IDC:n mukaan Windows Phonen toimitusmäärät tammi-maaliskuussa oli 7,6 miljoonaa kappaletta, joista suurin osa oli Nokian valmistamia Lumia-puhelimia.
Myynnin laskun seurauksena Windows Phonen markkinaosuus IDC:n mukaan on enää 2,5 prosenttia. Androidin ja IPhonen yhteenlaskettu markkinaosuus oli samalla ajanjaksolla yli 96 prosenttia, eli Microsoft ei ole onnistunut tavoitteessaan rikkoa Androidin ja Applen duopoli. Toimitettujen Windows Phone -puhelimien määrä tippui vuoden takaiseen nähden noin kymmenellä prosentilla ja markkinaosuus laski kolmanneksella.
Lähiviikkojen aikana on tiedossa muutamia Windows Phone -aiheisia tuotejulkistuksia, jotka voivat saada alustan myyntiin hieman piristystä. Ensi viikolla HTC:n odotetaan esittelevän Windows Phone -pohjaisen Onen ja syyskuun alussa Microsoft esittelee todennäköisesti selfie-Lumian (Lumia 730) ja edullisen Pureview-Lumian (Lumia 830).
Kommentit (31)
Alustalle ei saa viimeisimpiä sovelluksia ennen kuin vasta kuukausien jälkeen. Jos perussovelluksia saa, niiden päivitykset haraavat perässä ja tuotteet ovat täynnä bugeja.
Kuolleen kyllä saa hengittämään hengityskoneella, mutta ei tuossa ole mitään järkeä. Eivät firmat halua NSA-puhelinta itselleen ainakaan Microsoftin valmistamana.
Firmathan ne on ainoita jotka noita ostavat. Kun näet lumian jonku kädessä niin aukaseppa silmät ja kato voiskohan tuo olla jossain töissä jossa lumian saa ilmaseksi?
Sovelluksia alkaa olla ihan kivasti, mutta kiitos Windows Phone -käyttiksen niiden toiminnallisuuksia on rajoitettu joten käyttökokemus on kaukana Androidin ja iPhonen vastaavista sovelluksista.
Lisäksi ainakin Lumia 1020:n akunkesto oli varsinainen pettymys, samoin muuten erinomainen kamera 1020:ssa oli aivan liian hidas. Jopa vanha Nokia 808 on paljon parempi kamerapuhelimena kuin Lumia 1020.
Eniten harmittaa 1020:n jälleenmyyntihinnan lasku, vajaassa vuodessa 600 eur -> 250 eur. Vaikkei näitä sijoitusmielessä ostetakaan, niin on tuo hurja arvonalennus jopa kännykälle.
Joko saa Dropboxin?
Windows Phone ei tule ainakaan merkittävästi kasvamaan, ennen kuin Microsoft tekee muutoksen seuraavissa asioissa:
1: Puuttuvat Sovellukset: Ensin tulisi tuoda kaikki vielä tällä hetkellä puuttuvat tärkeät sovellukset, kuten YouTube, Windows Phonelle.
2: Uudet sovellukset: Uusien sovellusten täytyisi saapua Windows Phonelle samoihin aikoihin kuin muillekin alustoille, eikä ainakaan kuukausia jäljessä, tai puutteellisin ominaisuuksin varustettuina.
3: yhtenäisempi ekosysteemi: Saman sovelluksen tulisi toimia niin Windows Phonessa kuin Windows RT:ssäkin, sekä myös Windowsin PC -version sovelluksena esimerkiksi Surface Pro -laitteessa. (Tosin Microsoft on kertonut tekevänsä näin Windows 9:n aikana) Tällä hetkellä tilanne on se, että sovellus on suunniteltava erikseen Windows Phonelle ja Windows RT:lle (tai PC -Windowsille)
Windows Phone 8.1 on jo sillä tasolla, että se kykenee kilpailemaan iOSin ja Androidin kanssa, joten sitä en tästä syystä listannut.
