Julkaistun kuvan perusteella Samsung olisi uudistanut Galaxyjen puolijohdestrategiaa antamalla talon sisällä kehitetyille Exynos-piireille enemmän painoarvoa. Galaxy-puhelimien Exynos-variantteja on tähän asti myyty lähinnä Aasiassa. Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan on tuotu yleensä Qualcommin Snapdragon-piireihin pohjatuvat mallit. Ruutukaappauksessa esitettyjen tietojen mukaan se on kuitenkin otettu eurooppalaisesta SM-G925F-mallista, jossa käytetään Samsungin Exynos 7420 -piiriä.
Qualcommin mahdolliset ongelmat Snapdragon 810:n kanssa eivät siis välttämättä vaikuta Galaxy S6:een niin pahasti kuin historian perusteella voisi kuvitella.
Qualcomm on onnistunut luomaan lähes monopolin mobiilipiirien ympärille, mitä ovat rikkoneet lähinnä MediaTek (halvat älypuhelimet) ja Apple. Kenties Samsungin tavoitteena on myös päästä eroon Qualcomm-riippuvuudesta.
Toinen ruutukaappauksen paljastama kiinnostava yksityiskohta on Galaxy S6:n näyttökoko: 5,5 tuumaa, joka on jo hyvin lähellä Galaxy Noten tasoa. Näytön tarkkuus on odotetusti 2560x1440 pikseliä, eli saman verran kuin Galaxy Note 4:ssä. Kameroiden tarkkuudeksi on ilmoitettu 5 ja 20 megapikseliä.
Samankaltaisista tiedoista raportoi SamMobile jo kuukausi sitten. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ruutukaappaukset voivat aina olla väärennöksiä.
Kommentit (6)
aika ison kokoinen jos on 5.5" ei hyvin mene taskuun. 5.2" olisi ehkä maksimi.
Xperia z2/3 on 5.2 tuumainen näyttö mutta samaa kokoluokkaa ulkomitoiltaan on lg g3.
ei se näytön koko ole suoraan yhteydessä puhelimen fyysiseen kokoon välttämättä kovinkaan paljoa.
Olihan S4:kin pienempi kooltaan kuin S3, vaikka oli 0,2 tuumaa isompi näyttö.
S5 on 5.1 tuumaa ja en usko että tuo 5.5 vaikuttaisi niin merkittävästi fyysiseen kokoon, että haittaisi tarkuun laittamista.
Tällähetkellä itsellä on S5 ja kyllä minulla olisi kaikissa housujen taskuissa tilaa isommallekkin puhelimelle (ihan normaalit taskut)
Tuossakokoluokassa sanelee paljon, mutta olet oikeassa että pienempi näyttöinen laite voi olla isompikokoinen, ja voi olla helppokäyttöisempikin.
Taittuva näytöt voivat aikanaan tuoda kapeita/lyhyitä laitteitta joissa iso näyttö, uutinen ei kylläkään vihjannut siitä.
Kiva.
S5 on aika leveä ja pitkä, ei sovi kaikkiin taskuihin. mm. Housun taskujen osalta tuollainen muotoilu ja koko vaatii myös kestävää rakennetta, pyöreys myös tärkeää. Pehmeä joustava rakanne auttaisi.
Kantamisen kannalta osa muistelee haikaillen sitä kokoluokkaa joka sopi farkkujen sytkätaskuun.
S5 kohdalla alkaa tuleen käytettävyys ongelmia kapeiden reunojen takia, kosketusnäyttö siis ylettyy lähelle laitteen sivuja, eikä sitä oikein huomioitu. Samoin näytön koko ja UI voi vaatia usein ns kahden käden käyttöä. Näitä ongelmia voi toki kiertää UI suunnittelulla ja voidaan tehdä toimiva vaikka sormet ei ylleyisi koko näytölle ja näyttö ylettyisi/ taittuisi reunoille (sivuille) kiinni pitoalueelle. Nyky tarjonnassa siinä on vielä puutteita.
Note 4 alkaa olemaan siinä kokoluokassa, että sitä ei täysin pysty luultavasti käyttämään yhdellä kädellä, mutta sitähän varten ihmisellä on kaksi kättä ;)
S5:ssa on yhden käden käyttö tila, että näyttö pienenee joko oikeaan tai vasempaan reunaan, mutta omassa käytössäni toiminto on turha.
Tykkään käyttää koko näyttöä, senhän takia tämän kokoluokan puhelimen olen hankkinut? Itselleni puhelimen koko on vielä juuri passeli käyttää yhdellä kädellä.
S5:ssa ei ole ollut kapeiden reunojen takia mitään ongelmaa, pikemminkin olen sitä mieltä, että ne ovat vielä turhan leveät nuo "tyhjät tilat" sivuilla, eli kohdat missä ei ole näyttöä, eli näyttöä saisi jonkin verran suuremmaksi tähänkin malliin fyysistä kokoa muuttamatta.
On ollut, ei kaikilla, mutta osalla.
Jos menneenä vielä lähemmäksi reunoja , niin käyttöliittymässä se pitää huomioida paljon nykyistä paremmih.
Koko laite saisi olla näyttöä, hyvää pintää epätehokkaassa käytössä :-)
Jos muulle tavaralle tilan puutetta niin paksuutta lisää.
Tapa pitää puhelinta puhessakaan ei tarvi olla tavanomainen, tosin ne jumbokorvat sai aikanaan sellaisen ryöpötyksen että tarvitaan vielä toisen sukopolvi unohtaan ne.