Kahdeksanytimisellä Exynos 5433 -järjestelmäpiirillä varustettu Note 4 (N910C) suorittaa testit odotetun tehokkaasti. Kahdeksan ytiminen Exynos piiri sisältää neljä Cortex-A57-ydintä ja Cortex-A53-ydintä, jotka käyttävät 64-bittistä järjestelmää. Exynosissa grafiikkapiirinä on uusi Mali-T760 Toinen Note 4 -malleista, N910S, on varustettu 32-bittisellä Snapdragon 805 -piirillä, jota vauhdittaa Adreno 420. Molemmat laiteversiosta on varustettu 3 gigatavulla RAM-muistia.
Exynos 5433 päihittää selvästi Snapdragon 805:n AnTuTun mukaan. Mallien välinen ero kasvaa liki 5000 pisteeseen, kun AnTuTun suoritinvertailussa eroksi on laskettu vajaa 3000 pistettä. Erityisesti erot tulevat esiin vaativammassa 3D-käytössä. Edellä kaksikkoa on ainoastaan Tegra K1, jota ei vielä puhelimissa ole nähty.
Vaikka eroa ei välttämättä tavallinen tallaaja tule koskaan huomaamaan, niin vaikuttaa, että Exynos-piirillä saa hieman enemmän rahalle vastinetta.
Kommentit (6)
Naurttavan paljon ytimiä ja korkean kellotaajuuden vaatii että päihittää Applen A7:n
Jep,lisää evästä tarvitaan enempään.Mikä tuossa on naurettavaa?
Kuka nuo "A seiskat" oikeasti on tehnyt? Aiemmat teki omenalle samppa.
On tuossa listassa melko monia muitakin A7 ja Exynos 5433 välillä.Onko omena tippunut puusta,kuten syksyisin on tapana? Eli eikö patenttirettelöijälle kukaan enää halua tehdä nykyrautaa?Itse kun ei voi.
Se että ero on noin pieni. Kun ytimiä on 2-4krt enemmän ja kellotaajuus ainakin 2kertanen niin kyllä eron pitäisi olla isompi mutta kun eivät osaa optimoida niin perseelleen menee
Pitäisi kaiketi tietää esim.virrankulutus? Tehtävien määräkin on kaiketi testissä rajallinen? Laadittu entisten mukaan.Vanhat on jo tapissa,uusissa pelivaraa.Arvaan.
Uutisen mukaan jo 805aan selvä ero.
Piste-ero A7 verrattuna on moninkertainen...
No testi on AnTuTun jota ainakin välillä kritisoitu ja voi tietenkin miettiä minkä verran vaikuttaa muukin ko piirin nopeus.
Oliko testissä mainittu kellotaajuudet ja ytimienkäyttö ?
Lisäksi testi kai mittaa muutakin? sen lisäksi että tuloksiin vaikuttaa erinäisiä asioita.
Valmiissa tasku(lähes) laitteissa valmistaja ei useinkaa otta täyttä laskenta vääntöä raudasta, vaan ytimiä ja kelloja käytetään teho hyötysuhteen parantamiseen. (jotkut sitten tehneet koodiin ns suorituskyky mittaus moodin...)