Näinhän se taitaa useimmiten olla. Itsekin pyysin työsuhdekapulaksi Lumian. Harkinnassa oli myös Android-luuri, mutta ajattelin, että josko siitä olisi jotain hyötyä, että on windows-puhelin, kun työtietokoneessakin on windows. Eipä siitä ole vielä ollut mitään etua.
Navigointia ajatellen tilanne meni huonommaksi. Ennen tuota Nokian E7:lla navigointi pelasi oikein hienosti ongelmitta. Nyt Lumia 1020:llä navigointi välillä toimii ja välillä ei toimi. Yleensä se ei toimi, vaan jää opastuksen osalta jumiin ensimmäiseen risteykseen. Onneksi sentään kartta jää seuraamaan aiottua reittiä, niin sen avulla saa suunnistettua kohteeseen.
1020:sen hyvä kamera on ainoa syy, miksi ko. puhelin kannattaisi ostaa. Itsellä on töissä tarve saada tarkkoja kuvia, eikä aina viitsi järkkäriä mukana kantaa. Tosin fiksumpaa lienee ostaa 100-200 euron kännykkä ja käyttää loput rahat hyvään pokkarikameraan.
?
Sehän on se nykyinen versio , universaaleineen sovelluksineen.
No navikointi ja surffailu niitä asioita missä WP pärjää. siis myös se Here Drive.
Jos paikkatieto toimii, eli sijantisi oikein, niin tuskin laitevikaa, ehkä softaisi bugittaa, tai sitten se asetukset pielessä, esim olet rajannut käytettävät tiet, Joissain maissa , esim Suomessa soratiet kannattaa sallia, vaikka ihan irtosoraa ei reitillä kesäisin paljoa olisikaan.
Myyntimääriin ehkä kohtuullisesti vaikuttavia julkistuksia on tehty viimeviikkoinan.
MS Mobilen (Nokia) osalta pitää varmaan odottaa koska se alkaa myymään, saivatko Q4lle kunnon soppareita. Mailmanlaajuinen myynti kai heillä edelleen tavoitteena
Mielenkiintoinen ilmiö että WP taisi olla tuolla surkealla neljänneksellä lähempänä kuin koskaa IOSää markkinaosuudessa.
Graafi kertoo oleellisen.Ei tuosta nousta merkittäväksi.Kuten eivät nouse muutakaan,BB ja "others".Ostajat on puolensa valinneet,mitä sitä murehtia?
Onko sillä mitään väliä ja jos on, niin kenen kannalta?
Valmistajien vinkkelistä toinen myy premiumtuotetta voitolla ja toinen pääasiassa halpiksia tappiolla. Sovelluskehittäjän kannalta toisella on moninkertainen "installed base" ja moninkertaisesti tuottavampi sovelluskauppa (myös tabletit). Kuluttajalle markkinaosuudella tuskin on suoranaista merkitystä?
Ihmiset(niitä on paljon)näyttävät ostavan itselleen passeleita vempeleitä.
Tyhmältä tuntuu lukea täällä kritiikiä tuosta.Ei kuulune mitenkään muille?
MS tuskin pystyy osuuttaan kasvattamaan,vaikka olisi kiva nähdä niin käyvän.Vaihtoehdot aina piristää, mutta tarvitsi petrata, houkutella.
Voisiko jo joku valottaa että mitä niin maagista tuo Youtube-sovelluksessa on että sen perään pitää itkeä jatkusti? Youtubehan toimii WP:llä nettiselaimen kautta täysin ongelmitta.
Muutenkin tuo sovellusten käyttö on lähtenyt ajat sitten lapasesta kun ajattelee että tietokoneilla on pyritty viimeiset 15 vuotta webpohjaisiin ratkaisuihin niin älypuhelimet ovat täysi vastakohta tuolle kehitykselle. Toki osa sovelluksista on hyviä mutta 9/10 sovelluksesta jonka ainut funktio on käyttää yksittäistä nettisivua ilman mitään lisäarvoa ovat aivan turhia.
