Latureiden valmiustilan aikainen kulutus vaihtelee ASMO:n mukaan 300 mW – 1 W välillä. EU:ssa käsiteltävänä oleva direktiivi on pakottamassa kulutuksen alle 150 milliwattiin. ASMOssa lukeman luvataan olevan pyöreät nolla.
Laturille on kaavailtu 29 euron hintalappua ja ne valmistetaan Suomessa.
ASMO-laturin on kehittänyt Asmo Saloranta. Idea laturin kehittämiseen tuli kun hänen avovaimonsa lapsuudenkoti paloi verkkovirtaan kytketyn puhelinlaturin vuoksi. ASMO on yhteensopiva Android-, iPhone- ja Windows-puhelimien kanssa (Micro-USB). Sähköpistokkeita ASMOlle löytyy niin Euroopan kuin Pohjois-Amerikan sähköverkkoihin.
Kommentit (17)
Mielenkiintoista... Miksiköhän kukaan ei ole aikaisemmin tuota keksinyt ja miten tuo toimii!
Kaikki uutiset ASMO-laturista tähän asti ovat olleet vaan mainospuheita ja ilmoitetut "faktat" säästöistä ja laturin tiedoista mitä sattuu. Jos laturilla ja tekniikalla on patentit ja se oikeasti tekee mitä sen pitää, niin faktoja pöytään ja kuvia laitteen sisällöstä.
Itse uskon että laitteelle käy tasan näin kun se lopulta julkaistaan ja joku sen toimintaa alkaa tutkimaan:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/120854-...ta-suorat-sanat
Hienoa! Saadaan Suomeakin taas vähän maailman kartalle :D
Jos ton videon kuunteli niin tajuaa miten se toimii. Eli puhelin pitää laturin päällä. Jos puhelin ei syötä jännitettä laturille niin se sammuu. Eli jos puhelimen akku ian tyhjä niin alkuun joutuu lataamaan tavan laturilla ja sitten tolla voi pitää sen päällä :)
Kyllähän ne patentit on olemassa mutta ei suomalaisella vaan Applella
En näe laitteessa oikein muuta järkeä kuin paloturvallisuuden lisäämisen. Sivustoilla esitetyt väitteet eivät oikein enää päde nykyaikana. Laitteet eivät enää lataamisen jälkeen ota virtaa vastaan laturista, eivätkä laturit ime virtaa töpselistä.
Tuo tietenkin ihan puppua, vain osa menee tuohon haarukkaan.
Puhelimien langattomat laturitkin menee reilusti tuon alarajan alle.
Paloturvallisuus tärkeää, ehkä tärkeämpää kuin valmiustilan tehonkulutus, jo ihan energiankulutuksen kannalta ynnättynä :-)
Laitteen toteutus ei jutusta selvinnyt, mutta 0W valmiustilan laitteita on olemassa ja ideoita vieläkin enemmän.
Vakio laturitkin voivat olla sitä lähellä, Vakiolaturiksi ASMOn tulemista tietenkin rajoittaa että eivät saa maksaa paljoa, jos alkaa maksamaan useampia euroja niin kyydistä putoaa.
Katukaupassa voisaada vähän enemmän, mutta.
Tarkka kuluttaja ynnää että jos neljässä vuodessa hänen nykyinen laturi kuluttaa valmiustilassa kymmenen sentin edestä sähköä, niin ei tarvia miettiä mihin hän säästöinvestoinnin pistää.
Vähemmän tarkalle riittää että joku viheridoli hehkuttaa.
Tuo oli oleellinen ja valaisevatieto.
Jos siis tosiaan noi, eikä kyse katsojan arvailusta.
Totta, ja vaikka akussa olisi virtaa niin laite pitää olla päällä ja olla selalinen että antaa USB virtaa ulos, sitä ei kaikkia USB latausta tukevat laitteet teet lainkaan, ja vielä harvempi ladatessa.
Ei ketään kiinnosta. Vai ajatteletko aina kun näet Skodan, että on se Tsekki vaan hieno maa? Tai käydessäsi IKEAssa ihailet aina kaikkea ruotsalaista designia ympärilläsi?
Tällaisia idiootteja näköjään vielä löytyy! Jostain syystä enenevissä määrin AD:n keskusteluissa. Ehkä sitten kun sulla mu.., siis parta alkaa vähän kasvaan niin ymmärrät että Suomessa todellakin tarvitaan vientiteollisuutta. Ihan pelkästään sen vuoksi että pysyisit hengissä, ja saadaan kustannettua ala-asteesi loppuun.
Aika ihmeellinen asenne monilla täällä keskustelussa. Keneltä teistä se on pois jos suomessa innovoidaan, ja jopa valmistetaan jotain uutta???
Suomen talous ei tosiaankaan pyöri sillä, että me täällä pestään toistemme paitoja. Yhteiskunnan pyörittäminen vaatii rahaa, ja todellisuudessa sitä tulee Suomeen vain vientikaupalla.
Mutta maailmassa on muutama miljardi laturia ja niiden turhaan kuluttama sähkön valmistamatta jättäminen säästää kuitenkin luontoa yms yms.
Siirtymä hehlukampuista muihin tekniikkoihin oli hyvä juttu, samoin näkisin tuon tulevan eu direktiivin olevan pieni mutta maailmanlaajuisesti jollain tapaa merkittävä askel energian säästössä.
Eli kaikki kritiikki mitä tahansa suomalaista asiaa vastaan on aina poikkeuksetta täysin perusteetonta?
