Normaalisti fyysisille painikkeille varattu puhelimen oikea reuna on Galaxy Note Edgessä korvattu kosketusnäytöllä. Kyljessä olevaa näyttöpinta-alaa voidaan hyödyntää erilaisten ilmoitusten, kuten saapuneiden tekstiviestien, esittämiseen. Huhuissa liikkunutta kolmelle sivulle taipuvaa Youm-näyttöä ei siis ainakaan vielä nähty.
Puhelimen tekniset ominaisuudet vastaavat pitkälti samaan aikaan esiteltyä Galaxy Note 4 -älypuhelinta. Puhelin tulee markkinoille 2,7 GHz:n neliydinsuorittimella, 32/ 64 gigatavun sisäisellä tallennustilalla, microSD-korttipaikalla, kolmella gigatavulla RAM-muistia, 3000 milliampeeritunnin akulla ja Androidin 4.4 -käyttöjärjestelmällä. Edgen mitat ovat 151.3 x 82.4 x 8.3 millimetriä ja painoa laitteella on 174 grammaa.
Note Edgen Quad HD+ Super AMOLED -näyttö on 5,6 tuumainen ja kykenee 2560 x 1440 -resoluutioon, eli näyttö on aavistuksen Note 4:ää pienempi, mutta toisaalta näytön edge-osa tuo aavistuksen lisäpinta-alaa.
Note Edgen takakamera sisältää 16 megapikselin kennon optisella kuvanvakaimella. Etukamera puolestaan sisältää 3,7 megapikseliä ja f1.9 -objektiivin. Etukamera tarjoaa jopa 120 asteen kuvakulman erityisesti selfie-kuvaajia silmällä pitäen. Lisäksi Edgestä löytyy mm. sormenjälkitunnistin, UV-sensori ja sykemittari. Nimensä mukaisesti Note Edge sisältää myös Samsungin S-pen -kynän.
Teknisiin tietoihin voi tutustua tarkemmin Samsungin tiedotteesta. Galaxy Note Edge tulee myyntiin myöhemmin tänä vuonna valituilla markkinoilla mustana ja valkoisena.
Kommentit (4)
Tarkoittaako tuo että taitettua osaa ei ole laskettu tuohon kokoon/pikselimäärään ?
Hyvä uutinen.
Samsung on ilmoittanut edge-osan pikselimäärän (160) erikseen, eli se ei sisälly tuohon 2560 x 1440 pikseliin. Puhelimen virallinen pikselimäärä on siis 2560 x 1440 + 160.
Varsin hauska idea, mutta voi sitä virhekosketusten määrää, mikä tuosta seuraa. Onnistun jo nyt pitämään laitteita kiinni siten, että painelen näytön reunaa tahattomasti.
Luulisin, että virhekosketukset tuon reunan suhteen saisi estettyä aika isolla prosentilla järkevästi ohjelmallisesti. Toki niin saisi nykyisetkin, mutta eipä ole toteutettu :-)