Niin, mutta (äly)puhelimet ovat olleet varsin erilaisia kuin tietokoneet. Sovellukset ovat yleensä parempia kuin webbisivut, koska
1. suorituskyky
2. pääsy puhelimen rautaan
3. mahdollisuus tallentaa suurehkoja määriä dataa puhelimessa
4. turvallisuus
5. ostojen helppous
6. tausta-ajo
7. käyttökokemus (osin aiemmista johtuen)
Jos funktio on ainoastaan tuo, on se turha, mutta jos on haluttu esim. lähettää notifikaatioita, integroitua lokaatioon tai muuhun puhelimen tietoon on appi ollut oikea ratkaisu pitkään. Myös webbipuolelle vastaavia rajapintoja on tullut, mutta yleensä vuosia sen jälkeen kun homma on voitu tehdä natiivilla appilla. Toki hybridiratkaisut ovat myös mahdollisia.
MS:n tavoite oli nousta selkeästi kolmanneksi moobilissa, senjälkeen varmaan tavoite olla toinen. Totta että toiseksi suurin ei ehkä täytä tavoitetta, jos silloinkin on marginaalinen joka tontilla.
No sijoituksen nostamista tärkeämpänä on kai pidetty kymennyksen markkinaosuuden ylittämistä.
Onko sekään oleellista tätänykyä alustan menestyksen kannalta. Koko markkina on niin iso että tärkeämpää varmaan saavuttaa yksittäisiä markkinoita.
Moobilin alustan voitollisuus varmaan tavoite, mutta tuskin itseisarvo.
- web sivut eivät ole hyvät ja palvelussa käytetään omia viirtyksiä.
-> tarvitaan oma apsi. lopputulos ei välttämättä hyvä, tarvitaan edelleen muita "selaimia".
Sisällon tarjoajaa innostaa omat apsit myös sen takia että pääsee laitteen sisältöön ja rautarajapintoihin paremmin kiinni...Se himottaa niitä niin paljon että voivat jopa yrittää rajoittaa ko laitteilla selainkäyttöä.
Hyvä esimerkki turhasta,
esimerkkisi monessa paikkaan tehokas "seuranta/ilmoitukset" on tehty niin että tarvitaan apsi joka palveluun erikseen, ei tavatonta että jollain käyttäjällä on tavallaan kymmeniä turhia sovelluksia, joita ei todellakaan tarvittaisi.
Aika harvassa ovat onneksi ne, jokta topivoisivat Microsoftin tapaiselle sikayritykselle menestystä. Ennemmin vaikka Jollan toivoisi tarjoavan vaihtoehdon.
Jos tarkastellaan automarkkinaa, PSA-groupilla (merkkeinä Peugeot ja Citroën) on noin viisitoistakertainen markkinaosuus Porscheen verrattuna. Kuitenkin Porsche tekee kivasti voittoa ja tulevaisuus näyttää valoisalta. PSA-group taas tekee pahaa tappiota ja on käynyt Ranskan valtion taskulla pysyäkseen pystyssä.
Mitä iloa markkinaosuudesta on, saako sillä maksettua laskut tai voiko sillä ostaa makkaraa leivän päälle?
Voiko paljaita markkinaosuusprosentteja mielestäsi verrata suoraan kun samaan markkinaan kelpuutetaan sekä 100e että 1000e maksavat puhelimet, joita käytetään aivan eri tavalla? Moni muu markkina segmentoidaan vertailuissa paljon tarkemmin, jotta niistä osuuksista voitaisiin päätellä jotakin järkevää.
Mitä iloa on siitä että omistaa jokseenkin marginaalisen mobiilialustan tai tekee x% puhelimista?
