Summat eivät ole vielä täysin lopullisia, sillä Apple havaitsi nopeasti puutteen valamiehistön päätöksessä. Eräs Samsungin tuote katsottiin loukkaavan Applen patenttia, mutta siitä ei määrätty korvauksia. Päätöstä selvennetään maanantaina.
Applen syytösten mukaan Samsung loukkasi sen viittä patenttia eri tuotteissa (tabletteja ja älypuhelimia) ja vaati niistä yhteensä 2,2 miljardin dollarin korvausta. Valamiehistö kuitenkin katsoi loukkaussyytteiden pätevän kahden patentin osalta, tuomari Lucy Koh totesi Samsungin tuotteiden loukkaavan myös kolmatta patenttia. Samsungin katsottiin loukanneen Applen liu'uta avaamalla -patenttia ja patenttia, jonka avulla puhelin osaa tehdä automaattisesti puhelinnumeroista tai sähköpostiosoitteista linkkejä.
Samsungin patenttiin kohdistunut loukkaus katsottiin olevan tahaton, minkä takia Applen maksettavaksi tuleva korvaussumma jäi pieneksi.
Erillisessä oikeuskäsittelyssä Samsung on jo määrätty maksamaan miljardin dollarin vahingonkorvaukset Applelle.
Kommentit (16)
Nämä puhelimien patenttikiistat ulkomuodosta ovat jotain niin naurettavaa! Nykyään useat suositut autotkin näyttävät samoilta eikä kukaan valita!
Henkilökohtaisesti nämä patenttisyytökset tuntuvat aika ylimitotetuilta, mutta samalla en voi ymmärtää miten "tahattomasti" päästään niin samannäköiseen/-laiseen tuotteeseen.
Mielestäni tuotekehityksen monet pienet yksityiskohdat todistavat, että Samsungin tuotteet ovat menneet kauas "tahattomasta" kopioinnista.
Tää oli kyllä tyhmin vertaus ikinä..
Mistä tuon ulkomuodon nykäisit ? eihän uutisessa mitään ulkomuodosta puhuttu, eihän nuo edes välillisesti siihen liity.
Kuten Samsung tuota asiaa jo kritisoi aiemmin, kyseessä on Androidin ominaisuus eikä mikään Samsungin kehittelemä ominaisuus. Tämän oikeuden päätöksen nojalla jokainen Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin (E: ja tabletti) loukkaa Applen patentteja.
Android "loukkaa" isoa kasaa eri tahojen patentteja, se on tunnettu juttu. ja varmaan osaa Applenkin. Androidia käyttävien pitää lisenssoida tarvitut ja olla loppuja käyttämästä. Ja osa valmistajia on lisensoinut Appleltä juttuja.
Esim. kaikissa Android laitteissa ei taida olla mainuttua avaa liuta juttua.
Samsungin PR-koneisto on ollut kuumana sekä oikeussalissa että sen ulkopuolella. Vaikka kyseessä olisikin Androidin ominaisuus, ei se poista Samsungin vastuuta myymästään tuotteesta. Samsung on kuitenkin se yritys, joka patenttien loukkaamisesta hyötyy. Se voisi halutessaan poistaa patenttia loukkaavan osan käyttöliittymästään, mutta ei sitä kiinnosta, eivätkä vastaavat asiat ole sitä kiinnostaneet aiemminkaan.[1]
Ja aivan totta, osa Android-valmistajista maksaakin lisenssimaksuja Applelle, kuten Microsoftillekin, hyvin vastaavasti.
[1] http://www.vanityfair.com/business/2014...atent-war.print
Slide-to-unlock ei ole edes Applen kehittelemä ominaisuus, vaan alunperin se on Microsoftin tekele joka oli olemassa markkinoilla myytävissä laitteissa kaksi vuotta ennen kuin Apple sen patentoi.
http://www.androidcentral.com/apple-gra...hey-invented-it
Kaikista Android-laitteista löytyy slide-to-unlock.
En oikein usko, vai tarkoitatko löytymisellä sitä että jossain syövereissä on asiaan liittyvää koodia, mutta ei ole käytössä.
Onko heittää jotain mistä voisi katsoa MS tekelettä jonka Apple olisi sitten patentoinut ?
Applelle on kuitenkin myönnetty siihen liittyen kolme eri patenttia ja niiden validius on oikeudessa todettu. Edelleenkin vaikuttaa vähän mustan selittämiseltä valkoiseksi, Samsung hyötyi patenttien rikkomisesta, se maksaa koska on vastuussa tuotteestaan.
