näin hänet tässä vuoden tauon jälkeen ja mikäs kännykkä hänellä yllättäen oli, iPhone 5S :) (edellinen oli lumia 900/920). Olin varsin yllättynyt ja kysyin, että mistäs moinen ja oletko tykännyt. Sanoi, että paras luuri mitä hänellä on ollut, että kyllä tämä vain on näppärä ja toimii niin hienosti. Että kyllä näitä on. Jotain maagista siinä iPhonessa kuitenkin tuntuu olevan kun sitä OIKEASTI käyttää eikä vain hauku muiden mukana :)
Mutta siis lyhyesti iPhone on nimenonomaan malliesimerkki siitä, että hyvä tuote myy itse itsensä eikä sitä myydä markkinamiehillä. Tuotteen voi kerran myydä markkinamiehillä, mutta jos tuote ei miellytä ja vastaa niitä markkinamiesten puheita niin ei asiakas sitä toista kertaa osta.
Tähän jo vastattiinkin. Markkinoinnilla saadaan ihminen kauppaan, osto ja tyytyväisyys tuotteeseen tapahtuvat sitten muin keinoin.
Hintaerokaan ei ole "satoja euroja", ei ainakaan jos verrataan raudaltaan edes jokseenkin vastaaviin tuotteisiin. Ja aina vertailusta halutaan unohtaa softa ja sen tuoma käyttökokemus.
Suurin osa noista surffailevista mäkkikäyttäjistä vaikuttaisi ostavan *yhden* tonnin Macbook Aireja.
Parilla tonnilla saakin Applelta jo aika hyvän koneen, sitä en surffailuun suosittelisi, ellei sitten arvosta 15" retinanäyttöä todella paljon. Itselleni sellainen on oletettavasti seuraavaksi tulossa, koska retinanäyttö ja quadcore vaikuttavat tarpeellisilta.