Freemium isn't Free nimisessä jaksossa yritetään herätellä katsojaa ajattelemaan miten freemium-pelit toimivat ja miksi oikeasti sovelluskaupasta ilmaiseksi ladattu peli ei ole ilmainen, vaan pahimmassa tapauksessa pelaaja päätyy maksamaan siitä enemmän kuin vaikkapa konsolipelistä.
Freemium-pelien tarkoituksena on luoda keinotekoisia ongelmia, joiden ratkaisemiseen vaaditaan joko turhauttavaa odottelua tai sitten muutaman kymmensenttisen pulittamista pelintekijälle. Tyypllisesti tällaiset keinotekoiset ongelmat ovat vaikkapa elämien loppuminen tai sitten virtuaalihyödykkeet, joita ostamalla pelissä pääsee taas eteenpäin.
Kommentit (2)
Miten Suomi on noussut tämän suhteen maailmankartalle? Onkohan kuitenkin Ruotsi ja Candy Crush nousseet enemmän maailmankartalle? Ketä oikeasti kiinnostaa mistä maasta mitkin pelit ovat?
mm. Rovio, Fingerroos ,Supercell. Joista ei ainakaan vähäisempänä viimeinen. Ovat esimerkkejä jotka ovat nostaneet alaa Suomen kartalla, mm. Supercell on ollut muuallakkin kuin Suomessa tämän rahankeruumallin esimerkkinä.
Kyllä se alan piirejä kiinnostaa. Globaali Keskivertoloppukäyttäjä ei niinkään tietoinen, ja ei kiinnosta jos ei jotain poikoitti juttuja.
Ja nuo esimerkit eivät ole mitään Ikean kaltaisia juttuja joissa homma ylikorsotuneesti kuorrutettu kansallislipuilla ja väreilla ja joka kohdassa huudeta missä jokin suunnittelu toimisto sijaitsee.