Kickstarter-joukkorahoituskampanjana liikkeelle hiljattain lähtenyt Legion Meter aikoo tehostaa kännykän latausta USB-palikalla. Palikka asetetaan USB-pistokeen ja kännykän laturin väliin. Sen kerrotaan nopeuttavan lataamista turvallisesti jopa 92 prosenttia.
Laitteessa on myös OLED-näyttö, joka kertoo tietoa latauksesta ja ladattavan akun tilasta. Latauksessa on kaksi moodia. Apple ja Android. Näistä ensimmäinen toimii Applen laitteiden lataamiseen ja toinen Androidin sekä muiden alustojen laitteiden lataamiseen.
Reilut 250 000 dollaria rahoitusta tähän mennessä keränneeseen Legion Meteriin pääsee tutustumaan täällä.
Kommentit (12)
Haiskahtaa , standarti PC USB portista väittävät lataavansa jopa yli 5 Watin teholla.
No talukon juju taitaa olla siinä että noihin päästää porteilla jotka suunniteltu lataamiseen isoilla virroilla, tai isovirtainen USB3. ja vertaavat tulosia sitten puolen amppeerin perinteistä USB virtaa...
Laitteen juju taitaa olla sitten tuossa näytössä jota voi sitten katsella + yhteensopivuus USB latausta tukevat vehkeet ja Apple.
Ei ehkä niin hieno, mutta laajemmin käytännöllisempi olis ollut USB lataus johto ko näytöllä + virtalähde.
Kunnon kusetus. Latausnopeuden määrittää ladattavan laitteen firmis. Vaikka laturi pystyisi antamaan 2Ah mutta laite ei tue yli 1,2Ah niin sitten se lataa sen 1,2Ah.
näin ainakin sampan android laitteissa.
Nuo keksijät sanovat todenneensa, että USB-porttien tehosyöttö on yleensä toteutettu niin, että jos kahdesta 0,5 A portista vain toista käytetään, voidaan siitä saada korkeampi virta eli maksimissaan 1 A. Jos kyseessä on neljän USB-portin kimppa, voi yhdestä portista saatava virta olla vieläkin suurempi. Keksijät luottavat siihen, että tietokoneen suojaukset toimivat, jos portti alkaa lämmetä liikaa.
USB-laite "ilmoittaa" normaalisti USB-porttiin virrantarpeensa. Portti syöttää aluksi 100 mA ja suurentaa virtaa sitten "pyynnön mukaan" tarvittaessa portin maksimiin saakka. Tuon "latauskiihdyttimen" idea on puuttua tuohon "virransuuruuskeskusteluun" toisaalta ottamalla tavallisesta USB-portista myös käyttämättömien porttien osuus kokonaisvirrasta ja toisaalta "ilmoittamalla" latausautomaatiikalle, että täällä olisi lisää virtaa saatavissa, jolloin automatiikka voi ladata akun nopeimmalla mahdollisella tavalla.
Olen samaa mieltä, että paremmalta idealta olisi tuntunut sijoittaa tuo keksintö erilliseen latauslaitteeseen.
Edit
Laitteen idea on siis siinä, että se pyrkii antamaan laturille virtaa enemmän kuin 0,5 A, joka on standardin mukainen USB2-portin maksimivirta.
Vastaa
Huonosti on asiat jos tietokoneen USB on ainoa mistä saa virran. Tuon laitteen hinnalla saa jopa Verkkokauppa.comista 4kpl micro-usb latureita tai 2kpl Applen latureita.
USB laturit antaa virtaa paljon enemmän kuin 0,5A, ja laitteet sen myös nielee.
Tätä tässä markkinoidaan "Jopa tuplaa kännykän latausnopeuden" Laite on saanut hurjan kysynnän , toivottavasti ei tuon takia.
Jos haluaa ladata Applen tuotteita ja muiden valmistajien tuotteita yhdellä ja samalla laturilla, niin olisivat kehittäneet sellaisen päivitettävän moninormilaturin. ja siihen pistäneet kivan näytön.
Tehoakin pistäneet sen verran rutkasti että olisi riittänyt kahteen ythäaikaiseen tai vähän speksistä poikkeaviin paljo tehoa vaativiin.
Otsikosta tulee mielikuva, että lataus kestää tuplasti pidempään? Ilmeisesti siis puolittaa latausajan.
Ihanko totta? Otsikkohan on: "Tämä vekotin jopa tuplaa kännykkäsi latausnopeuden". Puhutaan siis latausnopeudesta, ei latausajasta.
Vastaa
Jos minä juoksen 100 metriä 20 sekunnissa ja joku mestari 10 sekunnissa, niin eikö mestarin nopeus silloin ole kaksinkertainen, eli tupla? Minun nopeutenihan on 5 m/s ja mestarin nopeus vastaavasti 10 m/s.
Latausnopeus on eri asia kuin latausaika aivan kuin juoksunopeus on eri asia kuin juoksuaika. Nopeuden kasvaessa aika pienenee.
(Toivottavasti kukaan ei seuraavaksi jatka aiheesta, mitä juoksuaika tarkoittaa.)
Kickstarter-joukkorahoituskampanjana liikkeelle hiljattain lähtenyt Legion Meter aikoo tehostaa kännykän latausta USB-palikalla. Palikka asetetaan USB-pistokeen ja kännykän laturin väliin. Sen kerrotaan nopeuttavan lataamista turvallisesti jopa 92 prosenttia.
Ette tainneet lukea artikkelia tarkkaan,Laite laitetaan verkkolaturin ja kännykkään tulevan usp johdon väliin.
Kyllä luettiin, mutta mites siellä? Kyse on pääasiassa tietokoneiden USB-portteihin liittämisestä, ei erilliseen laturiin. "PC data is based on averages from popular 2012-2014 desktop computers. Individual results may vary depending on make and model of your PC."
Vastaa
USB-standardin mukaisessa pelkässä latausportissa tai erillisessä USB-laturissa data-johdot on oikosuljettu, eikä tuo laite toimisi mitenkään kiihdyttävästi. Se näkyy julkaistusta taulukostakin, jossa verkkolaturiin kytketyn Android-tyyppisen Legion Meterin antama latausteho on sama kuin Android-laturista tuleva teho.
Applen laitteiden verkkolatureissa täytyy olla joku muu USB-standardista poikkeava tekniikka, koska niissä tuo lisälaite taulukon mukaan nostaa lataustehoa.
Laturi ei anna mitään ampeeritunteja ulos.
Toiseksi, suhtaudun hieman pessimistisesti laitteeseen joka suurentaisi laturin antaman virran. Tai no, saahan sen vedettyä vaikka oikariin jolloin virta kasvaa, mutta seurauksena on jonkun paikan hajoaminen.
Tietenkin se laturi antaa korkeintaan oman maksimimääränsä mutta jos ladattava laite ei tue sitä virtamäärää mitä laturi antaisi niin sitten sitä määrää ei ladata.