Hinnan lisäksi OnePlus on vedonnut teknologiaan fanaattisesti suhtautuvaan käyttäjäryhmään käyttöjärjestelmä valinnallaan: OnePlus One on toimitettu Androidin tunnetuimmalla ns. modilla, CyanogenModilla varustettuna.
Nyt kuitenkin näyttää siltä, että OnePlussan ja CyanogenModia kehittävällä Cyanogenilla ovat menneet sukset pahemman kerran ristiin. Cyanogen on solminut Intiassa yksinmyyntisopimuksen intialaisen Micromaxin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että OnePlus ei voi enää jatkossa myydä puhelimiaan lainkaan Intiassa ja mikäli se haluaa palata takaisin Intian markkinoille, on yhtiön löydettävä jokin toinen käyttöjärjestelmävaihtoehto puhelimeensa.
Android Centralin mukaan OnePlus aikoo tuoda CyanogenModin tilalle oman tiiminsä kehittämän version Androidista lähikuukausina. Kyseinen käyttöjärjestelmäversio tulisi korvaamaan jatkossa Cyanogenin myös muilla OnePlussan markkina-alueilla. Omalle käyttöjärjestelmäversiolleen OnePlus lupaa vähintään kahden vuoden päivitystuen ostohetkestä alkaen.
Löydät aiemmin tänä syksynä julkaistun arvostelumme OnePlus Onesta täältä
Kommentit (6)
CM virallinen tuki jatkuu kuitenkin onen kohdalla vähintään sen 2v mitä luvattu, vaikka oneplussan tiimi kyhäisikin oman versionsa softasta.
--tuplat--
Olet oikeassa. Mutta alkaen OnePlussan myynti Intiassa on käsittääkseni jäädytetty jo nyt, joka syö ikävästi 1/5 maailman väestöstä pois potentiaalisten ostajien listalta.
Ei ole jäädytetty, vaan myydään normaalisti, mutta päivityksiä ei puhelimeen tule CM:ltä ota:na. Tulevaisuudessa on Intiassa liikkeitä missä ihmiset käyvät päivittämässä puhelimensa rommin tuohon Opon omaan.
Ei vaikuta täällä päin asiaan mitenkään.
Tuo laskee selvästi omaa arvostusta Cyanogenia kohtaan. En vain oikein ymmärrä miksi pitää tehdä mitään maakohtaista yksinoikeussopparia tuotteesta, joka perustuu avoimeen lähdekoodiin ja kehitystä tukevaan yhteisöön.
Järkevämpää olisi ollut ns. time exclusive -soppari uusimpaan versioon tai suuri erillinen tuotekehitysosasto tukemaan Micromaxin tuotteita.
Suotavaa myös olisi, että yritys kertoisi päätöksen taustoista blogissaan, mutta eipä ole nähty vaivan arvoiseksi
http://www.cyanogenmod.org/blog
Onkohan cyanogenmodin kehittäjät vähän liiankin mustasukkaisia, jos tuollaisen asian takia menee sukset ristiin? Eihän tässä kuitenkaan ollut kyse mistään avioliitosta?