Video oli mielenkiintoinen, mutta sen perusteella kyseessä ei ole metodi, jonka Apple on patentoinut. Tuo laite ei rikkoisi tänäänkään Applen patenttia, eikä sitä voi oikein pitää prior artina.
Videossa todellakin käytetään kosketusnäyttöelettä näytön lukituksen poistamiseen, mutta siihen ei liity mitään graafista elementtiä, jota liikutetaan sormen mukana, simuloiden fyysistä objektia. Applen patenteissa mainitaan se ja se luo aivan erilaisen käyttökokemuksen, ns. suoramanipulaatiokäyttöliittymä.
Jos kaikista todellakin löytyy, kaikki sitten joko muuttavat toteutuksen ja/tai maksavat. Tässä oikeudenkäynnissä oli kyse muustakin, kuin tuosta yhdestä patentista. Esimerkiksi data detectoreista, jotka tunnistavat tekstistä automaattisesti osoitteet, puhelinnumerot, urlit ja vastaavat, ja muuttaa ne "linkeiksi". Tuosta patentista Apple on ollut oikeudessa jo HTC:n kanssa ja HTC maksaa siitä lisenssit.
Kyse oli Applen patenttien pitävyydestä ja voimasta Jenkeissä (vaikka uutinen ei tainnut maata mainita ), käytännössä Samsung, ja sitä kautta moni muu, voitti riitelyllä. Sillä Jenkeissä nuo eleet pitäneet parhaiten pintansa.
Totta, kyseessä oli todellakin vain USA:ta koskeva juttu. Samsung ei kyllä nähdäkseni voittanut, koska se sai tuomion. Toki voi argumentoida, että Samsung sai rahallisesti niin pienen näpäytyksen, että se ei vaikuta sen tulokseen, eikä tuomio tule muuttamaan sen toimintatapoja. Ja siitä olen pitkälti samaa mieltä.
Muiden (oletan että tarkoitat pienempiä Android-valmistajia) voitto on vieläkin vaikeampi nähdä, koska tämä tarkoittaa että 1. Applen jutuissa käsitellyt patentit ovat valideja USA:ssa 2. Niistä joutuu maksamaan joko rahalla tai työpanoksella, jotta ne kierretään 3. Apple (ja varmasti näiden jälkeen moni muu) ovat valmiita puolustamaan IP:taan oikeudessa, josta seuraa automaattisesti kustannuksia molemmille osapuolille. Jos johtaisin pienempää Androidvalmistajaa, joilla ei keskimäärin mene kauhean hyvin rahallisesti, ottaisin varmasti jatkossa tämän ja edellisenkin Apple v. Samsung oikeudenkäynnin tulokset huomioon, jos myisin tuotteitani USA:ssa. Patenttiriskit ovat kasvussa.
Mitäs tuossa jäi Applelle käteen ? , ei paljoa ja niistä vielä vähemmän käytössä.
Eli tuon osalta epävarmuus on kadonnut, kyllä kai se on Samsungin ja muiden voitto tuossa asiassa.
Luitko yhtään mitä kirjoitin yllä? Applelle jäi käteen oikeuden päätös, että nämäkin patentit *ovat* valideita, niitä on helpompi käyttää jatkossa kun löytyy ennakkotapaus.
Applelle jäi käteen myös näyttö siitä, että se on aktiivinen omien patenttiensa suojelussa, toimii jatkossa pelotteena vastaavissa tapauksissa, HTC:t ja vastaavat varmasti miettivät jatkossa kahdesti mitä se pystyy USA:n markkinalla tekemään. Samsung voi hyvinkin jatkaa totutun kaavan mukaan, sillä on vuosikymmenien kokemus ja se on vaikuttanut toimivan.
Koska?
Vastaa
Epävarmuus Applen patenttien pitävyydestä on kadonnut. Niiden käyttämisestä joutuu jatkossa maksamaan tai ne joutuu kiertämään. Samsungilla on siihen varaa, *muilla* ei tunnu olevan ja jos kateprosenteista voi mitään päätellä, ei tule olemaan jatkossakaan.
Niin? jutun mukaan osa väitteistä ei pitänyt paikkansa, ja osan kohdalla Samsungin todettiin aikoinaan paria rikkoneen ja niistäkin ilmeisen maltillisen korvauksen joutu maksamaan.
.
Riidan aikana ehkä toi voimaa ja etua sille, tälläinen päätös saatto kyllä viedä pelotetta.
Eli alkaa näyttämään että "pitkästä listasta" kiinnostavaa lisenssoitavaa jäi aika vähän.