Yhtiö kertoo saavuttaneensa 7,5Gbps:n siirtonopeuden, eli dataa siirrettiin yhdessä sekunnissa 940 megatavua, paikallaan pysyvässä testijärjestelyssä. Viime vuoden keväällä Samsung saavutti gigabitin siirtonopeuden 5G-verkossa. Toisessa uudessa koejärjestelyssä testattiin myös millaisiin siirtonopeuksiin päästään 100 kilometriä tunnissa ajavassa autossa. Vaakaa ja häiriötön yhteys saavutettiin 1,2 Gbps:n siirtonopeudessa (150 megatavua sekunnissa).
Molemmissa testeissä hyödynnettiin Samsungin Hybrid Adaptive Array Technology -nimen saanutta tekniikkaa, joka mahdollistaa signaalin pitkän kantaman korkeasta taajuudesta huolimatta. Yhtiö ei paljastanut kuinka pitkät siirtomatkat tekniikka mahdollistaa.
Kesällä Eurooppa ja Etelä-Korea solmivat sopimuksen, jonka myötä ne aikovat kehittää 5G-tekniikkaa yhteistuumin ja harmonisoida taajuusalueitaan. Syyskuun alussa Nokia kertoi rakentavansa 5G-testiverkon Ouluun.
Kommentit (1)
Kunhan kattavuus paranee ja ping saadaan alhaisemmaksi on kiinteä yhteys turhaa, ainakin jollei tule järkyttäviä data rajoituksia joita onneksi suomessa ei ole ja vaikeaa se olisi koska jos yksi siirtyy siihen malliin asiakkaat katoavat ja jos kaksi tai kolme siirtyy lyhyellä aikavälillä on se kartelli johon kuluttajavirasto puuttuisi.
Lte(4g) on itselläni korvannut täysin kiinteän yhteyden tarpeen koska ping on kohtuullinen, lataus ja eritoten ulospäin liikkuva data nopeaa sekä toimii paljon laajemmalla auleella kuin kiinteä ;)
Toivonmukaan 5g voitaisiin käyttää myös vielä alhaisempia taajuksia kuin 4g jotta sitä saisi halvemmalla laajemmalle auleelle. Toinen asia olisi se että ping alentamisen lisäksi tulisi virrankulutus alemmaksi.