Paljonko luontoa kuluttaa valmistaa ylihintaisia "energiansäästölatureita" jotka todellisuudessa eivät juurikaan säästä sähköä? Hehkulamppujen useista kymmenistä tai sadoista wateista siirryttiin energiansäästölamppujen muutamiin watteihin tai muutamiin kymmeniin watteihin. Energiansäästö oli vähintäänkin huomattava. Asmon tapauksessa puhtaan milliwateista. Hinnan täytyy todellakin olla silloin huomattavan alhainen, että tuollaisen laturin käyttö on missään mielessä järkevää. Kaavailtu 29 euron hintalappu on parempi olla 2,9 euroa niin laite ehkä maksaa itsensä takaisin kolmessa vuodessa säästetyn sähkön osalta. Muuten laturia pitäisi käyttää melkein 30 vuotta. Puhumattakaan siitä että oletan Asmolaturin kuluttavan todellakin 0mW. Saako esimerkiksi puhua 0W kulutuksesta, jos kulutus on alle 10mW? Entä montako milliwattia kuluttaa laitteessa oleva vihreä ledi? Useissa kännykkälatureissa ei ole mitään ylimääräisiä valoja, joka saa edelleen kyseenalaistamaan laitteen toiminnan kun siihen täytyy joku erillinen valo pistää.
Periaatteessa hyvä keksintö, mutta hinta ja laitteen mainospuheet haisevat korvavalohoidolta vähintään kilometrin päähän.
E: Itse väsäilin ylijäämäosista USB-laturin joka käyttää käytettyjä AA-paristoja. Niistä saa viimeiset mehut irti ja saa vaikka kännykkää ladattua. Voi siihen tietysti myös täysiä AA-paristoja tai ladattavia pistää ja käyttää vaikka matkalaturina reissulla. Laitos säästää todennäköisesti enemmän rahaa ja luontoa kuin Asmochargeri.
OW kulutuksesta ei saa puhua jos laturi käyttäis tuon esimerkiksi mainitun 10mW, vaan silloin pitäisi lappuun merkitä kulutukseksi 0,010W. En ole itse tätä laturi asiaa paljoa tutkaillut mutta jos laitteelle luvataan 0W kulutus valmiustilassa, uskoisin sen tarkoittavan että tuo vihreä ledi ei pala valmiustilassa. Tässä laturissa puhutaan 0W kulutuksesta valmiustilassa, se on sitten asia toinen kuinka paljon tuo ledi kuluttaa latauksen aikana.
Varmaa tietoa vai mutuilua?
Näinhän se on, mutta pointti olikin lähinnä siinä, että kun puhutaan mahdollisimman pienestä virrankulutuksessa jolloin jokainen milliwattikin halutaan säästää, niin miksi niitä pitää tuhlata vihreällä "HEI, LATAAN AKKUA!" -ledillä jota ei missään muissa tavallisissa kännyköiden USB-latureissa ole. Kyllä se ladattavana oleva laite kertoo käyttäjälle latautuuko se vai ei.
Totta, mutta jos neljässä vuodessa säästää kilowattitunnin, vs nykyaikainen pihi vakiolaturi. Eli tärkeämmäksi nousee itse latauksen aikainen hyötysuhde, jonka pitää olla yhtä hyvä vs verokit.
Pieni säästö ei tee säästöajatuksesta huonoa, mutta hinta pitää olla siellä vakiolaturin hintaluokassa ja laite vakiolaturina sadoissa miljoonissa laitteissa.
Eco butiikki menestykseen ei tarvita todellisia säästöjä, vaan onnistunutta markkinointia.
Paloturvallisuus voi myös olla valtti, ihmisiin voisi upota hyvin jos laite erottaa itsensä verkkovirrasta esim kärkien avulla, silloin ei väliä onko oikeaa turvallisuus eroa, ja vaikka hommaan menisi enemmän enrgiaa, kunhan vain mielikuvan saa uppoaan.
Aijemmin kerrottu vaatimus että vatii virtaa ladattavasta laitteesta, voi jopa tehostaa tuota mielikuvaa.
joissain eco spekseissa 0w kulutukseksi kelpaa pieni tehonkulutus. On toteuksia joissa AC yhteys katkaistaan kokonaan (ei edes loistehoja) ja valmiustila hoituu microwatti luokan valmistilan kulutuksella.
Korvavalosta on kai tutkittuakin tietoa.
Mutta hyvä vertaus mielikuva tärkeintä.
Ei ihan... Se jos korvavaloja kritisoi siitä, että niistä ei todellisuudessa ole mitään hyötyä (niinkuin totuus varmasti onkin) on hieman eri asia kuin se, että kritisoi laturia joka ei kuluta sähköä silloin kun kännykkää ei lataa (joka siis oletetaan pitävän paikkaansa).
En oikein ymmärrä mitä huonoa voi olla siinä, että firma kehittää tuollaisen laturin. Varsinkin jos joku valmistaja esimerkiksi lisensoi myöhemmin tuon keksinnön? Jostain firmojen on aloitettava, ja kuten tutkimukset kertoo Suomi on yksi maailman parhaita innovaattoreita, mutta yksi huonoimpia innovointien kaupallistajia. En yhtään ihmettele miksi näin on jos porukat tosiaan suhtautuu keksintöihin tuollatavalla.
Jos yhtä halpa tai halvempi valmistaa kuin nykiset , niin 0,1 eurosenttiä per laturi, niin kehittäjä tekisi ihan kivaa tiliä jos pari isointa laturivalmistajaa sen lisenssoisi. (jos patentti on pitävä)