Kannattaa kuitenkin huomata, ettei Facebook väitä joka toisen Android-puhelimen olevan vuodelta 2011 tai sitä edeltävältä ajalta. Yhteisöpalvelu jakaa omassa analytiikassaan Android-puhelimet raudan (jossa otetaan huomioon keskusmuisti, suoritinytimet ja näytön tarkkuus) perusteella vuosiluokkiin, jotka määrittelevät minä vuonna kyseinen puhelin oltaisiin voitu raudan perusteella tulkita high-end-laitteeksi.
Jos Android puhelimessa on esimerkiksi kaksi ydintä ja gigatavu keskusmuistia, tulkitaan se olevan Galaxy S II:n kaltainen eli se kuuluu näin ollen vuosiluokkaan 2011 vaikka puhelin olisikin tullut myyntiin tänä vuonna. Kannattaa huomata, että luokitussysteemi on tehty vain Androidia varten – jos sitä käytettäisiin iPhonelle, väittäisi systeemi iPhone 6 Plussan vastaavan vuoden 2011 rautaa. Androidin sisällä tällaisen suoraviivaisen luokitussysteemin käyttöä helpottaa se, että alustan sisällä raudan kehitys on kulminoitunut käytännössä Samsungin ja Qualcommin ympärille.
Androidin painottumista näin myöhäisiin vuosiluokkiin selittää se, että älypuhelimien hintojen laskettua ne ovat tulleet yhä useamman kehitysmaassa asuvan ulottuville, mikä johtaa tietysti suurempaan volyymiin.
Kommentit (1)
Hiema laittoi hymyilyttämään :)