Samsung kertoo, että kuvia lähetetään Facebookiin 300 miljoonaa ja 40 miljoonaa Instagramiin päivittäin. Videota puolestaan 1400 tuntia YouTubeen ja Twitteriin peräti 14 miljoonaa kappaletta Vine-videoita. Samsungilla on 20 prosentin osuus koko maailman sensorimarkkinoista ja siten myös iso osuus kaikista verkkoon lähetettävästä mobiilisisällöstä.
Yhtiö uskookin, että sen kuvasensorit tarjoavat markkinoiden huippua. ISOCELLin taika on sen eristetyissä pikseleissä, joissa esiintyy vähemmän nk. crosstalk-ilmiötä. Tämä tarkoittaa, että pikselit ovat herkempiä valolle ja tarjoavat parempaa väritarkkuutta vähäisessäkin valossa.
Lisäksi ISOCELL-pikseleiden suurempi saturoituminen tarkoittaa, että kuvista löytyy enemmän dynamiikkaa. 20 prosenttia laajempi Chief Ray -kulma (CRA) puolestaan mahdollistaa ohuemmat kameramoduulit, jotka soveltuvat erityisen hyvin mobiililaitteisiin.
Kommentit (4)
Mutta missä on edelleen optinen kuvanvakaaja? Kilpailijat menee ohi että viuhahtaa...
Olisihan optinen kuvanvakaaja kiva lisä laitteeseen, muttei mitenkään välttämätön. Tarkkoja kuvia laitteilla on saanut tähänkin asti, mutta on ilmeisen riippuvainen käyttäjän taidoista.
Ihan pätevää liirumlaarumia, mutta vasta valmiista tuotteesta nähdään pitääkö puheet paikkaansa.
^ Optisesta kuvanvakaajasta on hyvin vähän hyötyä lyhyellä polttovälillä. Hämärässä käsivaralta kuvatessa voi olla jotain marginaalista hyötyä, mutta ei sekään liikettä pysäytä. Ei tule nyt suoralta kädeltä mieleen, milloin olisin tarvinnut optista kuvanvakaajaa edes järkkärissä. 70-200mm 2.8 putkella se on hyvin harvoin käytössä.
Hämärässä nimenomaan, kyllähän valoisassa saa hyviä kuvia jo nykyään melkein kameralla kuin kameralla. Lisäksi videota kuvatessa ärsyttävää tärinää tulee vähemmän. Onhan nyt puhelimella kuvaaminen aika erilaista, kuin järkkärillä. Puhelimesta ei saa läheskään yhtä tukavaa otetta ja kuvaustilanteetkin saattavat usein olla nopeita ja hätäisiä, jolloin otetaan vain pikaisia räpsyjä. Kyllä OIS:n pois jättäminen kännykän kamerasta on typeryyttä.