Vaikka Nokian/QMUL:n ja uBeamin tutkimien tekniikoiden tieteellinen pohja perustuukin samaan ilmiöön, eroavat ne toisistaan teknisiltä ratkaisuiltaan. UBeamin toteutuksessa lataus tapahtuu ultraäänen avulla, mutta Nokia ja QMUL ovat onnistuneet lataamaan puhelinta tavallisen taustamelun avulla käyttämällä sinkkioksidista koostuvia nanosäikeitä.
Korealaiset tutkijat havaitsivat neljä vuotta sitten sinkkioksisäikeiden tuottavan sähköä äänen aiheuttaman mekaanisen rasituksen takia.
Nokian ja QMUL:n kehittämä laturi, jossa nanosäikeet on pakattu kahden kontaktipinnan väliin, on suunnilleen Lumia 925:n kokoinen ja se tuottaa viiden voltin latausjännitteen (jonka verran tavallisetkin laturit tuottavat) ympäristön taustamelusta. Korealaiset onnistuivat omissa testeissään tuottamaan 50 millivoltin jännitteen (100 dB:n äänenvoimakkuudella). Tavallisesti kontaktipintojen materiaalina käytettäisiin kultaa, mutta Nokia ja QMUL keksivät ratkaisun, jonka avulla kulta voidaan korvata edullisemalla alumiinilla.
QMUL:n tutkijat kertoivat viime vuonna havainneensa äänen parantavan sinkkioksidisäikeitä sisältävien aurinkokennojen sähköntuottoa.
Kommentit (7)
Jos tämä tekniikka todella toimisi älypuhelimissa, olisi akunkesto-ongelmat ratkaistu pitkiksi ajoiksi.
Vaikka puhelinta pitäisi edelleen ladata perinteisesti, voisi tämä uusi tekniikka kuitenkin vähentää huomattavasti perinteisen latauksen tarvetta.
Yhdistetään tuo tämän keksinnön kanssa, niin johan alkaa olemaan =)
link
Yhdistetään tuo tämän keksinnön kanssa, niin johan alkaa olemaan =)
link
Tarvittas se ääni, tuskin ikuliikkujaa keksivät :-) (luurin oma kaijutin).
Paljonkohan tehoa ne saivat tuolla puhelimen kokoisella laitteella noin yleensä ja esim kaupungin taustamelussa. Uutisessa ei siitä vihjettä, no tuo mainittu 100dB ei johda käytännön tavis sovelluksiin.
Paljonko uskovat sillä saatavan jos ajatus kehittyisi tuotteeksi, joka älypuhelimessa oli hinnaltaan ja kooltaan siedettävä, esim millin verran paksuutta lisää.
Jos siis oikeasti järkevään tehohyötysuhteeseen, niin ajatuksella voisi olla kantavuutta vähän toisenlaisissa kohteissa.
Voi olla että hiljaisessa paikassa akku loppuisi nopeasti pitkän käytön jälkeen, eihän akku tykkää jatkuvasta latauksesta. Ja what about ylikuumeneminen
Kaikki säteily ja värähtely on energiaa.Sitä voi muuttaa toiseen muotoon oikeilla välineillä.Askeleista sähkövirtaa kehittävä katupinnoite on jo kehitetty,sama toimii myös yliajavan autoliikenteen alla.Kyse on kuten aina,hinta-hyöty-suhteesta.
Pitää puhua kovalla äänellä puhelimeen niin pysyy latauksessa