Koska ASMO-laturi ei kuluta lainkaan sähköä kun pistokkeen päässä ei ole latauksessa puhelinta, markkinoidaan sitä paloturvallisempana ja ekologisempana kuin muut markkinoilla olevat laturit. Laturi valmistetaan Oulussa ja Kickstarter-asiakkaille laitteet on tarkoitus toimittaa lokakuussa. Massatuotanto aloitetaan joulukuussa 2014.
Laturin saa omakseen 49 dollarilla, eli noin 36 eurolla, mihin sisältyy toimituskulut. Hintakategorian tilaukset on kuitenkin rajoitettu sataan kappaleeseen ja niitä on uutisen kirjoitushetkellä jäljellä 23 kappaletta. Puukuorilla varustetun erikoismallin saa itselleen 90 dollarilla.
Kommentit (6)
Voisin ostaa, jos Jolla tai WP toimisi.
Nyt meni kyllä ohi itseltä.
Liitäntävaihtoehtoina ovat Apple Lighting ja 30-pin ja Micro-USB. Jälkimmäiseen menevät Jollat, Lumiat ja kaikki mahdolliset puhelimet ja muut laitteet Applea lukuunottamatta.
Kickstarter-sivustolla vähän tarkemmin kerrottu, eli laajasti micro-USB lataus on tuettu, mutta ei automaattisesti, mutta käsin (napista?) voi latauksen aloittamaan.
Osa toimii automaattisesti, eli kuvauksen perusteella luulisi toimivan mm. USB OTG laitteet, jos se päällä, tai jos muuten laite antaa yhteensopivasti virtaa laturiin päin. Tuosta voisi arvailla että jos laite tukee joissain tilanteissa laturin automatiikka, ei se tarkoita että lataus aina alkaisi automaattisesti. Toivottavasti tulee mallikohtaisia kuvauksia miten kussakin toimii, esim tilanteissa jos akkun varaus on vähäinen.
Sammuminen tapahtuu sivun mukaan silloin kun laitteen ottaa irti, eli jatkuva pitkäaikainen lataaminen tuon perusteella onnistuu, ellei ole sähkökatkoja.?
Jos ovat erityisesti panostaneet paloturvallisuuteen, mukaanlukien ukkoskestävyys, niin sillä yksinään voi saada kiinnostuneita, varsinkin kakkos vapaaajan asunnon laturiksi jne.
Ehkä lisähintaan saatava "puukuori" vaihtoehto ei ehkä se mikä paloturvallisuuteen liitetään mielikuvissa, mutta voisi sopia ulkonäöllisesti mökille.
Patentti on haussa, tarkemmin ei kerrottu mitä ovat patentoimassa, jos menee läpi niin aikanaan selviää.
Mistään rakettitieteestä ei ole kysymys, joten en kyllä usko, että tuota olisi aiemmin tuloksetta kokeiltu. Sanoisin, että kyse on siitä, että tästä laturista tulee muutaman osan verran monimutkaisempi kuin tavallisista latureista ja monimutkaisuus maksaa, joten Apple, Samppa, Nokia ym. ovat laskeneet että ei maksa vaivaa.
Mikään mullistava keksintöhän tämä ei sähköteknisesti liene. Toimintakuvauksen perusteella laturissa on ensiöpuolella kytkin (rele, fetti, tyristori), jolle syötetään ohjausvirta laturin toisiopuolelta, eli latauksen alkaessa on puhelimen akussa oltava virtaa jäljellä. Luultavasti tähän myös tulee jokin nappula, jolla latauksen saa käynnistettyä siinä tapauksessa, että kännykän akku on ihan tyhjä.
Koska laitteen kerrotaan sammuvan, kun latausjohdon irroittaa, on tässä oltava myös jokin tunnistus laitteen irroittamiselle. Se voi olla joko virranmittaus latauslinjassa tai sitten hyödynnetään jotenkin esim. USB-liitännän datalinjoja.
Itse tämä ei kyllä tällaisenaan kiinnosta, jos joutuisi langalliseen lataukseen palaamaan. Omaa Lumia 1020:stä saa ladata joka päivä, joten on paljon helpompi vain asettaa se lataustelineeseen kuin alkaa sörkkiä usb-kaapelia paikalleen. Laturin saa käytön jälkeen kylmäksi kun painaa sitä syöttävästä jatkojohdosta katkaisijan auki.
EDIT:
Tuollahan se on sanottukin, miten tuo toimii
EDIT2:
Tuossa laskin, että reippaalla 1 watin tyhjäkäyntitehollakin vuotuinen sähkönkulutus maksaisi alle kaksi euroa. Tuo siis laskien siten, että laturi on jatkuvasti seinässä ja pohjakuormaa on jatkuvasti tuo 1 watti. Tuo Asmo Charger ei siis käytännössä saa olla yhtään perinteisiä latureita kalliimpi, jos sillä ajattelee säästävänsä rahaa.
Langaton laturikin vie tuosta laskemastasi murto-osan ja maksaa vähemmän.
Ehkä ASMO laturin rahoituksen vaajaaksi jääminen johtu hinnoitteluvirheestä, muutama kymppi liikaa. Olisi ollut kiva nähä millainen se olisi ollut.