Kaikkien tiedossa on, että safiiri on timantin jälkeen maailman kovinta ainetta. Sen pitäisi siis tehdä naarmuista puhelimen näytössä historiaa. Corning on kuitenkin yrittänyt sekoittaa pakkaa väittämällä safiirin kovuuden olevan samalla sen Akilleen kantapää. Koska safiiri on niin kovaa, se menee tietynlaisessa rasituksessa Corningin mielestä helpommin rikki. Väitteensä tueksi yhtiö on julkaissut vertailuvideon.
Corning on myös kritisoinut safiirin kalleutta, sen tuotannon energiaintensiivisyyttä ja optisia ominaisuuksia Gorilla Glass -lasiin verrattuna.
Japanilainen Kyocera kehittää CNETin tietojen mukaan parhaillaan myös safiiria käyttävää puhelinta ja laitteeseen liittyvä demovideo on vuotanut julkisuuteen YouTube-käyttäjä Randy Katzin kautta. Tällä videolla syntyy varsin erilainen kuva safiirin ja vahvistetun lasin kestävyyseroista. Videolla ei tosin paljasteta mitä "iskunkestävä lasi" käytännössä on. Se voi olla Corningin Gorilla Glass -lasia, mutta se voi yhtä hyvin olla myös Asahi Glassin Dragontail-lasia tai jotakin muuta.
Ehkä jo syksyllä näemme puolueettomia pudotustestivideoita, joissa vertaillaan Gorilla-lasin ja safiirin kestävyyttä erilaisissa tilanteissa.
Kommentit (7)
Eihän omenoissa ole gorilla class lasia vaan jotain saman tyylistä ja siksi ne hajoilee.
Kuten linkistä näkee niin ei Apple käytä tuota:
http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla
Apple ei yleensä huutele julkisuuteen mitä se ostaa mistäkin, joten Applea ei juuri näy minkään komponenttitoimittajan referenssilistoissa.
"Corning employees in Kentucky and New York who create the majority of the glass for iPhone"
http://www.apple.com/about/job-creation/
Omenapuhelinten lasit tehdään mahdollisesti Corningin toimesta, mutta voi olla, että se lasi on ihan eri tavaraa kuin Gorilla Glass.
Omenapuhelinten lasit tehdään mahdollisesti Corningin toimesta, mutta voi olla, että se lasi on ihan eri tavaraa kuin Gorilla Glass.
Tätikin voi olla setä.
Miksi ihmeessä Apple ostaisi lasin Corningilta jos ei kerran käytä Gorilla Glassia? Muualta saisi halvemmalla.
Applen nimi ei löydy Corningin listasta samasta syystä, kuin Applen tietokoneista ei löydy Intelin tarroja: Applella on varaa maksaa komponenteista vähän enemmän siitä hyvästä, että komponenttivalmistaja ei saa ratsastaa Applen brändillä.
iPhonessa on nimenomaan Gorilla Glassia ja kyllä se hajoaa muunkin merkkisissä puhelimissa kun käytetään tarpeeksi voimaa. Omassa iPhonessa ei ole hajonnut vaikka ikää on jo nelisen vuotta ja tuplalasi. Pudonnut lukemattomia kertoja vaihtelevilta korkeuksilta vaihteleville alustoille mm. Asfaltti.
Corning tekee muutakin lasia kuin vain tuota gorillaa. Se on iso lasivalmistaja.
Ainakin aikasemmin on monessa kohtaa ollut puhe että on saman kaltaista muttei kuitenkaan gorillaa.
Siinä sulle listaa. Eiköhän openakin olisi tuolla jos käyttäisi. Olisi iso mainos arvo että on oikeasti kestävää tavaraa.
http://www.corninggorillaglass.com/prod...l-products-list
Siinä on lista valmistajista jotka tekevät Corningin kanssa markkinointiyhteistyötä.
Olisi varmasti iso mainosarvo tietylle osalle nörttejä. Tietääkö tavallinen kuluttaja Gorillan ja Lohikäärmeenhännän eron? Kannattaako kuluttajan pientä päätä sekoittaa tällaisella detaljilla? Kannattaako Applen käyttää omaa näkyvyyttään vahvistamaan alihankkijan brändiä?