Kylmää jäävettä ämpäristä niskaansa saanut Samsung onkin päättänyt tehdä johtopäätökset ja tehdä heikolle menestykselle jotakin. Yhtiö kertoikin tulosjulkistusta seuranneessa sijoittajapuhelussa strategiauudistuksesta, jolla haetaan tehokkuutta puhelinyksikköön.
Käytännössä tehokkuustoimenpiteet tarkoittavat Galaxy-malliston kirjavuuden karsimista sekä komponenttihankinnan standardisointia (eri puhelimissa käytetään enemmän samoja komponentteja). Tämän toivotaan tuovan säästöjä puhelimien valmistuskustannuksiin.
Apple on yksi selittävä tekijä Samsungin ongelmiin, erityisesti high-end-mallien kysynnässä. Samsungin mobiiliyksikön pomon, Kim Hyun-joonin, mukaan high-end-malliston kysyntä oli suhteellisen heikkoa heinä-syyskuussa. Hänen mukaansa tuotemallistoon ollaan parhaillaan tekemässä totaalista muutosta.
IPhonien lisäksi Samsung on kärsinyt nopeasti paikallisilla markkinoilla kasvaneista puhelinvalmistajista, kuten intialaisesta Micromaxista ja kiinalaisesta Xiaomista, joka on tätä nykyään jo maailman kolmanneksi suurin puhelinmerkki. Xiaomi toimitti IDG:n mukaan heinä-syyskuussa 17,3 miljoonaa puhelinta, mikä on himpun verran enemmän kuin neljänneksi yltänyt LG.
Kommentit (9)
Ja nyt talven tullessa alamäissä vauhti vain kiihtyy... kun iPhonen myynti on koko jakso mittainen, eikä vain viisipäiväineniinkuin 3Q:lla..
Tarpeeksi kun sontaa työntää pönttöön niin jossain vaiheessa se ei enää vedä. Hyviä puhelimia samppa tekee vaikkakin hieman tylsiä. Mutta kun ängetään puhelin täyteen ohjelmistoja joita asiakas ei halua niin kyllä sitä vähemmästäkin kaikki siirtyy toiseen valmistajaan.
Saa nähdä onko Sampan mahanlasku nopeampi kuin Nokian. Vähän kyllä siltä vaikuttaa.
Erittäin hyvä idea, nyt samsung puskee tuutista 10 eri galaxy linjaa vaikka selviäisivät about kolmella. Galaxy S, Galaxy Note ja galaxy halppis.
Ei oikein houkuta enää Samsungin Android puhelimet koska niissä on paljon turhia sovelluksia jotka vievät akkua ja suorituskykyä. Uskoisin että Samsung menestyisi paremmin jos se toisi myyntiin puhtaalla Androidilla ja nopealla päivitystuella olevia malleja.
Toki sovellukset saa poistettua roottauksella mutta se vaatii taitoa ja riskien ottamista.
Halpisluokka ei ole läheskään niin yksinkertainen mitä se länsimaalaiselle vaikuttaa. Halpisluokassa kympin ero on sama kuin satasen tai jopa parin ero länsimaalaiselle. Lisäksi listastasi uupuu kokonaan keskiluokka.
Samsung on ensimmäistä kertaa kärjessä ja se on pahasti hukassa. Pitäisi keksiä uutta, eikä vain kopioida muita. Nyt se kokeilee täysin randomilla vähän joka suuntaan jokseenkin puolitosissaan.
Nokia oli hyvä keksimään juttuja, mutta tuotteistus jäi usein puolitiehen. Samsungilla taas on menty aina rauta edellä ja nopeasti kopioitu muilta. Saa nähdä kuinka pitkälle se vie.
Applen tulos on kyllä usein ollut ruusuinen uusien puhelinmallien ensimmäisillä myyntikuukausilla, mutta tasoittuu sen jälkeen.
Mutta nykyisissä markkinoissa Applella on oiva kilpailuasema. Puhelimet ovat sen verran samanlaisia, että pelkästään eri käyttöjärjestelmällä pärjää ja erottuu hyvin.
Loppujenlopuksi Applen markkinaosuus on Samsungin tapaan laskussa.
Ei oikein voi sanoa Samsungin tapaan, koska tavoissa on paljon eroa. Samsungilla kalliiden mallien myynti laahaa ja puhelinyksikön tulos on romahtanut, kun Applella myynti ja tulos ovat hyvässä kasvussa. Markkinaosuus älypuhelimista kokonaisuudessaan on pienentynyt, mutta niissä hintaluokissa missä Apple kilpailee se on noussut. Markkinat kokonaisuudessaan kasvavat nopeammin, mutta suurin kasvu tulee halvimmissa hintaluokissa.
Ehkä ämpärimuovista kyhätyt lelut jotka tunnistaa silmäsi asennon ei enää kiinnostakaan? Siis niitäkään joita se vielä joskus kiinnosti.