Markkinataloudessa yritysten tavoite on tehdä voittoa. Sitä tarvitaan, jotta voidaan investoida tulevaisuuteen, firma ei mene nurin heti kun joku menee vähän huonommin (joko itsestä tai muusta johtuvasta syystä) ja jotta sijoittajat palkitaan riskin ottamisesta.
Harrastukset tietenkin maksavat, mutta Microsoftin harrastelut mm. haun, musiikkilaitteiden ja -kaupan, mediayritysten, tablettien (etenkin Windows RT) ja nyt puhelinten parissa vaikuttavat aika erikoiselta rahankäytöltä, mutta en omista sen osakkeita, joten itselleni aika se ja sama.
En oikein ymmärrä mistä puhut, onko jotain esimerkkejä?
Mikä on tämä "seuranta/ilmoitukset"? Jos se on tehokasta ja jos käyttäjä sellaisen on halunnut asentaa, niin miten se on turhaa?
Mikä on tarjoamasi vaihtoehto?
Kai siitä iloa on jos uutisessakin on niin tärkeä pointti. Uskon että MSlle on ollut tärkeää että saavutti kolmannen, se että surkealla neljänneksellä saavutti toista sijaa, tuskin kenkään mielestä pelastus, ehkä neljänneksen ainoa valopilkku.
Tietty globaali markkinaosuus ei välttämättä ole itseisarvo, vaan voi riittää jos tietyillä markkinoilla riittävä osuus ja että kpl määrät riittäviä.
MS on tiettävästi varsin kannattava yritys.
Itse alustan tappiollisuus voi olla koko konsernin kannalta järkevää liiketoimintaa. Firman johto sitä sitten ynnäilee mikä tuo parasta tuottoa omistajille, sekin varmaan elää kuinki pitkälle katsotaan.
Saadaan käyttäjästä , tavoista ja hänen sisällöstä enemmän ja vapaamminen tietoa, jota itse palvelun tuottaminen ei tarvitse.
Sovelluksella voidaan rajoittaa myös kilpailua.
Koska palvelu(sivusto) on tehty niin että pitää asentaa palvelun oma sovellus, saadakseen esim tiedon uusista muutoksista, päivityksistä jne.
Nykyään pikavistintäpalvelut on tehty niin että tarvitaan ko palvelun oma sovellus.
Sama pätee tiedosto pilvipalveluihin ja "VoIP" palveluihin.
Enpä ole vieläkään kuullut yhtään perustelua sille mitä sellaista Youtube-sovellus tarjoaisi verrattuna nettiversioon että sillä tekisi a)yhtään ja b)mitään?
A: Videoiden lähettäminen ko. palveluun suoraan eri luurin video sovelluksista (jakaminen).
B: Tehokkaampi rerussien käyttö katselussa, jos harrastaa youtube videoiden katselua sellaisenaan enemmälti.
Mutta eikös WPhen ole ollut ko palvelun käyttöön tarkotiettuja monenlaisia softia ja kai niistä osa on edelleenkin saatavilla.
Eipä siitä juuri ole, mutta se on luku jota arvauslaitokset säännöllisesti tarjoavat. Tarkkoja myyntilukujahan ei oikein saada, paitsi Applelta ja Microsoftilta (ja Blackberrylta).
Microsoftilla olisi availtu shampanjapulloja, vaikka se olisi jäänyt neljänneksi (järjestyksellä on vieläkin vähemmän merkitystä) ja markkinaosuus olisi ollut pienempi, jos myynti olisi kasvanut kunnolla USA:ssa ja/tai myynti olisi tullut halpissegmentin sijasta huippusegmentistä ja puhelintoiminnot eivät olisi tuottaneet tappiota.
Osuus liikevaihdosta ja osuus voitoista ovat parempia indikaattoreita alustan elinvoimaisuudelle kuin osuus myydyistä laitteista, jota voi helposti paisuttaa tinkimällä kahdesta edellisestä. Ja USA:ssa on likipitäen pakko menestyä jos haluaa menestyä länsimaissa.
Kyllä, Microsoft tekee edelleen hyvin rahaa vanhoilla monopoleillaan. Lähes kaikessa muussa on viimeisten noin 15 vuoden aikana tullut takkiin ja paljon.
Mutta ihan totta, ne antavat Microsoftille aikaa ja toiveita WP:n pelastamisesta paremman integraation avulla. Pelkään kuitenkin, että tässäkin ollaan liian myöhässä.
Miksi MS sijoitti kilpailijoiden yhden vartin tuloksen verran Noksuluureihin? Luuliko kääntävänsä tuolla kehityksen suunnan?
Niin ei käynyt,eikä tule käymään,joten lienee huti?
10% markkinaosuudesta olisi ehkä kannattanut jotain maksaakin?
Tuo ei näytä lentoon lähtevän koskaan,ongelmana ei enää ole raha.
MS on perinteisesti pidetty nopeana tekemään ratkaisuja, mutta nyt joku veti paljon nopeamman.
Kauppa toteutui vasta muutama kuukausi sitten. Vielä näkyviä toimia ei ole ollut oikeastaan kuin hiljan ilmoitetut tehostamistoimet (irtisanomiset). ja muutama uusien valmistajien laite julkistuksia. Muuten on ollut oikeastaan silmiinpistävän hiljasta, luulisi loppuvuodesta aloittavan.
MS:n on kertonut tavoitteistaa ja aikajänne oli jonkinverran pidempi kuin 2kk.
Nokian markkinaosuus oli paljon isompi, ja WP myynti oli käytännössä Nokian varassa. Toinen asia sitten mistä MS maksoi, ilmeisesti hinta syntyi jostain muusta.
Nokiaa isompien Samsungin tai Applen mobiilitointoijen osta ei ehkä olisi ollut mahdollista/kantaavaa.
Ei nuo taida olla olleet koskaan myynnissäkän,kuu taivaalla.
Nokian WP-markkinaosuus ei ole koskaan ollut iso,ja pallo on näemmä hukassa mitä MS tekisi muilla perkeillä.
Tuo oli MS:lle pakkorako,Nokian konkka olisi lopettanut koko WP alustan.
Kaikesta päätellen Nokialla oli hyvät kortit käsissä puhelintoimitoja myydessä. Siitä saatiin yllättävän hyvä hinta. Yllä mainittu syy tuskin oli aivan mitätön.
Nokia yksinään hallitsi lähes kokonaan WP markkinoita.
Tiukka paikka MSlle, oli lopussa Nokian <-> MS sopimus silloisessa muodossa. Jos Nokia olisi jatkanut puhelimia, niin WP ei ehkä ainoa älyalusta (mm Androidia jo julkaistiin), jos Nokia olisi myynyt Mobilen jollekkin muulle, se ei ehkä olisi jatkanut WPtä. Eli uhka oli papljon lähempänä kuin Nokian konkka.
Lisäksi ostamalla MS sai alanosaamista, kehitttäjiä ja lisessejä. sai myös jotain mitä ei tiettävästi halunnut, kasan tehteita, peruspuhelimet ja vastuita.
Minun vaimolla on omanpuhelimena Lumia 710 (tosin vaihtaa Samsung-puhelimeen) ja työstä saatu puhelin on S4 (samsung). :p. Itsellä palvellut Samsung S2 jo 5-vuotta ja firmalta saatu Apple työpuhelimena ja paras mielestäni toimivuudeltaan on samppa...
Käyttäjä/ostajan päätöksillä nuo markkinaosuudet jaetaan.Sitä on hankala moittia demokratiassa.Kyse onkin siitä,kuinka pienelle yleisölle vielä kannatta ylläpitää kokonaista ecoa.Luullakseni niin kauan,kun sillä voi tuottoa tehdä.Tähän Nokia phones nyykähti,ilman myyntiä olisi syönyt koko yhtiön persnettoina.